

LEHTIKUVA
Rajatarkastukset palautettava
Perussuomalaisten Helsingin piiri vaatii rajatarkastusten palauttamista EU-rajoille ja edellyttää Suomen myös pitäytyvän Dublinin sopimuksen noudattamisessa. Kannan taustalla on viime päivinä voimakkaasti julkisuudessakin ollut Suomeen kohdistuva turvapaikanhakijoiden määrän voimakas kasvu sekä odotukset jopa 15 000-20 000 uuden turvapaikanhakijan saapumisesta Suomeen vielä tämän vuoden aikana.
– Rajatarkastusten väliaikaisella palauttamisella voidaan hillitä turvapaikanhakijoiden tulvaa Suomeen. Turvapaikanhakijoiden määrän voimakas kasvu viime kuukausien aikana on jo nyt luonut suuria taloudellisia paineita valtiolle tilojen puutteina sekä poliisien irrottamisena rikostutkinnasta haastattelutehtäviin. Tämä on luonut osaltaan turvattomuutta, niin kansalaisten kuin hakijoidenkin keskuudessa, piiri puheenjohtaja Nuutti Hyttinen toteaa.
EU:ssa ei noudateta
Dublinin sopimusta
Perussuomalaisten Helsingin piiri muistuttaa, että hallitusohjelmassa on kirjaus 750-1 250 pakolaisen ottamisesta sisältäen ns. taakanjaon.
– Yksistään Helsinkiin tulee joka päivä 60-70 turvapaikanhakijaa, joista valtaosa ei ilmeisesti ole turvapaikan tarpeessa. Suomeen saapuvat turvapaikanhakijat tulevat lähinnä muista EU-maista, vaikka ns. ensimmäisen turvapaikkamaan periaatetta noudattaen nämä eivät Suomeen kuulu. Ensimmäisen turvapaikkamaan periaate on sovittu jo Dublinin sopimuksessa, mutta sitä ei käytännössä EU:ssa ole noudatettu.
Suomen kontrolloitava rajojaan
Perussuomalaisten Helsingin piiri vaatii Dublinin sopimuksen periaatteiden mukaisesti, että toisesta EU-maasta tulevat turvapaikanhakijat tulee pyrkiä palauttamaan takaisin poikkeuksetta.
– Mikäli Euroopan unionin jäsenvaltiot tässäkin asiassa katsovat aiheelliseksi olla noudattamatta yhteisiä sopimuksia, on Suomen syytä harkita kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla Suomi voi itse kontrolloida ulkorajojaan ja sitä, ketkä Suomi haluaa ottaa vastaan.
Piiri painottaa, että toimivalla rajavalvonnalla on keskeinen merkitys niin terrorismin kuin myös kansainvälisen rikollisuuden torjunnassa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Soini: EU-taakanjakopäätös antoi turvapaikanhakijoille signaalin – nyt voi tulla

PS-ministerit: Pakolaiskysymys pitää hoitaa hallitusohjelman mukaisesti

Vastaanottokeskuksen jatkosta vaaditaan kansanäänestystä

Halla-aho: Siirtolaistulva vaarantaa vapaan liikkuvuuden

Elo: Yhdenkään ei tarvitse hukkua Välimereen

Maahanmuuton paine sosiaaliturvalle – ministeri Mäntylä tuumaustunnilla
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.