

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Raiskaajan karkottaminen maksoi 100 000 euroa – saksalaiset halusivat eroon hinnalla millä hyvänsä
Raiskauksesta tuomittu mies haluttiin saada pois Saksasta hinnalla millä hyvällä. Ja hintaa kertyikin ihan kiitettävästi, sillä karkotuslento jouduttiin suorittamaan yksityissuihkukoneella. Piirikunnan päättäjät pitävät ilmeisesti siitä huolimatta karkotuslentoa hintansa arvoisena.
Somaliasta turvapaikanhakijana Saksaan tullut mies oli vuonna 2014 raiskannut 16-vuotiaan tytön ja hyökännyt 21-vuotiaan naisen kimppuun Trierin kaupungissa. Raiskaaja oli tekojen tapahtumahetkellä alle 20-vuotias, joten hänelle annettiin näistä ja muista rikoksista yhteensä kuuden vuoden ehdoton nuorisorangaistus, kertoo Bild-lehti.
Nuorukainen ei kuitenkaan ottanut ojentuakseen edes nuorisovankilassa, vaan kävi useasti käsiksi naispuolisiin vartijoihin. Hänet oli taakanjaon nimissä osoitettu Cochem-Zellin piirikunnan vastuulle. Cochem-Zellin piirikunta on maalaismainen pikkupaikka Kölnin ja Frankfurtin välimailla. Sen vastuulla olisi tarjota 24-vuotiaalle miehelle asunto ja ylläpito tämän vapautumisen jälkeen.
Päättäjät eivät halunneet ottaa riskiä
Kun vapautumisen hetki alkoi lähestyä, Cochem-Zellin piirikunnan päättäjät tulivat siihen tulokseen, että he eivät missään tapauksessa halua ottaa sitä riskiä, että kyseinen mies jää heidän piirikuntaansa asumaan vapauduttuaan nuorisovankilasta.
Nimellä Abdi M. tunnettu mies päätettiin karkottaa välittömästi vankilasta vapautumisensa jälkeen hinnalla millä hyvänsä. Ja hintaa kertyikin, sillä jostain syystä karkotuslento jouduttiin suorittamaan yksityissuihkukoneella.
Yksityiskoneen vuokra oli 82 045,31 euroa ja Abdia saattaneiden poliisien palkoista ja muiden turvajärjestelyjen kustannuksista kertyi noin 20 000 euroa lisähintaa, eli yhteensä vähän yli 100 000 euroa.
Piirikunnan päättäjät tiesivät jo etukäteen, että lasku tulisi olemaan kova. Nyt piirikunnan valtuusto pohtii, joutuuko piirikunta ottamaan lainan kulujen kattamiseksi.
Maahan päästäminen on helppoa mutta karkottaminen kallista
Tämäkin tapaus korostaa sitä, että turvapaikanhakijoiden maahan päästäminen on helppoa, mutta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden käännyttäminen ja jopa rikoksiin syyllistyneiden karkottaminenkin voivat olla todella hankalia ja kalliita toimenpiteitä.
Esimerkiksi Abdiqadir Osman Husseinin karkottaminen Suomesta oli pitkä ja kallis prosessi. Hussein vastusti karkottamistaan kaikin keinoin.
Myös vankeusrangaistuksen suorittaminen maksaa. Suomessa vuosikustannukset vankia kohden ovat noin 80 000 euroa vuodessa. “Yö vankilassa maksaa enemmän kuin hotelliyö”, kuten kansanedustaja Minna Reijonen äskettäin totesi hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Abdiqadir Osman Hussein käännyttäminen karkottaminen alaikäiset turvapaikanhakijat Vankeus Minna Reijonen Turvapaikanhakijat Saksa
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Taas uusi julkisen rahan kankkulan kaivo: Tampereella luodaan kuntoutuspolkuja ulkomaalaistaustaisille seksuaalirikollisille oikeusministeriön piikkiin

Jumiutuneet karkotuspäätökset ovat johtaneet tilanteeseen, jossa maahanmuutosta on Ruotsissa tullut kasvava turvallisuusongelma

Antikainen: Automaattinen karkotus pelotteeksi ulkomaalaisten tekemiin raiskauksiin

Tanskassa syntynyt somali tuomittiin karkotettavaksi Somaliaan

Perussuomalaiset: Sisäisen turvallisuuden selonteko ei tunnusta haitallisen maahanmuuton ongelmia

Hallitus haluton puhumaan maahanmuuttajien aiheuttamasta turvallisuusuhasta – PS: ”Me puhumme maahanmuuttajien rikollisuudesta ja jengeistä, te vastaatte koronalla ja kokoomuksella”

Saksassa raaka kebabsota klaanien välillä – alekebab johti veritekoihin

Reijonen: Ulkomaalaisista vangeista koituu Suomelle massiiviset kustannukset – mitä tekee hallitus?

Syyrialaiseversti sai historiallisen tuomion Saksassa rikoksista ihmisyyttä vastaan – saapui Saksaan turvapaikanhakijana 2014
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää