MATTI MATIKAINEN
Raatikainen: Sisäministerin esittämät lähiöpoliisit kuulostavat paluulta menneisyyteen, taajamiin tarvitaan normaaleja poliisipartioita – “On viisasta varautua jatkossa ääri-ilmiöihin”
Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Mika Raatikainen ottaa kantaa eilen (19.8.) uutisoituun hallituksen sisäiseen riitaan poliisien resursseista. Raatikainen muistuttaa, että perussuomalaiset ovat jo vuosia vaatineet poliiseille lisää resursseja.
– Muun muassa syksyllä 2014 teimme välikysymyksen poliisien resurssien riittävyydestä. Nykyinen ja edellinen hallituksemme eivät ole osoittaneet suurta asiantuntemusta näihin asioihin.
– Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) esittämä ajatus lähiöpoliisista kuulostaa paluulta menneisyyteen. Olisi tehokkaampaa, että taajamissa näkyisi normaaleja poliisipartioita ennen kuin olemme tilanteessa, jossa se yksinäinen lähiöpoliisi ei voi enää edes mennä alueelle, josta on muodostunut no-go-lähiö. Tästä olemme varoittaneet useaan otteeseen, Raatikainen toteaa.
Suomessa liian vähän poliiseja
Raatikainen huomauttaa, että Suomessa on edelleen väkilukuun suhteutettuna vähemmän poliiseja kuin melkein missä tahansa muussa maassa.
– Suomessa on noin 1,2 poliisia tuhatta asukasta kohti. Keskimääräinen eurooppalainen taso on 2,5 poliisia tuhatta henkilöä kohti. Jotta poliiseja olisi meillä yhtä paljon kuin keskimäärin Euroopassa, se tarkoittaisi yli 7 000 poliisin palkkaamista!
Rahaa riittää turvapaikanhakijoille
Sisäministerin mukaan vaatimus 800 uudesta poliisista tarkoittaisi yli 50 miljoonan euron tasokorotusta vuosimenoihin. Mykkänen ei näe mahdolliseksi 800 poliisin lisäämistä, kun velkaa otetaan tänäkin vuonna.
– Kuitenkin hallitus varautuu 100 000 uuden turvapaikanhakijan elämisen rahoittamiseen. Yhtälö on täysin vastuuton ja älytön. Miten hallitus löytää rahat heille, mutta ei poliiseille? ihmettelee Raatikainen.
Ääri-ilmiöihin varauduttava myös Suomessa
Raatikainen olettaa “jopa nykyhallituksen huomanneen, mitä Ruotsissa tapahtuu”.
– On viisasta varautua jatkossa autopaloihin, mellakointiin ja muihin ääri-ilmiöihin myös Suomessa. Lauantaina 18.8. oli Turun terrori-iskun vuosipäivä.
– Valtion perustehtäviin kuuluu hoitaa ulkoista ja sisäistä turvallisuutta. Siksi poliisien resursseja tulee lisätä, Raatikainen vaatii.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Terrori-iskua muistettiin Turussa, mutta kukkien laskua Aurajokeen häiritsi anarkistien rummutus ja mölinä
Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson tuhopoltoista: “Ei ole kyse siitä, että muutama kundi polttaa pari autoa, koko maa on menossa säpäleiksi”
Packalén ja Raatikainen: Suomeen on saatava 7 850 poliisia – “Poliisin kyky ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta on heikentynyt”
Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään
Immonen: Maahanmuutto-ongelmaa ei korjata muutamalla kymmenellä lähiöpoliisilla – “Suomi kokee tällä menolla Ruotsin kohtalon”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää