

PS ARKISTO
Putkonen varoittaa tehtaiden alasajon seurauksista – ”Mitä saamme vastineeksi, jos itse häädämme teollisuuden Suomesta?”
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen sanoi maanantain tuumaustunnilla, että ministerit Sanna Marin ja Annika Saarikko kriisiyttivät teatterin keinoin hallituksen puoliväliriihen.
Matti Putkosen mukaan ministereiden repliikit vaikuttivat siltä kuin ne olisi poimittu Oripään Maamiesseuran ja Tampereen työväenteatterin näytelmäkerhoista.
– Vaikka hallitus muodollisesti kriisiytyi, ministereiden kriisitietoisuus ei parantunut. Edes Veitsiluodon paperitehtaan sulkeminen ei palauttanut ministereitä todellisuuteen. Ministerit ovat tietämättömiä tosiasioista ja tilanteen vakavuudesta.
Putkonen pohtii, miten olisi mahdollista saada ministerit ymmärtämään, että kaikki talouden voimavarat tulee nyt kohdistaa laman syvyyden torjumiseen ja ennen kaikkea jälleenrakentamiseen.
– UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen toisti syyskuussa esittämänsä vakavan vetoomuksen hallitukselle: ”Meidän pitäisi luoda sellaiset kilpailukykytekijät, jotka ovat samanlaiset kuin meidän kilpailijamaissamme kuten Saksassa tai Ruotsissa.” Yllättyikö joku, että Pesosen vetoomus hallitukselle valui kuin vesi hanhen selästä?
Hallitus nostaa teollisuuden kustannuksia
Putkonen muistuttaa, että hallitus nostaa teollisuuden kustannuksia, vaikka toisin lupasi.
– Hallitus puolitti riihessään päästökauppakompensaation. Meidän piti päästä samalle tasolle kilpailijamaiden kanssa. Sen sijaan hallitus päästi kilpailijamaat karkaamaan. Hallituksen piti tuplata päästökauppakompensaatio, sen sijaan hallitus puolitti sen. Menikö hallitukselta sekaisin kertolasku ja jakolasku? Sen verran väsyneen näköinen hallituksen näytelmäkerho oli, että olisiko kannattanut nukkua muutama tunti ennen päätöksien tekoa. Olisiko näin säästytty kaikkein huonoimmilta päätöksiltä?
– Mikäli hallitus oikeasti puolustaisi suomalaista teollisuutta, niin 200–300 miljoonaa päästökauppakompensaatioon eli sähköistämistukeen olisi löytynyt kehitysyhteistyön 1,2 miljardista. Sähköistämistuki on ympäristöystävällinen tuki, koska se säilyttäisi maailman vähäpäästöisimmän teollisuuden Suomessa. Nyt tehtaiden alasajot jatkuvat. Mitä saamme vastineeksi, jos itse häädämme teollisuuden Suomesta? Hurskasta kurjuutta ja työttömyyttä, vailla toivoa.
Kuntavaaleissa tilaisuus muuttaa suuntaa
Putkonen sanoo, että hallituksen arvot paljastuvat suhtautumisessa turvetuotantoon: Suomessa turvetuotanto ajetaan alas, mutta samaan aikaan kipataan miljoonia turvetuotantoon Ruandassa.
– Hallitus jatkaa hiilineutraalilla ohjelmalla maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa ja teollisuuden alasajoa Suomessa. Samalla hallitus köyhdyttää tavallisia suomalaisia nostamalla toimillaan polttoainehintoja ja kieltämällä lämmitysöljyn. Rajut polttoaineiden hinnankorotukset hallitus lykkäsi syksyyn kuntavaalien takia.
– Meidän kannattaa pitää tämä kirkkaana mielessämme, kun vihdoin kesäkuussa pääsemme äänestämään. Kuntavaalit on oiva paikka laittaa soraa hallituksen suomalaisia kurjistavan politiikan rattaisiin, Putkonen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- polttoaineiden hinnankorotukset kurjistaminen asuminen ja liikkuminen työpaikat kustannukset suomalaiset Kuntavaalit Yritykset Matti Putkonen hallitus Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset vaatii hallitukselta: Kansalaisten ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä parannettava – ilmastotavoitteet laskettava muiden EU-maiden tasolle

PS kyselytunnilla: Miten suomalainen hyötyy siitä, että se maksaa italialaisten hulppeat lapsilisät ja espanjalaisten lyhyemmän työviikon?

Perussuomalaiset tahtoo vahvistaa taloutta ja nostaa työllisyyttä alentamalla työn verotusta – Purra: ”Lisää ostovoimaa ja parantaa yrityksien mahdollisuuksia toimia”

Työttömyys kasvaa, kokoomus haikailee halpatyövoimaa ja vihreät uusia ympäristöveroja – Halla-aho: Maakuntiin luotava tuottavia työpaikkoja

Perussuomalaiset esittää epäluottamusta punavihreälle hallitukselle: “Hallitus onnistui alittamaan kaikki odotukset”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää