Putkonen: Trumpin ilmastopolitiikka on ollut tuloksekasta
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen moitti eilisen tuumaustunnin aloituspuheenvuorossaan suomalaisia päättäjiä siitä, että ne ovat melko yksipuolisesti torjuneet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin toimet ilmastopolitiikassa.
– Esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti kesäkuussa MTV:n nettikolumnissaan, kuinka Euroopan ja muun maailman pitäisi haastaa ihmiskunnan kannalta tuhoisa politiikka myös Yhdysvaltoihin kohdistuvilla taloudellisilla seuraamuksilla. Rinteen mukaan Trump on jätettävä henkisesti yksin älyttömän ilmastopolitiikkansa kanssa, hänet on saatava muuttamaan suuntaa ja tämän tuhoisan politiikan tartuntavaikutukset on estettävä, Putkonen ihmetteli.
EU lisännyt hiilidioksidipäästöjä
Putkonen kehotti tarkastelemaan, mitä on todellisuudessa tapahtunut ja kuka on kantanut teoillaan huolta tulevaisuudesta.
– Trumpin ilmastopolitiikka on ollut tuloksekasta. Yhdysvallat on vähentänyt maista eniten hiilidioksidipäästöjä, eli yli 42 miljoonalla tonnilla vuonna 2017. EU on puolestaan – ottamalla terhakkaammin ilmastopolitiikan johtoroolia – lisännyt hiilidioksidipäästöjä 40 miljoonaa tonnia. Ilmastomuutoksen torjuntataistelun kärkimaaksi ja EU:n kumppaniksi ilmoittautunut Kiina kasvatti hiilidioksidipäästöjään 120 miljoonaa tonnia vuodesta 2016 vuoteen 2017, Putkonen luetteli.
Suomen Uutiset kertoi Yhdysvaltojen päästövähennyksistä heinäkuussa.
Faktantarkastajat oikaisemaan valeuutisointia
Suomen osuus maailman CO2-päästöistä on noin 16 promillea.
– Mitä tekee Suomen hallitus demareiden ja vihervasemmiston tukemana? He vaativat yhteisrintamassa kunniahimoisempaa ilmastopolitiikka. Siis vaativatko he lisäämään C02-päästöjä vai siirtymistä Trumpin ilmastopolitiikan tukijoiksi vaatimalla rangaistuksia maille, jotka eivät toteuta yhteisesti sovittuja maakohtaisia päästötavoitteita? Teollisuus sekä Yhdysvalloissa että Suomessa joutuu kilpailemaan näiden maiden kanssa, jotka vuodesta toiseen ainoastaan kasvattavat päästöjä.
– Päästöjä kasvattaviin teollisuusmaihin kuuluvat maat, kuten Saksa ja Puola. Nyt on kulunut jo tarpeeksi aikaa, että niin sanotut faktantarkastajat voisivat todeta perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren olleen sittenkin oikeassa kertoessaan Puolan ja kumppaneiden saastuttavan eniten. Onko suomalaisilla faktantarkastajalla kanttia oikaista valeuutiset? Putkonen kysyi.
Korjaus 14.8.2018 klo 16:50: Yhdysvaltojen päästöt eivät ole vähentyneet 42 tonnilla vaan 42 miljoonalla tonnilla.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vihervasemmisto päästöt Eurooppa Donald Trump Työmiehen tuumaustunti Antti Rinne Kiina Yhdysvallat Laura Huhtasaari Matti Putkonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Meri: Tiloja lopetetaan, maanviljelijät ahdingossa – kotimainen ruuantuotanto loppuu, jos emme muuta toimintapojamme
Halla-aho: Suomi on suomalaisten rakentama ja suomalaisille kuuluva maa – haittamaahanmuutto on lopetettava
Meri: Hallituksen veronalennuslupauksissa bluffin makua – toisella kädellä annetaan ja toisella otetaan reippaasti pois
Slunga-Poutsalo: Hallitus voisi tunnustaa, ettei sote-uudistuksesta tullut hallituspuolueiden vaaliveturia, vaan se oli susi jo syntyessään
Mäkelä: “Maailman jäteongelmat eivät ratkea, jos Suomessa käytäisiin tunteenomaisesti kieltämään muovipusseja”
Tuoko Trumpin talouspolitiikka ääniä vähemmistöiltä – USA:ssa äänestetään rodun mukaan
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää