

Putkonen: Sipilä ja kumppanit ovat vastuussa maahanmuuton jättikustannuksista – “Verotuloja käytetään surutta mitä ihmeellisimpiin tarkoituksiin”
Julkisen vallan tehtävä on puolustaa Suomen ja meidän suomalaisten etua. Tämä on ainoa järkevä peruste sille, että valtio nimeltään Suomi on ylipäätään olemassa, muistuttaa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.
– Tämä suomalainen arvopohja särkyi lauantaina 5. syyskuuta 2015. Tuona lauantaisena aamuna Ykkösaamun haastattelussa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti luovuttavansa oman kotinsa vuodenvaihteesta lähtien turvapaikanhakijoille. Samalla hän halusi omalla esimerkillään rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille, työmies Matti Putkonen ihmettelee.
– Sipilä toivoi synnyttävänsä asian tiimoilta kansanliikkeen. Hänen tavoitteenaan oli kansanliike, joka vapaaehtoisesti ottaisi hoitaakseen turvapaikanhakijoiden sijoittamisen Suomeen. Sipilä korosti haluaan toimellaan osoittaa vastuunkantoa ja sitä, että monikulttuurinen Suomi on hänen tavoitteensa.
Avoin kutsu islamilaisiin maihin
Putkonen huomauttaa, että kokoomuksen, SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton puheenjohtajat yksissä tuumin kannattivat Sipilän avausta.
– Nämä suomalaisten puoluejohtajien viestit tulkittiin islamilaisissa maissa kutsuksi. Viestiä levitettiin Facebook-sivustojen kautta miljoonille lukijoille. Nimenomaan tämä oli se, joka pani alulle kansainvaelluksen halki koko Euroopan kohti Suomea. Tosiasiat on tunnustettava. Faktat on kerrottava juuri sellaisina kuin ne ovat tapahtuneet.
– Tämä Sipilän ja hänen puoluejohtajakumppaneidensa uusi arvopohja on romauttanut suomalaisen hyvinvoinnin rahoituksen perustan. Kovalla työllä suomalaisen hyvinvoinnin rakentaneille ei löydy kunnollisia ja turvallisia hoitopaikkoja taikka kotihoitoa. Rajan yli tulleille 30 000 raavaalle nuorelle miehelle taataan sitä vastoin hotellitasoinen majoitus täyshoidolla ilmaisten terveyspalveluiden kera, Putkonen moittii.
Suomalaiset ajettu ahtaalle
Putkosen mukaan “kahden lompakon politiikka” on johtanut siihen, että tavallinen suomalainen joutuu koko ajan pelkäämään työpaikkansa puolesta ja murehtimaan, riittävätkö rahat arjen pyörittämiseen.
– Samaan aikaan poliitikot käyttävät verotuloja surutta mitä ihmeellisimpiin tarkoituksiin, Putkonen jyrähtää.
– Me perussuomalaiset emme kannata kovaa politiikkaa ilkeyttämme. Kannatamme kovaa politiikkaa siksi, että muuten meillä Suomessa ei ole edellytyksiä tehdä pehmeää politiikkaa siellä, missä sitä kaikkein kipeimmin tarvitaan.
Irakista ja Somaliasta tulevat maksavat eniten
Suomen Perustan juuri valmistuneen tutkimuksen mukaan Somaliasta Suomeen muuttavan 20-24-vuotiaan henkilön kustannukset Suomen julkiselle taloudelle ovat kaiken kaikkiaan 951 000 euroa. Jos huomioidaan somalialaisen henkilön lapset, nousee summa 1 343 000 euroon.
Irakista Suomeen muuttavan elinkaarikustannukset julkiselle taloudelle ovat 690 000 euroa, ja lasten vaikutukset huomioiden 844 000 euroa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- islamilaiset maat työpaikat puoluejohtajat haittamaahanmuutto palvelut Maahanmuuton kustannukset Juha Sipilä Vasemmistoliitto vihreät perussuomalaiset SDP Matti Putkonen Keskusta Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Valtion budjetti ei kerro, paljonko maahanmuutto todellisuudessa maksaa veronmaksajille – perussuomalaiset vaativat läpinäkyvyyttä kustannuksiin

Tutkimus: Suomeen muuttava somali tai irakilainen käy kalliiksi veronmaksajalle – jopa miljoona euroa per maahanmuuttaja

Perussuomalaiset: Vanhukset heitteillä, nuoret syrjäytyvät, hallitus lappaa rahaa haittamaahanmuuttoon

Slunga-Poutsalo: ”Sietämättömän korkeilla bensan ja sähkön hinnoilla rahoitetaan nykymuotoista humanitaarista maahanmuuttoa”

Halla-aho: Sipilä kutsui koko maailman kylään, nyt siitä ei saisi puhua – “Täysin häpeilemätön mies”

Sipilä puhui itsensä pussiin väittäessään, että yli 32 000 turvapaikanhakijaa täytyi muka päästää Suomeen
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää