Kimmo Mäntylä LEHTIKUVA
Putkonen: Perussuomalaisilta jakkara Ylen ajankohtaisohjelmille
Olemme huolestuneina seuranneet talousahdingossa kamppailevan Ylen mahdollisuutta toteuttaa ohjelmakokonaisuuksia lain edellyttämällä tavalla. Törmäsimme tosiasiaan A-Talk-ohjelman kohdalla. Eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Jari Lindström oli kutsuttu ohjelmaan keskustelemaan kehysriihestä ja valtiontaloudesta, kertoo perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.
Lindströmille näytettiin ovea, koska ”studiossa oli vain neljä istuinta”.
– Monipuolisten ja tasavertaisten Ylen ohjelmien toteutuminen ei saa jatkossa kaatua kalusto-ongelmiin. Lahjoitamme tästä syystä kalusto- ja resurssipulassa kärvistelevälle Ylelle yhden jakkaran ensi viikon ”työmiehen tuumaustunnilla”, Putkonen lupaa.
– Uutis- ja ajankohtaistoimituksen johto yritti tökerösti peitellä Ylen talousahdinkoa hakemalla journalistisia perusteita puheenjohtaja Lindströmin käännyttämiseen. Perustelut ontuvat. Ylen mukaan ohjelmaan haluttiin journalistisin perustein ministerikokemusta omaavat keskustelijat, koska aihe oli vasemmistoliiton lähtö hallituksesta. Kokoomuksen valinta, Petteri Orpo, ilman päivänkään ministerikokemusta oli näillä perusteilla orpo valinta.
Halla-aho lensi A-studiosta
Yle oli aiemmin (24.3.2014) soittanut perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aholle ja evännyt tältä vierailun jo sovitussa A-studiossa.
– Peruste kuului: Halla-aho oli jo saanut tarpeeksi näkyvyyttä Ylen kanavilla. Halla-aho kun oli osallistunut A-studion islamilaista radikalismia käsittelevään lähetykseen 14.3. Tulevaan A-studioon oli tarkoitus kutsua vähemmän Ylellä esiintyneitä, Putkonen ihmettelee.
– Yleisradion matematiikka ei ole ainakaan Ojalan laskuopin mukaista. Liisa Jaakonsaaren esiintymistä ei peruttu, vaikka hän oli 24.3. osallistunut eurovaaliehdokkaana Ylen lähetykseen ja oli sovittu esiintyjäksi 29.3. Uutisvuotoon. Samaten Heidi Hautala, joka oli esiintynyt A-studiossa 13.3, eli päivää ennen Halla-ahoa, ei Ylen matematiikan mukaan ollut saanut liikaa eikä riittävästi näkyvyyttä.
Yle ei uutisoinut eurovaaliavausta
Perussuomalaiset avasi eurovaalikampajansa viime lauantaina ensimmäisenä neljästä suuresta puolueesta. Finlandia-talolla esiteltiin 600-päiselle kenttäväelle puolueen eurovaalimainos ja vaaliohjelma. Yle ei uutisoinut kumpaakaan.
– Kun tiedustelimme asiaa Yleltä, vastattiin, ettei ole tapana. Odotamme mielenkiinnolla, noudatetaanko uutta uutisointikriteeriä muiden puolueiden kohdalla, Putkonen sivaltaa.
– Olemme aloittaneet tutkinnan, onko Yle näissä tapauksissa toteuttanut lainmukaista toimintaperiaatettaan. Suomeksi: onko kysymys selvästä syrjinnästä vai normaalista uutistoiminnasta? Näihin palataan ensi viikon ”työmiehen tuumaustunnilla”.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Satapäin superjytkyn tekijöitä koolla – “meidän aikamme on tullut”
Timo Soini: Perussuomalaisten vaalistartti
Tässä tapahtumassa ei ollut Ylen mielestä mitään uutisarvoista
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää