Artikkeli kuva

MATTI MATIKAINEN

Putkonen: Perussuomalaiset eivät kannata sosiaaliturvan leikkauksia vaan sitä, että sosiaaliturvan rahoituspohjaa vahvistetaan

05.10.2020 |11:35

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen huomauttaa, että perussuomalaiset eivät ole esittäneet eläkeputken tukkimista, eivätkä heikennyksiä työttömyysturvaan. – Hallituksen työttömien kepittäminen ei tuo yhtään työpaikkaa lisää, se ainoastaan kasvattaa jo ennestään suurta työttömien armeijaa, Putkonen sanoo.

Matti Putkonen vastasi tuumaustunnilla sdp:n kansanedustajan Antti Kurvisen pohdintaan eduskunnassa.

– Kepun ryhmyri Kurvinen oli huolissaan välikysymyskeskustelussa, mitähän työmies Putkonen ajattelee touhusta. Antti, olen huolissani keskustelun tasosta eduskunnassa; lisäsit valheen määritelmään uuden tason. Tasot ovat nyt: valhe, emävalhe, sdp:n ryhmäpuhe ja Kurvisen väittämät.

– Perussuomalaiset eivät ole esittäneet eläkeputken tukkimista, eivätkä heikennyksiä työttömyysturvaan. Hallituksen työttömien kepittäminen ei tuo yhtään työpaikkaa lisää, se ainoastaan kasvattaa jo ennestään suurta työttömien armeijaa, Putkonen sanoo.

Miljardit tulee panostaa Suomeen

Putkonen sanoo, että perussuomalaiset eivät kannata sosiaaliturvan leikkauksia.

– Perussuomalainen kannattaa sen sijaan, että sosiaaliturvan rahoituspohjaa vahvistetaan. Hallitus vie väkisin eteenpäin savijaloilla seisovia hankkeitaan. Perussuomalainen ei kannata veronmaksajien miljardien kippaamista haihatteluun, kuten hiilineutraalisuustavoitteeseen ja haittamaahanmuuttoon.

– Miljardit tulee panostaa Suomeen; teollisuustyöpaikkojen säilymiseen, niiden lisäämiseen ja teollisuuden toimintaedellytyksiin. Suomalaisperheiden ostovoimaan tulee panostaa. Näin nostamme maamme takaisin kasvu-uralle ja turvaamme suomalaisten työllisyyden.

Hallitus antaa etumatkaa Ruotsin teollisuudelle

Putkonen huomauttaa, että pääministeri Sanna Marinin hallituksen EU:n kunnianhimoisin hiilineutraalisuustavoite on nostanut Suomen maariskiä huomattavasti.

– Annamme jälleen turhaa etumatkaa Ruotsin teollisuudelle, koska hallitus yltiöpäisesti haluaa toteuttaa hiilineutraalisuustavoitteen 10 vuotta etuajassa. Lisäksi Suomen maariskiä kasvattaa se, että eurooppalaiset kilpailijamme tukevat fossiilisia polttoaineita käyttäviä teollisuusyrityksiään joko suorilla tai veropoliittisilla tuilla. Maat toimivat näin, vaikka ovat sitoutuneet Pariisin sopimuksen päästötavoitteisin.

– Suomen hallituksen keskusjohtoinen sanelu siitä, mitä teollisuutta ja energiatuotantoa saa harjoittaa nostaa maariskiä huomattavasti. Muualla Euroopassa ministereiden sisälukutaito on parempi. Pariisin sopimuksessa sovittiin hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä, sopimuksessa ei sovittu fossiilisen energian käytöstä, kuten hallituksessa uskotellaan.

Perussuomalaisilta toimia ostovoiman parantamiseksi

Perussuomalaiset ovat esittäneet ja esittävät toimia suomalaisten perheiden ostovoiman parantamiseksi.

– Olemme laskeneet selkeän vaihtoehdon hallituksen perheiden kurjistamislinjalle. Välttämättömät elinkustannukset eivät saa lohkaista kohtuutonta osaa ansioista – palkan on riitettävä elämiseen. Sähkön, liikennepolttoaineiden ja lämmityspolttoaineiden verotusta on kevennettävä kohti EU:n minimitasoa. Sähkön siirtomaksuja on mahdollista kohtuullistaa, kun luovutaan pakkokaapeloinnista ja asetetaan hintakatto, joka olisi enintään 20 % kulutuksesta. Energia- ja haittaverojen sekä -maksujen laskeminen tuo perheille ostovoimaa ja helpotusta arjen menoihin.

– Perussuomalainen vaihtoehto jättää käteen 520 euroa lisää vuodessa nykytilanteeseen verrattuna autolla työssä käyville ja omakotiasukkaille. Vaikka hallitus toteuttaisi täysimääräisesti lupaamansa verokompensaatiot 345 euroa/v, niin hallitus veisi näiltä perheiltä ostovoimasta 565 euroa vuodessa, Putkonen huomauttaa.

 

SUOMEN UUTISET


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

Uusimmat

PS Naiset 3/2024

Mainos kuva

Lue lisää

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää