LEHTIKUVA
Putkonen: Kyllönen jatkaa hallituksessa Greenpeacen asiamiehenä
Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) jatkaa Heidi Hautalan (vihr.) lähdön jälkeen hallituksessa Greenpeacen asiamiehenä. Näin sanoo perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.
– Kyllösen kommentit osoittavat, että hänen asiantuntemuksensa ei yllä liikenneministerien tehtävien vaatimalle tasolle. Hän jatkaa hallituksessa Greenpeacen “asiantuntijana” ja juoksupoikana”, Putkonen sivaltaa Perussuomalaisen haastattelussa.
Kyllönen on väittänyt julkisuudessa, että valtion kokonaan omistama Arctia Shipping on toiminut kansainvälisillä vesillä veronmaksajien varoilla. Äskettäin hän vaati yhtiöön jopa erityistilintarkastusta sen liiketoimien tulojen ja menojen selvittämiseksi.
Putkonen muistuttaa, että nythän vasta Arctia Shipping on noussut kannattavaksi yhtiöksi ja nimenomaan kansainvälisillä toimillaan: monitoimimurtajien Fennican ja Nordican käyttöasteet olivat viime vuonna 98 prosenttia, mistä 126 vuorokautta kertyi kahdelle alukselle kotivesiltä ja 549 vuorokautta ulkomailta.
– Nyt Kyllönen ajaa kaikille murtajille vain 120-150 päivän tienestejä kotivesien tuntumassa. Se takaisi, että kaikkien murtajien käyttöaste jäisi 20 prosenttiin ja kaikki toiminta tapahtuisi tappiollisesti verorahojen turvin.
– Tämä on käsittämätön linjaus, joka varmistaa tappiot kyseiselle toimialalle, alan teollisuudelle ja kansantaloudelle. Se paljastaa vasemmistovihreiden ajatukset suomalaista teollisuutta kohtaan, Putkonen jyrähtää.
Kyllönen syö koko arktisen alan tulevaisuutta
Putkosen mielestä nyt pitäisi päinvastoin lisätä Suomen jäänmurtajien kansainvälistä yhteistyötä. Suomella on siinä kansainväliset mitat ylittävää taitoa.
– Kaikkien murtajien pitäisi olla monitoimimurtajia, Putkonen esittää.
Putkonen moittii Kyllöstä ankarasti, kuinka hän ei pikku “Liisan ihmemaassaan” ymmärrä yhtään, kuinka kansainvälistä toimintaa aloittava yritys toimii. Kuinka Arctia Shipping on ponkaissut valtion elätistä voittoa tekeväksi yritykseksi, joka tuo valtiolle tuloja. Ja kuinka se auttaa Suomea monella alueella.
– Suomi on arktisen tekniikan suuri osaamiskeskittymä. Toimialan pitäisi antaa kehittyä. Arctia Shipping avaa sille uusia väyliä telakoita ja öljyntorjuntaa myöten. Mutta mitä tekee Kyllönen? Hän vaatii yhtiöön erityistilintarkastusta ja vaatii, että sen toiminta rajoitetaan kotivesille. Ja että yhtiö pitäisi hajottaa! Viherkiimassaan hän ei talouden tosiasioita. Nämä tiedot ovat julkisia ja avoimia kaikille ministereille.
– Tämä leikkiminen heijastuu heti markkinoille! Kilpailijat sieppaavat Kyllösen lausuntoja ja kysyvät Shelliltä, luotatteko yhtiöön, jonka valtio-omistaja vaatii yhtiöön erityistilintarkastusta? Onko siellä kaikki kunnossa? Ja joka voidaan hajottaa ja jonka toiminta voidaan rajoittaa Itämerelle? Shellille Arctia Shipping on pikkutekijä: jonossa on kymmeniä yrityksiä. Mutta he haluavat suomalaista osaamista, koska meillä on sitä ja myös öljyntorjunnassa meillä on hyvä maine. Ministeri syö koko toimialan uskottavuutta ja alan koko toimintaketjun kasvun tulevaisuutta aina telakoita ja niiden alihankkijoita myöten, Putkonen muistuttaa.
VELI-PEKKA LESKELÄ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää