Putkonen: Hallitus on hukassa
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen katsoo hallituksen olevan osinkoveropäätöksissään aivan hukassa.
Ratkaisevaa oli kiire, joka syntyi siitä, kun tuposopimus kaatui edellisenä yönä. Päätettiin, että jotakin piti tehdä nopeasti.
– Ilmeisesti suurin osa ministereistä ei ymmärtänyt kehysriihessä, mitä päätöksiä he tekivät, Putkonen toteaa.
Ja pääministeri Jyrki Katainen oli tässä joukossa?
– Ilmeisesti. Jonkunhan pitäisi pitää nämä asiat jollakin tavalla hanskassa, Putkonen totea.
– Pahinta tässä on kuitenkin se, että suuresta avustajien joukosta huolimatta päättäjinä on ministereitä, jotka sanovat, että he eivät ole itse ehtineet paneutua asioihin tai eivät niitä ymmärrä – vaikka asiat on heille selostettu moneen kertaan! Vaikka ministerien täytyy ministerivastuullaan kantaa päätöksistä vastuu. Silloin pitää kysyä, ovatko nämä henkilöt oikeita ihmisiä päättämään Suomen asioista tällaisena vaikeana aikana, Putkonen jyrähtää.
Tehoton sekametelisoppa
Hyvät päätökset peitettiin huonoilla Putkonen ei sinänsä oudoksu sitä, että lobbarit säätytalolla kulkevat.
– Olen itse tehnyt sitä työtä 30 vuotta, mutta ratkaisevaa on, ottaako hallitus lobbareiden luvut käyttöön vai ei. On selvää, että EK, Eva ja Suomen Yrittäjät ovat esittäneet yhteisöveron alentamista jopa 15 prosenttiin. Jos hallitus on tätä mieltä, luvut pitää ottaa käsittelyyn, Putkonen toteaa.
Pahinta oli, että sinänsä hyvät päätökset vesitettiin vastapainoksi tehdyillä huonoilla päätöksillä, jolloin tuloksena on ehkä tehoton sekametelisoppa.
– Yhteisöveron alentaminen on hyvä päätös, joka voisi kiihdyttää työllisyyden kasvua ratkaisevasti lähitulevaisuudessa. Mutta samaan aikaan tehtiin toisten lobbareiden, kuten Greenpeacen painostuksesta päätöksiä, kuten windfall-veron avaaminen ja sähköveron nosto, jotka jarruttavat investointeja ja työllisyyden kasvua, Putkonen moittii.
Vastaava tapaus vuodelta 2007
Onko Putkosen muistin aikana tapahtunut aiemmin tällaista, että jokin hallituksen veropäätös olisi mennnyt täysin lobbausjärjestön paperin mukaan?
– Olen kuullut, että perheyritysten omistajien varallisuusveron poisto vuoden 2007 hallitusneuvotteluissa tapahtui Perheyritysten liiton paperin mukaan. Itse en ollut silloin paikalla, mutta liiton toimitusjohtajana toimi tuolloin Anders Blom, Putkonen kertoo.
Blom oli mukana hallitusneuvotteluihin kutsutussa elinkeinoelämän asiantuntijapoolissa, johon kuuluvat Perheyritysten liiton lisäksi muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto ja Suomen yrittäjät.
Hallitusneuvotteluissa syntyi Matti Vanhasen (kesk.) toinen hallitus. Perheyritysten liittoa johtaa nyt entinen pääministeri Matti Vanhanen.
VELI-PEKKA LESKELÄ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Vigelius tyrmää Arto Nybergin ohjelman lopettamisen Ylellä: ”Lypsävätkin lehmät viedään teuraaksi”
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mukaan Ylen tulisi kohdentaa säästöt hallintoon ja tehostaa toimintaansa, ei lakkauttaa katsotuimpia ohjelmiaan: - Tulosvastuu Yle-veron maksajille lähentelee nollaa, ja se näkyy.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää