Putkonen: Hallitus on hukassa
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen katsoo hallituksen olevan osinkoveropäätöksissään aivan hukassa.
Ratkaisevaa oli kiire, joka syntyi siitä, kun tuposopimus kaatui edellisenä yönä. Päätettiin, että jotakin piti tehdä nopeasti.
– Ilmeisesti suurin osa ministereistä ei ymmärtänyt kehysriihessä, mitä päätöksiä he tekivät, Putkonen toteaa.
Ja pääministeri Jyrki Katainen oli tässä joukossa?
– Ilmeisesti. Jonkunhan pitäisi pitää nämä asiat jollakin tavalla hanskassa, Putkonen totea.
– Pahinta tässä on kuitenkin se, että suuresta avustajien joukosta huolimatta päättäjinä on ministereitä, jotka sanovat, että he eivät ole itse ehtineet paneutua asioihin tai eivät niitä ymmärrä – vaikka asiat on heille selostettu moneen kertaan! Vaikka ministerien täytyy ministerivastuullaan kantaa päätöksistä vastuu. Silloin pitää kysyä, ovatko nämä henkilöt oikeita ihmisiä päättämään Suomen asioista tällaisena vaikeana aikana, Putkonen jyrähtää.
Tehoton sekametelisoppa
Hyvät päätökset peitettiin huonoilla Putkonen ei sinänsä oudoksu sitä, että lobbarit säätytalolla kulkevat.
– Olen itse tehnyt sitä työtä 30 vuotta, mutta ratkaisevaa on, ottaako hallitus lobbareiden luvut käyttöön vai ei. On selvää, että EK, Eva ja Suomen Yrittäjät ovat esittäneet yhteisöveron alentamista jopa 15 prosenttiin. Jos hallitus on tätä mieltä, luvut pitää ottaa käsittelyyn, Putkonen toteaa.
Pahinta oli, että sinänsä hyvät päätökset vesitettiin vastapainoksi tehdyillä huonoilla päätöksillä, jolloin tuloksena on ehkä tehoton sekametelisoppa.
– Yhteisöveron alentaminen on hyvä päätös, joka voisi kiihdyttää työllisyyden kasvua ratkaisevasti lähitulevaisuudessa. Mutta samaan aikaan tehtiin toisten lobbareiden, kuten Greenpeacen painostuksesta päätöksiä, kuten windfall-veron avaaminen ja sähköveron nosto, jotka jarruttavat investointeja ja työllisyyden kasvua, Putkonen moittii.
Vastaava tapaus vuodelta 2007
Onko Putkosen muistin aikana tapahtunut aiemmin tällaista, että jokin hallituksen veropäätös olisi mennnyt täysin lobbausjärjestön paperin mukaan?
– Olen kuullut, että perheyritysten omistajien varallisuusveron poisto vuoden 2007 hallitusneuvotteluissa tapahtui Perheyritysten liiton paperin mukaan. Itse en ollut silloin paikalla, mutta liiton toimitusjohtajana toimi tuolloin Anders Blom, Putkonen kertoo.
Blom oli mukana hallitusneuvotteluihin kutsutussa elinkeinoelämän asiantuntijapoolissa, johon kuuluvat Perheyritysten liiton lisäksi muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto ja Suomen yrittäjät.
Hallitusneuvotteluissa syntyi Matti Vanhasen (kesk.) toinen hallitus. Perheyritysten liittoa johtaa nyt entinen pääministeri Matti Vanhanen.
VELI-PEKKA LESKELÄ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää