MATTI MATIKAINEN
Purra: Veronkorotusten ja julkisten menojen lisäämisen tie on käyty loppuun
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra korostaa, että veronkorotusten sijaan perussuomalaiset haluaa kasvattaa palkansaajan ostovoimaa. – Ansiotuloverotuksen alentaminen lisää työn kannustimia matalilla palkka-asteilla ja ylipäätään talouden dynamiikkaa, jolla on paljon hyödyllisiä seurauksia esimerkiksi työllisyyden kannalta.
Riikka Purra toi jo viime viikonloppuna esille linjapuheessaan Seinäjoen puoluekokouksessa, että vaikka ilmastopolitiikassa peräänkuulutetaan kunnianhimoa ja rohkeutta, edellytyksenä yleensä on, että suomalainen veronmaksaja, yritys tai työntekijä vain maksaa yhä enemmän jonnekin muualle. Purra sanoi myös olevansa huolissaan ilmastopelottelun ja maailmanlopun uhkakuvien maalailun seurauksista lapsille ja nuorille.
Alfa-TV:n AlfaStudio-ohjelmassa eilen Purra linjasi perussuomalaisten olevan ilmastorealistinen puolue.
– Ilmastorealismi on sitä, että me asetamme mittakaavaan kansallisesti esitettävät asiat ja toisaalta globaalit asiat. Tosiasia on, että teimmepä me täällä Suomessa mitä tahansa, vaikutus globaaliin ilmastoon on aika pieni. Sen vuoksi kannatamme toimia, joissa erityisen saastuttavat maat joutuvat tekemään päästövähennyksiä enemmän, Purra sanoi.
Hän huomautti, että kaikissa ilmastotoimissa on samalla huolehdittava Suomen teollisuuden kilpailukyvystä.
– Totta kai samaan aikaan on pyrittävä hyödyntämään työllisyyden ja talouden kasvattamisessa meidän omaa ilmasto-osaamistamme, green techia ja clean techia.
Media uusintaa omia mielikuviaan perussuomalaisista
Toisinaan mediassa väitetään, että perussuomalaiset olisi yhden asian puolue. Purra toteaa, että väite ei pidä paikkaansa, ja että kyse on pitkälti median luomasta ja sen uusintamasta mielikuvasta.
– Perussuomalaisilla on monista politiikan asiakysymyksistä ohjelmat, joissa on selkeitä linjauksia. Niitä voi toki tuoda vieläkin selkeämmin esille. Itse olen todennut, että pyrin siihen, että jatkossa pystyisimme entistäkin paremmin perustelemaan kansalaisille, miksi olemme sitä mieltä mitä olemme.
– Mielikuviin puolueesta ei voi vaikuttaa nopeilla tempuilla, vaan se on pitkäkestoista työtä. Yritämme rakentaa luottamusta niin, että ihmiset voisivat myös samastua meihin, Purra sanoo.
Hän myöntää, että perussuomalainen talouspolitiikka on kuitenkin toistaiseksi saattanut jäädä vähemmälle huomiolle. Tilanne johtuu osittain siitä, että perussuomalaisia on mahdotonta sijoittaa tiettyyn yhteen kohtaan perinteiselle oikeisto-vasemmisto-akselille, kuten muita vanhoja puolueita.
– Toisaalta meidän yleiset talouspoliittiset linjauksemme ovat varsin selkeitä. Voidaan ensinnäkin lähteä siitä, että meidän mielestämme julkiset menot pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen. Se tarkoittaa sitä, että kansalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvien teemojen on hyvä olla kärjessä. Varsinkin tällaisessa taloudellisessa tilanteessa muista asioista pitäisi voida karsia.
Rakenteelliset ongelmat hidastavat Suomen talouskasvua
Suomen talouskasvu on tähän saakka ollut Euroopan mittakaavassa erittäin hidasta.
– Vaikka talous kasvaa nyt vauhdilla, me emme oikein pääse Euroopan imuun mukaan. Siihen on moniakin syitä, kuten krooniset rakenteelliset ongelmat, jotka liittyvät esimerkiksi työpolitiikkaan, veropolitiikkaan, ilmastopolitiikkaan ja ylipäätään yritysten toimintaedellytyksiin. Perussuomalaisilla on tilanteen parantamiseksi useita erilaisia keinoja.
Perussuomalaiset myös pyrkii kasvattamaan palkansaajan ostovoimaa. Purra toi jälleen esille, että veronkorotusten ja julkisten menojen lisäämisen tie on käyty loppuun.
– Olemme korostaneet paljon esimerkiksi ansiotuloverotuksen madaltamista ja sen hyötyjä ostovoiman kannalta. Ansiotuloverotuksen alentaminen myös lisää työn kannustimia matalilla palkka-asteilla ja ylipäätään talouden dynamiikkaa, jolla on paljon hyödyllisiä seurauksia esimerkiksi työllisyyden kannalta.
Tavoitteena suurimman puolueen paikka
Onko perussuomalaiset populistinen puolue? Kyse saattaa olla siitä, miten populismi määritellään.
Purra toteaa, että hän itse voi olla populisti vain siinä tapauksessa, jos sillä tarkoitetaan kansan tukea.
– Esimerkiksi siten, että puoluetta tuetaan kansasta, eikä vaikka etujärjestöstä, joka antaa rahaa ja vinkkejä agendaan.
AlfaStudio-ohjelmassa vieraana oli myös perussuomalaisten uusi puoluesihteeri Arto Luukkanen. Hän huomautti, että alkujaan populismilla on nimenomaan viitattu kansan kuuntelemiseen.
– Sen voin todeta, että me kyllä kuuntelemme herkällä korvalla. Meidän voimamme lähtee siitä, että meillä on hyvä kenttä, jota kuunnellaan. Itse olenkin lähdössä kiertämään Suomea ja teen sen mielelläni. Haluan nähdä koko kentän, se tuntuu hienolta haasteelta. Toivottavasti kuitenkin pääsen jouluaatoksi kotiin, Luukkanen sanoi.
Purra totesi, että perussuomalaisissa myös puolueen puheenjohtajisto pyrkii aina pitämään tiivistä yhteyttä kenttään.
– Perussuomalaisissa on erilaisia mielipiteitä ja erityyppisiä ihmisiä mukana. Meille riittää, että kaikki kokevat olevansa perussuomalaisia, pelaamme samaan suuntaan ja voimme keskustella asioista, Purra sanoi.
Hän jatkoi, että uutena puheenjohtajana hänellä on selkeä tavoite seuraaviin eduskuntavaaleihin.
– Haemme kärkipaikkaa. Olisihan se outoa, jos emme lähtisi tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ilmastorealismi julkiset menot ostovoima palkansaajat hyvinvointi Riikka Purra Arto Luukkanen Turvallisuus Talouspolitiikka perussuomalaiset verotus eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ikäviä uutisia lyödään pöytään vasta kuntavaalien jälkeen – himoverottava hallitus on jo päättänyt maakuntaverosta, vaikka kaikki eivät suostu myöntämään asiaa suoraan äänestäjille
Perussuomalaiset: Velanotto jatkuu eikä säästöjä näy – budjettiesitys jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen
Ranne: Ilmastopaniikki ei pelasta, vaan tuhoaa perusoikeudet
Purra: Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu hoitoalan kriisiin
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Vigelius tyrmää Arto Nybergin ohjelman lopettamisen Ylellä: ”Lypsävätkin lehmät viedään teuraaksi”
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mukaan Ylen tulisi kohdentaa säästöt hallintoon ja tehostaa toimintaansa, ei lakkauttaa katsotuimpia ohjelmiaan: - Tulosvastuu Yle-veron maksajille lähentelee nollaa, ja se näkyy.
Rocklegenda USA:n vaaleista: Faneilleen äänestysohjeita jakavat muusikot käyttävät vaikutusvaltaansa väärin – ”Se ei edusta vapautta”
Rokkari Alice Cooper on yksi viihdemaailman suurnimistä, joka pidättäytyy ottamasta puolia Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Cooper totesi jo edellisten presidentinvaalien alla, että hän mielellään osallistuu erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin, mutta äänestysohjeita hän ei ryhdy jakamaan.
Iranin islamistinen hallinto pidätti yliopisto-opiskelijan – nuori nainen vastusti siveyspoliisin voimakeinoja riisuutumalla
Viikonloppuna viestipalvelu X:ssä levisi kuvia ja video nuoresta naisesta, joka kulkee alusvaatteet yllään rakennuksen pihalla. Hänen kerrotaan riisuutuneen protestiksi, koska siveyspoliisi oli käyttänyt häneen voimakeinoja väärin puetun hijabin vuoksi. Hänen vaatteitaan oli esimerkiksi revennyt siveyspoliisin kiinniotossa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää