MATTI MATIKAINEN
Purra: Veronkorotusten ja julkisten menojen lisäämisen tie on käyty loppuun
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra korostaa, että veronkorotusten sijaan perussuomalaiset haluaa kasvattaa palkansaajan ostovoimaa. – Ansiotuloverotuksen alentaminen lisää työn kannustimia matalilla palkka-asteilla ja ylipäätään talouden dynamiikkaa, jolla on paljon hyödyllisiä seurauksia esimerkiksi työllisyyden kannalta.
Riikka Purra toi jo viime viikonloppuna esille linjapuheessaan Seinäjoen puoluekokouksessa, että vaikka ilmastopolitiikassa peräänkuulutetaan kunnianhimoa ja rohkeutta, edellytyksenä yleensä on, että suomalainen veronmaksaja, yritys tai työntekijä vain maksaa yhä enemmän jonnekin muualle. Purra sanoi myös olevansa huolissaan ilmastopelottelun ja maailmanlopun uhkakuvien maalailun seurauksista lapsille ja nuorille.
Alfa-TV:n AlfaStudio-ohjelmassa eilen Purra linjasi perussuomalaisten olevan ilmastorealistinen puolue.
– Ilmastorealismi on sitä, että me asetamme mittakaavaan kansallisesti esitettävät asiat ja toisaalta globaalit asiat. Tosiasia on, että teimmepä me täällä Suomessa mitä tahansa, vaikutus globaaliin ilmastoon on aika pieni. Sen vuoksi kannatamme toimia, joissa erityisen saastuttavat maat joutuvat tekemään päästövähennyksiä enemmän, Purra sanoi.
Hän huomautti, että kaikissa ilmastotoimissa on samalla huolehdittava Suomen teollisuuden kilpailukyvystä.
– Totta kai samaan aikaan on pyrittävä hyödyntämään työllisyyden ja talouden kasvattamisessa meidän omaa ilmasto-osaamistamme, green techia ja clean techia.
Media uusintaa omia mielikuviaan perussuomalaisista
Toisinaan mediassa väitetään, että perussuomalaiset olisi yhden asian puolue. Purra toteaa, että väite ei pidä paikkaansa, ja että kyse on pitkälti median luomasta ja sen uusintamasta mielikuvasta.
– Perussuomalaisilla on monista politiikan asiakysymyksistä ohjelmat, joissa on selkeitä linjauksia. Niitä voi toki tuoda vieläkin selkeämmin esille. Itse olen todennut, että pyrin siihen, että jatkossa pystyisimme entistäkin paremmin perustelemaan kansalaisille, miksi olemme sitä mieltä mitä olemme.
– Mielikuviin puolueesta ei voi vaikuttaa nopeilla tempuilla, vaan se on pitkäkestoista työtä. Yritämme rakentaa luottamusta niin, että ihmiset voisivat myös samastua meihin, Purra sanoo.
Hän myöntää, että perussuomalainen talouspolitiikka on kuitenkin toistaiseksi saattanut jäädä vähemmälle huomiolle. Tilanne johtuu osittain siitä, että perussuomalaisia on mahdotonta sijoittaa tiettyyn yhteen kohtaan perinteiselle oikeisto-vasemmisto-akselille, kuten muita vanhoja puolueita.
– Toisaalta meidän yleiset talouspoliittiset linjauksemme ovat varsin selkeitä. Voidaan ensinnäkin lähteä siitä, että meidän mielestämme julkiset menot pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen. Se tarkoittaa sitä, että kansalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvien teemojen on hyvä olla kärjessä. Varsinkin tällaisessa taloudellisessa tilanteessa muista asioista pitäisi voida karsia.
Rakenteelliset ongelmat hidastavat Suomen talouskasvua
Suomen talouskasvu on tähän saakka ollut Euroopan mittakaavassa erittäin hidasta.
– Vaikka talous kasvaa nyt vauhdilla, me emme oikein pääse Euroopan imuun mukaan. Siihen on moniakin syitä, kuten krooniset rakenteelliset ongelmat, jotka liittyvät esimerkiksi työpolitiikkaan, veropolitiikkaan, ilmastopolitiikkaan ja ylipäätään yritysten toimintaedellytyksiin. Perussuomalaisilla on tilanteen parantamiseksi useita erilaisia keinoja.
Perussuomalaiset myös pyrkii kasvattamaan palkansaajan ostovoimaa. Purra toi jälleen esille, että veronkorotusten ja julkisten menojen lisäämisen tie on käyty loppuun.
– Olemme korostaneet paljon esimerkiksi ansiotuloverotuksen madaltamista ja sen hyötyjä ostovoiman kannalta. Ansiotuloverotuksen alentaminen myös lisää työn kannustimia matalilla palkka-asteilla ja ylipäätään talouden dynamiikkaa, jolla on paljon hyödyllisiä seurauksia esimerkiksi työllisyyden kannalta.
Tavoitteena suurimman puolueen paikka
Onko perussuomalaiset populistinen puolue? Kyse saattaa olla siitä, miten populismi määritellään.
Purra toteaa, että hän itse voi olla populisti vain siinä tapauksessa, jos sillä tarkoitetaan kansan tukea.
– Esimerkiksi siten, että puoluetta tuetaan kansasta, eikä vaikka etujärjestöstä, joka antaa rahaa ja vinkkejä agendaan.
AlfaStudio-ohjelmassa vieraana oli myös perussuomalaisten uusi puoluesihteeri Arto Luukkanen. Hän huomautti, että alkujaan populismilla on nimenomaan viitattu kansan kuuntelemiseen.
– Sen voin todeta, että me kyllä kuuntelemme herkällä korvalla. Meidän voimamme lähtee siitä, että meillä on hyvä kenttä, jota kuunnellaan. Itse olenkin lähdössä kiertämään Suomea ja teen sen mielelläni. Haluan nähdä koko kentän, se tuntuu hienolta haasteelta. Toivottavasti kuitenkin pääsen jouluaatoksi kotiin, Luukkanen sanoi.
Purra totesi, että perussuomalaisissa myös puolueen puheenjohtajisto pyrkii aina pitämään tiivistä yhteyttä kenttään.
– Perussuomalaisissa on erilaisia mielipiteitä ja erityyppisiä ihmisiä mukana. Meille riittää, että kaikki kokevat olevansa perussuomalaisia, pelaamme samaan suuntaan ja voimme keskustella asioista, Purra sanoi.
Hän jatkoi, että uutena puheenjohtajana hänellä on selkeä tavoite seuraaviin eduskuntavaaleihin.
– Haemme kärkipaikkaa. Olisihan se outoa, jos emme lähtisi tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ilmastorealismi julkiset menot ostovoima palkansaajat hyvinvointi Riikka Purra Arto Luukkanen Turvallisuus Talouspolitiikka perussuomalaiset verotus eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ikäviä uutisia lyödään pöytään vasta kuntavaalien jälkeen – himoverottava hallitus on jo päättänyt maakuntaverosta, vaikka kaikki eivät suostu myöntämään asiaa suoraan äänestäjille
Perussuomalaiset: Velanotto jatkuu eikä säästöjä näy – budjettiesitys jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen
Ranne: Ilmastopaniikki ei pelasta, vaan tuhoaa perusoikeudet
Purra: Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu hoitoalan kriisiin
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää