

PS ARKISTO
Purra: Velkakäyrä sojottaa punaisena, hallitusta kiinnostavat vain ilmasto ja pakolaiset – ”Suomalainen veronmaksaja itkee yhä katkerammin”
Maailmanennätystason “kunnianhimo” ilmastopolitiikassa kurittaa autoilijaa tuntuvasti. Lisää hintaa pumpulle on tulossa kymmeniä senttejä litralta. Jotkut arviot puhuvat jopa 40 sentin korotuksista, varoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.
Hallituksen ilmastopaketti on täydentynyt esityksellä kansallisesta liikenteen päästökaupasta. Tämä tarkoittaa kylmää kyytiä suomalaisille autoilijoille.
– Julkinen liikenne, polkupyörä tai kävely palvelevat pientä osaa suuresta maasta. Ne eivät ole vaihtoehtoja suurelle osalle ihmisistä, pois lukien vihreät itse. Harva yrityskään toimii ihan vain jalkapatikalla tai helkamalla, Riikka Purra muistuttaa.
– Autoilun hinnan korottamisella ei autoilu juuri vähene. Kansalaisten rahat vähenevät – ja siihen se jääkin.
Hallituksen ”uskottava ilmastopaketti” tarkoittaa mahdollisimman paljon lisää kustannuksia ja taakkaa veronmaksajalle.
– Keskustakin oli tämän taas yhtäkkiä ymmärtänyt. Odotamme jännittyneinä, näkyykö tuo ymmärrys riihen lopputuloksissa.
Budjetista tuli ilmastoneuvottelu
Pääministeri Sanna Marin poistui budjettineuvotteluista kesken kaiken ja jätti vihreät vääntämään muodollisesti kättä nyökyttelevän keskustan kanssa.
– Olemme juuri avautumassa koronan jäljiltä, velkakäyrä sojottaa punaisena, kehykset kadotettu, alijäämät jatkuvia – ja nämä käyvät ilmastoneuvotteluja. Ennen vanhaan neuvotteluissa päätettiin valtion tulevan vuoden budjetti. Nyt niissä väännetään 0,2 megatonnista hiilidioksidia, Purra hämmästelee.
Kunnianhimo käy kalliiksi
Hallitus pohtii kuumeisesti kuinka paljon lisätään hintaa autoilijalle, paljonko suomalaisia verotetaan enemmän ja miten Suomi voisi vielä vähentää 0,1 prosentin globaalista päästöosuudestaan. Esitykset ovat jälleen raippaa suomalaisille veronmaksajille.
– Yllätyksettömästi budjettiesitys tiivistyy muun muassa sen ympärille, onko karmean velkatilanteen ja pahenevan kestävyysvajeen keskellä riihessä enemmän kyse ilmastosta vai pakolaisista.
– Lopputulos saattaa toki olla, että valintaa ei voida tehdä, vaan molemmissa vaaditaan yhtä suurta “kunnianhimoa”. Sen jäljiltä suomalainen veronmaksaja itkee yhä katkerammin, Purra sanoo.
Lisää taakkaa veronmaksajille
Purran mukaan hallituksen vaihtoehtoistaloustieteen edustajat ovat viime päivinä tehneet kaikkensa vakuuttaakseen äänestäjät siitä, että velan määrällä ei ole väliä ja että parasta on jatkaa kestävyysvajeen kasvattamista.
– Jos taikurin hattu tyhjenee, keskustelun voi aina siirtää ihmisoikeuksiin ja hiilineutraaliuteen.
– “Uskottava ilmastopaketti”, jota vihervasemmisto nyt vaatii, tarkoittanee yksinkertaisesti mahdollisimman paljon lisää kustannuksia ja taakkaa veronmaksajalle. Autoilun ja asumisen hinta, ruoan hinta, muun liikkumisen hinta, yrittämisen hinta, teollisuuden hinta – kaikki ylös, Purra listaa.
Tekopyhää itsekorostusta
Purra muistuttaa, että kaiken taustalla vaanii vielä EU:n ilmastopaketti, joka mahdollistaa suomalaisten rahan ryöväämisen muiden maiden asukkaiden hyväksi.
– Toissijaista “uskottavassa ilmastopaketissa” on se, onko toimilla minkäänlaista vaikutusta itse ilmastonmuutokseen.
Koska eihän niillä ole.
– Ja oikeastaan ihan sama juttu pakolaisten kanssa. Kiva esitellä lukuja ja esiintyä hyväntekijänä. Mikään ongelma ei tosin ratkea, mutta uusia saadaan vauhdilla aikaiseksi. Siksi me kutsummekin moista toimintaa poseeraamiseksi. Se on tekopyhää ja itsekorostusta. Todellisuudesta vieraantunutta ja niin kovin tyypillistä politiikassa, Purra kirjoittaa Facebookissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ilmastokiihkoilu polttoaineveron korotus rahankäyttö asuminen ja liikkuminen valtion budjetti veronmaksajat kustannukset suomalaiset Riikka Purra Sanna Marin pakolaiset vihreät hallitus talous Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Vasemmistoliiton ex-ministeri Saramo vertasi Suomeen pyrkiviä humanitaarisia maahanmuuttajia Nobel-voittajiin – Tavio tyrmäsi: ”En usko, että on montaa nettoveronmaksajaa”

“Suomen velkaantuminen on yksinkertaisesti mahdottomalla uralla”

Sisäministeriössä leikataan maahanmuuttomenojen sijasta poliisilta – Antikainen: “Vihreiden suunnitelmat vaarantavat Suomen sisäisen turvallisuuden”

Perussuomalaiset: Velanotto jatkuu eikä säästöjä näy – budjettiesitys jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen

Ministerit Marin ja Saarikko intoilivat ilmastotoimista ja työperäisestä maahanmuutosta – Purra: ”Hallitus on vihreän varauman vanki”

Hallituksesta väläytetään pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista, veronmaksajia uhkaa miljardien lisälasku – ”Kaikki auttamistyö tehdään velkarahalla”

Tavio: Maahanmuuttajia hyysätään kuin lapsia – kotouttamispolitiikka rakentuu suojatyöpaikkoihin ja bisneksen tekoon

Sähkökriisi runtelee maita pitkin Eurooppaa – komissio on huolissaan ilmastopakettinsa kannatuksesta

Työpaikan parkkiruutu ehkä verolle – Ari Koponen: ”Hallitus ruoskii jälleen työssäkäyviä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää