Purra: ”Sisäministerin ja hallituksen ääriliberaali maahanmuuttolinja täysin irti todellisuudesta”
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo Iltalehden haastattelussa (IL 26.8.), että ”turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle”. Ministeri ei suostu kommentoimaan humanitaarisen maahanmuuton aiheuttamaa turvallisuusuhkaa tai muita lieveilmiöitä. Hän mainitsee vain syrjäytymisen turvallisuusuhkia aiheuttavana tekijänä.
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja maahanmuuttoasioihin keskittyvän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra kummeksuu ministerin lausuntoa, mutta pitää sitä tyypillisenä ”ääriliberaalina näkemyksenä” maahanmuutosta.
– Sisäministerin tärkein tehtävä on huolehtia Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Suomen valtiolla ei ole mitään tärkeämpää tehtävää kuin huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Köyhyystutkija Ohisalo tietysti mielellään puhuu köyhyydestä ja marginalisoitumisesta, mutta eivät ne sisäministerin tontille kuulu, Purra sanoo.
Velvollisuutta antaa turvapaikka Suomesta ei ole
Oikeus turvapaikan hakemiseen on kirjattu kansainväliseen ja kansalliseen lakiin. Sen sijaan velvollisuutta saada turvapaikka juuri tietystä maasta, kuten Suomesta, ei ole.
– Turvapaikkainstituutiota käytetään globaalin muuttoliikkeen ja massasiirtolaisuuden kanavana. Mikäli Suomen sisäministeri ei ymmärrä tätä, vaan puhuu vain perusoikeuksista, jotka ylittävät kaiken muun, olemme todella suurissa vaikeuksissa, kun suuri virta taas käynnistyy, Purra varoittaa.
– Huolimatta ylikansallisista mekanismeista ja EU-tason lainsäädännöstä, valtioiden liikkumavara maahanmuuttopolitiikan suhteen on edelleen varsin merkittävä. Globaalit massiiviset muuttoliikkeet eivät ole loppumassa emmekä voi luottaa siihen, että muut tekevät ratkaisut puolestamme. Kunpa Suomi käyttäisi mahdollisuuksiaan.
Rinteen lipsahduksesta Suomen maahanmuuttolinja?
Purra ihmettelee myös ministerin puheita turvapaikanhakijoiden näyttötaakan kohtuullistamisesta ja siitä, että kielteisen päätöksen saaneet voisivat jäädä maahan töihin. Turvapaikkajärjestelmää vesittävää ajatusta väläytteli jo edellinen hallitus.
– Kokoomus ja silloinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kunnostautuivat tässä. Nyt kokoomus oppositiosta kritisoi samaa ajatusta.
Eduskuntavaalikampanjoinnin aikana ajatuksen tarjoilla työlupia kielteisen turvapaikan saaneille nosti esille Ylen vaalipaneelissa nykyinen pääministeri Antti Rinne (sd.).
– Silloin Rinteen puheita kritisoitiin muistakin leireistä kuin perussuomalaisista. Ajatusta pidettiin Rinteen lipsahduksena, vahinkona. Nyt tästä lipsahduksesta on kuitenkin tulossa Suomen maahanmuuttopoliittinen linja.
Suomelle haitallinen maahanmuutto lisääntyy
Purran mukaan hallitus haluaa sekä antaa turvapaikkoja helpommin, niin lainsäädäntöä kuin ”käytäntöjä” muuttamalla, että rakentaa Suomeen lisää halpamarkkinoita kehitysmaista saapuville kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, kouluttamattomille ihmisille.
– Näyttää siltä, että hallituksen tavoitteena on nimenomaan lisätä kaikenlaista Suomelle haitallista maahanmuuttoa ja kuorruttaa tämä toimi moraalipuheella tai työvoimapulapuheella. Kumpikaan argumentti ei kestä kriittisempää tarkastelua. Hallituksen maahanmuuttolinja on täysin irti todellisuudesta, Purra lataa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kehitysmaat turvapaikanhaku massasiirtolaisuus haittamaahanmuutto Maria Ohisalo Kai Mykkänen Riikka Purra Sisäinen turvallisuus Antti Rinne perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
PS: Ohisalo laittaa turvapaikanhakuoikeuden suomalaisten turvallisuuden edelle – ”Tämä on koko hallituksen linja!”
Halla-aholta kysyttiin, miten hän estäisi turvapaikanhakijoiden pääsyn Suomeen turvallisesta maasta: ”Siihen on olemassa sellainen muinaisina aikoina keksitty keino kuin rajavalvonta”
Kerrataanpa vielä: Demareiden salainen maahanmuuttomuistio on karua luettavaa – SDP antaisi jopa rikollisten jäädä Suomeen
Antti Rinteeltä käsittämätön möläytys Ylen vaalitentissä: Laittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet nuoret miehet kielikoulutukseen ja töihin
Antikainen: Jos hallitus ei pysty takaamaan suomalaisten turvallisuutta, se on epäonnistunut pahemman kerran
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää