

Purra: ”Sisäministerin ja hallituksen ääriliberaali maahanmuuttolinja täysin irti todellisuudesta”
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo Iltalehden haastattelussa (IL 26.8.), että ”turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle”. Ministeri ei suostu kommentoimaan humanitaarisen maahanmuuton aiheuttamaa turvallisuusuhkaa tai muita lieveilmiöitä. Hän mainitsee vain syrjäytymisen turvallisuusuhkia aiheuttavana tekijänä.
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja maahanmuuttoasioihin keskittyvän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra kummeksuu ministerin lausuntoa, mutta pitää sitä tyypillisenä ”ääriliberaalina näkemyksenä” maahanmuutosta.
– Sisäministerin tärkein tehtävä on huolehtia Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Suomen valtiolla ei ole mitään tärkeämpää tehtävää kuin huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Köyhyystutkija Ohisalo tietysti mielellään puhuu köyhyydestä ja marginalisoitumisesta, mutta eivät ne sisäministerin tontille kuulu, Purra sanoo.
Velvollisuutta antaa turvapaikka Suomesta ei ole
Oikeus turvapaikan hakemiseen on kirjattu kansainväliseen ja kansalliseen lakiin. Sen sijaan velvollisuutta saada turvapaikka juuri tietystä maasta, kuten Suomesta, ei ole.
– Turvapaikkainstituutiota käytetään globaalin muuttoliikkeen ja massasiirtolaisuuden kanavana. Mikäli Suomen sisäministeri ei ymmärrä tätä, vaan puhuu vain perusoikeuksista, jotka ylittävät kaiken muun, olemme todella suurissa vaikeuksissa, kun suuri virta taas käynnistyy, Purra varoittaa.
– Huolimatta ylikansallisista mekanismeista ja EU-tason lainsäädännöstä, valtioiden liikkumavara maahanmuuttopolitiikan suhteen on edelleen varsin merkittävä. Globaalit massiiviset muuttoliikkeet eivät ole loppumassa emmekä voi luottaa siihen, että muut tekevät ratkaisut puolestamme. Kunpa Suomi käyttäisi mahdollisuuksiaan.
Rinteen lipsahduksesta Suomen maahanmuuttolinja?
Purra ihmettelee myös ministerin puheita turvapaikanhakijoiden näyttötaakan kohtuullistamisesta ja siitä, että kielteisen päätöksen saaneet voisivat jäädä maahan töihin. Turvapaikkajärjestelmää vesittävää ajatusta väläytteli jo edellinen hallitus.
– Kokoomus ja silloinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kunnostautuivat tässä. Nyt kokoomus oppositiosta kritisoi samaa ajatusta.
Eduskuntavaalikampanjoinnin aikana ajatuksen tarjoilla työlupia kielteisen turvapaikan saaneille nosti esille Ylen vaalipaneelissa nykyinen pääministeri Antti Rinne (sd.).
– Silloin Rinteen puheita kritisoitiin muistakin leireistä kuin perussuomalaisista. Ajatusta pidettiin Rinteen lipsahduksena, vahinkona. Nyt tästä lipsahduksesta on kuitenkin tulossa Suomen maahanmuuttopoliittinen linja.
Suomelle haitallinen maahanmuutto lisääntyy
Purran mukaan hallitus haluaa sekä antaa turvapaikkoja helpommin, niin lainsäädäntöä kuin ”käytäntöjä” muuttamalla, että rakentaa Suomeen lisää halpamarkkinoita kehitysmaista saapuville kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, kouluttamattomille ihmisille.
– Näyttää siltä, että hallituksen tavoitteena on nimenomaan lisätä kaikenlaista Suomelle haitallista maahanmuuttoa ja kuorruttaa tämä toimi moraalipuheella tai työvoimapulapuheella. Kumpikaan argumentti ei kestä kriittisempää tarkastelua. Hallituksen maahanmuuttolinja on täysin irti todellisuudesta, Purra lataa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kehitysmaat turvapaikanhaku massasiirtolaisuus haittamaahanmuutto Maria Ohisalo Kai Mykkänen Riikka Purra Sisäinen turvallisuus Antti Rinne perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS: Ohisalo laittaa turvapaikanhakuoikeuden suomalaisten turvallisuuden edelle – ”Tämä on koko hallituksen linja!”

Halla-aholta kysyttiin, miten hän estäisi turvapaikanhakijoiden pääsyn Suomeen turvallisesta maasta: ”Siihen on olemassa sellainen muinaisina aikoina keksitty keino kuin rajavalvonta”

Kerrataanpa vielä: Demareiden salainen maahanmuuttomuistio on karua luettavaa – SDP antaisi jopa rikollisten jäädä Suomeen

Antti Rinteeltä käsittämätön möläytys Ylen vaalitentissä: Laittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet nuoret miehet kielikoulutukseen ja töihin

Antikainen: Jos hallitus ei pysty takaamaan suomalaisten turvallisuutta, se on epäonnistunut pahemman kerran
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää