

PS ARKISTO
Purra saa päivittäin yhteydenottoja energian hintojen vuoksi hädässä olevilta kansalaisilta: ”Talvi on tulossa, mutta monet pohtivat jo, täytyykö lämmitys lopettaa”
Pääministeri Sanna Marinin johtama hallitus esitteli sähkön hinnannousuun vastaavan tukipaketin, johon sisältyy esimerkiksi määräaikainen sähkön alv-ale sekä kotitalousvähennyksen yhteyteen tuleva sähkövähennys. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuitenkin moittii hallituksen toimia ”hätälaastaritueksi”, joka sorvattiin valmiiksi viime hetkellä ja jolla ei ole vaikutuksia energian hinnanmuodostukseen.
Perussuomalaiset moittii hallituksen tukitoimia vastauksena energian hintojen nousuun riittämättömiksi, koska hallitus ei ole tuonut pöydälle itse sähkön hintaan vaikuttavia toimia.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra moittii hallituksen toimia ”hätälaastaritueksi” joka saatiin kasaan viime hetkellä.
– Samaan aikaan olisi kyettävä porautumaan sähkön hinnan muodostukseen. Sitä voidaan tehdä kansallisesti, mutta pääasiallisesti yhteisillä markkinoilla EU:n ja muiden pohjoismaiden kanssa. Tätä olisi kuitenkin pitänyt tehdä jo koko viime kesä sen sijaan, että nyt, kun ongelmat katuvat päälle, viikonlopun aikana sorvataan jotain pystyyn ja tuodaan eduskuntaan, Purra sanoo.
Hän oli eilen haastateltavana Ilta-Sanomien Haapala-tv:ssa.
Energiakriisillä myös seurauksia työllisyyteen
Purra sanoo, että hän ottaa joka päivä vastaan kymmeniä tai jopa satoja hätääntyneitä yhteydenottoja ihmisiltä, joiden rahat ovat loppumassa nousevien energian hintojen vuoksi.
– Tilanne on hirvittävä. Minulle tulee viestejä tavallisilta perheiltä, joissa on kaksi työssäkäyvää ihmistä ja jotka asuvat sähkölämmitteisissä taloissa. Heillä kerta kaikkiaan ei ole varaa, eivätkä he tiedä, miten voivat maksaa laskut. Talvi on tulossa, mutta monet pohtivat, täytyykö lämmitys jo lopettaa.
Energiakriisillä on hyvin todennäköisesti vakavia seurauksia myös työllisyyteen.
– Kun talvi tulee ja suomalainen energiaintensiivinen teollisuus alkaa lomauttamaan ja irtisanomaan ihmisiä, me olemme entistä suuremmissa ongelmissa.
Suomessa kansa ei vielä toistaiseksi ole jalkautunut kaduille protestoimaan kohoavia energian kustannuksia vastaan. Jos hallituskokoonpano olisi toisenlainen, Purra arvioi, että kansan liikehdintääkin olisi jo nähty.
– Mikäli meillä olisi oikeistohallitus, toreilla oltaisiin jo joka päivä osoittamassa mieltä. Mielenosoituksia ei kuitenkaan vielä olla nähty, koska meillä on päätöksiä tekemässä vasemmistohallitus, joka ei kuitenkaan kykene ratkaisemaan ongelmia.
Uniper-keskusteluihin olisi pitänyt lähettää ykköskaarti
Perussuomalaiset on kesällä ottanut voimakkaasti kantaa sen puolesta, että Suomen valtion enemmistöomistaman Fortumin saksalaisen tytäryhtiön Uniperin tappiot Saksan kaasumarkkinoilla eivät saa kaatua suomalaisten veronmaksajien niskaan.
Purra sanoo, että Uniperin pelastuspaketissa lopputuloksena Suomelle jäi luu käteen ja että perussuomalaiset tulee vaatimaan pääministeri Sanna Marinilta (sd) perusteellista selvitystä Uniper-sopimuksesta.
Pääministeri Marin ei itse osallistunut kesällä Saksassa keskusteluihin Uniperin tilanteesta, vaan asiaa hoitamaan lähetettiin omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd), jonka apuna olivat valtiosihteeri, omistajaohjausyksikön virkamies, erityisavustaja ja suurlähettiläs. Heillä vastassaan oli raskas ja kokenut 17 hengen saksalaisryhmä. Asetelma on herättänyt epäilyksiä siitä, hutiloitiinko neuvottelut Suomen puolelta.
– On selvää, että neuvotteluissa paikalla olisi tuolloin pitänyt olla Suomesta hallituksen ykkösministerit ja kokenut neuvotteluporukka tätä hoitamassa, Purra sanoo.
Perussuomalaisilla keinot käytössä selvityksen saamiseksi
Uniper-kriisi räjähti käsille heinäkuussa pääministeri Marinin kesäloman aikaan. Äskettäin on käynyt ilmi, että vaikka valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdotti tilanteen ollessa päällä talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokousta Uniper-sopimuksen vuoksi, Marin ei kutsunut sitä koolle.
Perussuomalaiset on heinäkuusta saakka vaatinut pääministeriä ja valtiovarainministeriä esiin ja eduskuntaa koolle antamaan selvitystä tapahtumista, mutta vastauksia ei ole saatu.
– Olen jo kesällä sanonut, että perussuomalaiset perkaa tämän, ja me aiomme saada vastaukset tavalla tai toisella. Kaikki keinot ovat käytössä. Perussuomalaiset ei luota yhteenkään ministeriin, joka on ollut tekemisissä näiden asioiden kanssa, Purra sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hätä Annikka Saarikko sähkölaskut sähkön hinnannousu energiakriisi vastuunkanto neuvottelut lomautukset Uniper lämmityskustannukset ministerit Energian hinta kotitaloudet Tytti Tuppurainen Riikka Purra Sanna Marin Luottamus Fortum Saksa perussuomalaiset hallitus talous työllisyys Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU:n sähkömarkkina epäonnistui – ”Kansa joutuu maksajaksi”

Ministeri Tuppuraiselta kevyt vinkkivitonen energian säästämiseksi: Hiustenkuivaajan ja kihartimien tilalle papiljotit – ”Eivät vaadi sähköä”

Purra: Energiakriisin perussyihin on puututtava – ”Pussi päässä harjoitettu ja todellisuutta pakeneva ilmastopolitiikka”

Tavio: Valtion tuettava suoraan sähkölaskujen maksamista – jälkikäteen myönnettävä tuki ei auta heti

Purra ja Tavio: Hallitukselta veronmaksajien selkänahasta revittävä vaalibudjetti – itse sähkön hintaan ei vaikutusta eikä edes haitallisista valtion menoista tingitä

Porin Tahkoluodon voimalaitoksen käyttöönotto selvitettävä

Energiatekniikan professori varoittaa kasvavista omavaraisuusvaatimuksista: Sähkön vientikiellot voivat johtaa tuontikieltoihin ja kauppasotaan

Perussuomalaiset tekee välikysymyksen: ”Olemme vaatineet vastauksia heinäkuusta asti – näitä ei edelleenkään tullut”

Perussuomalaiset tyytymättömiä hallituksen toimiin ja viestintään energiakriisissä: ”Ongelmalliseen energia- ja ilmastopolitiikkaan puuttuminen ei näytä maistuvan”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää