

Purra: Päästövähennykset kohdistettava sinne, missä se on helppoa ja edullista – ei Suomeen, jossa jokainen nitistetty tonni maksaa yhä enemmän
Suomen tulee tukea päästövähennysten tekemistä ennen muuta siellä, missä se on helppoa ja edullista – ei siis Suomessa, jossa jokainen nitistetty tonni maksaa yhä enemmän. Näin kommentoi puheenjohtaja Riikka Purra lauantaina puoluevaltuuston linjapuheessa.
Purra pitää Venäjän fossiilienergiasta luopumista sinänsä kannatettavana tavoitteena. Mutta tällä hän ei kuitenkaan tarkoita hallituksen tavoittelemaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa. Kyse on turvallisuuspolitiikasta.
– Suomen on välttämätöntä ottaa oma huoltovarmuutemme, omavaraisuutemme ja riittävän kohtuuhintaisen energian saanti ykkösprioriteetiksi muuttuneessa ympäristössä. Hinnat joka tapauksessa nousevat – niitä ei pidä enää omin toimin nostaa.
Hiilineutraalisuus ja muut tavoiteaikataulut on siirrettävä ainakin väliaikaisesti ohjeellisiksi alaviitteiksi.
– Hiilineutraalisuus ja muut tavoiteaikataulut on siirrettävä ainakin väliaikaisesti ohjeellisiksi alaviitteiksi. Uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja investoimista järkevään teknologiaan kuten polttokennoihin ja vetytalouteen, vahvistetaan koko ajan.
Purran mukaan Suomen tulee tukea päästövähennysten tekemistä ennen muuta siellä, missä se on helppoa ja edullista – ei siis Suomessa, jossa jokainen nitistetty tonni maksaa yhä enemmän. Tämä tarjoaa suomalaiselle osaamiselle ja innovaatioille vientimahdollisuuksia. Hallituksen jatkuvasti kehittämät uudet velvoitteet ja vaatimukset yhä kunnianhimoisemmille ilmastotoimille tulee hylätä.
Purra ylläpitäisi turvetuotantoa, kivihiilivoimalat sekä kotimaisen hakkeen:
– Suomessa merkittävin sähkön- ja lämmöntuotantoon soveltuva omavarainen ja varma raaka-aine on turve, joka vastaa kahta kolmasosaa Suomen energiavarannosta. Turvetuotantoa on pakko ylläpitää, jotta huoltovarmuus Suomessa on mahdollista varmistaa. Samaan tapaan maassa olevia vielä toimintakykyisiä kivihiilivoimaloita ei saa sulkea, vaan ne on säilytettävä huoltovarmuuden kannalta oleellisina varavoimalaitoksina.
– Myös kotimaisen hakkeen saanti on turvattava ja ymmärrettävä täysin irti todellisuudesta olevien kansallisten ja EU:n metsänsuojeluvaatimusten vaikutukset koko maallemme. EU-politiikan viimeaikaisia ilmastoinnovaatioita ovat myös kompostitarkastajat ja energiatehokkuusdirektiivi, joka on tehokkaasti ja hyvin rakentavalle Suomelle täysin kohtuuton.
Purra nostaa erittäin tärkeänä huoltovarmuusasiana esiin myös kotimaisen maatalouden.
– Ruoantuotannossamme on kriisi, pahimmalla mahdollisella hetkellä. Jos meritiet menevät tukkoon, ei välttämättä kulu kuin muutama kuukausi ja kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Nämä seikat ovat oleellisempia ottaa huomioon kuin kansainvälisten lisäpisteiden kerääminen.
Linjapuheen videotallenne:
Riikka Purra ava puoluevaltuuston kokouksen 30.4.2022.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU havittelee päästökauppamiljardeja itselleen – Tynkkynen tyrmää aikeet ja vaatii euroja Brysselin sijaan turvepelloille

Miten hallitus varautuu huoltovarmuuden kannalta tärkeän turpeen nostoon, jos tulevat kesät ovat sateisia?

Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Euroopan unioni kurittaa taas suomalaisia omakotiasujia

Syyllistävä “Greta Thunberg -politiikka” ei vähennä päästöjä tai suojele luontoa – Ranne: Ilmastotoimissa tarvitaan malttia ja itsesuojeluvaistoa

Perussuomalaiset olivat kaukaa viisaita turpeen suhteen – ”Korvaavaa vaihtoehtoa ei käytännössä ole”

Miksei jätepuusta tehty polttoaine ole EU:n mielestä uusiutuvaa?

Perussuomalaisten eduskuntaryhmältä lakialoite kompostien ilmoitusvelvollisuudesta luopumiseksi – kompostien ilmoitusvelvoite ei olekaan EU-määräys

Purra: Suurin suomalaisiin metsiin kohdistuva uhka tulee EU:sta, ilmastovaatimukset menneet liian pitkälle – ”Peli pitää viheltää poikki”

PS: Kompostin ilmoitusvelvollisuudesta ja kompostitarkastajista tulee luopua – ”Kakkakikkareiden kyttäämistä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää