Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo sivuutti perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran huolen metsien hakkaamisesta tuulivoiman tieltä. / LEHTIKUVA
Purra: Missä luonnon arvostus on silloin, kun metsiä hakataan paljaaksi tuulivoimahankkeiden alta?
Perussuomalaiset katsoo, että myös tuulivoima on yksi osa kotimaista energiapalettia – kuitenkin tietyillä ehdoilla. Puoluejohtaja Riikka Purran mukaan Suomessa tulee kantaa erityistä huolta tuulimyllyjen alta kaadettavasta metsästä ja istuttaa uutta puustoa tilalle.
Perussuomalaisilla on muutama erityisehto tuulivoiman lisärakentamiselle:
– Ensimmäinen on säätövoimavelvoite, joka tulee sitoa kaikkeen uuteen tuulivoimarakentamiseen. Se siis tarkoittaa sitä, että tuulettomina päivinä meillä olisi muuta omavaraista tuotantoa.
– Toinen ehto on, että tuulivoiman rakennuttajat ja tuottajat sitoutetaan osallistumaan sähkön kantaverkon kunnostukseen ja sen vahvistamiseen. Tämä on välttämätön edellytys tuulivoiman lisäämiselle, vaikka tällä hetkellä se ei toteudukaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.
Hän osallistui tänään Helsingin Sanomien järjestämään puoluejohtajien ilmasto- ja luontotenttiin.
Luonnon rauha vaarassa kadota tuulimyllyjen alle
Tuulivoimahankkeita edistetään Suomessa nyt kovalla kiireellä etenkin Lappiin. Pohjoisen luonnon rauha ja harmonia ovat vaarassa kadota, kun tuuliturbiinien ja sähkönsiirron tieltä, hankkeiden toteutuessa, jouduttaisiin avohakkaamaan pahimmillaan jopa kymmeniä tuhansia hehtaareja metsää.
Kolmantena edellytyksenä Purran mukaan tuulimyllyjen ja huoltoreittien alta metsää kaatavat rakennuttajat tuleekin velvoittaa istuttamaan vastaava määrän puustoa muualle.
– Meidän pitäisi kantaa erityistä huolta tuulimyllyjen alta kaadettavasta metsästä. Kieltämättä välillä tuntuu, että tässä maassa metsällä ei ole mitään arvoa silloin, kun se kaadetaan tuulimyllyjen tai niihin liittyvän infran alta taikka pääkaupunkiseudulle rakennettavien kerrostalojen alta, Purra sanoo.
SDP ja vasemmisto eivät välitä ympäristövaikutuksista
Kaikkien mahdollisten viherhankkeiden nimeen vannovat muiden puolueiden johtajat, kuten pääministeri Sanna Marin (sd) ja Li Andersson (vas) viittasivat kintaalla tuulivoiman lisärakentamisesta johtuville haitallisille ympäristövaikutuksille. Esimerkiksi Anderssonin mukaan tuulivoiman lisärakentaminen ”pitää vain hyväksyä”.
Purra huomauttikin, että muiden puolueiden puheenjohtajien mielipiteet metsien hakkuista vaihtelevat sen mukaan, missä tentissä milloinkin ollaan.
– Muutama viikko sitten me puheenjohtajat olimme MTK:n järjestämässä paneelissa. Välillä tuntuu, että puolueet kertovat erilaisia näkemyksiä aina siitä riippuen, kuka on keskustelutilaisuuden järjestävä taho. Nimittäin tuossa MTK:n paneelissa kaikki puolueet olivat sitä mieltä, että lisää hakkuiden rajoituksia ei saa tulla.
Purra palaa aiheeseen myös sosiaalisen median kanavillaan.
”Purra esiintyi kärkkäästi ja sanoi, että muiden puolueiden mielipiteet metsien hakkuista vaihtelevat sen mukaan, kuka vaalitenttejä järjestää.” (IL)
Näin on. MTK:n tentissä muutama viikko sitten puolueet eivät esittäneet hakkuurajoituksia. Ihmettelinkin sitä.👇 pic.twitter.com/fa02WtII4W
— Riikka Purra (@ir_rkp) February 15, 2023
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- säätövoimavelvoite metsien hakkuut ilmastotoimet omavaraisuus ympäristövaikutukset energiantuotanto kotimainen energia Riikka Purra Sanna Marin Tuulivoima Li Andersson Vasemmisto perussuomalaiset SDP
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Muistatko, mitä vihreät uskottelivat vielä viime talvena: ”Ilmastotoimet suojaavat energian hintojen nousulta”
Tavio: Vihreä siirtymä ristiriidassa kotimaisen huoltovarmuuden kanssa – ”Hiilikasoja ja turvetta tarvitaan edelleen”
Perussuomalaiset vaatii säätövoimaa tuulivoimatuottajien maksettavaksi – sähköntuotanto ei voi olla riippuvainen siitä, tuuleeko vai ei
Tuulivoiman ja vetytehtaan hyödyt ulkomaille – haitat jäävät Suomeen
Perussuomalaisten mukaan ilmastopolitiikkaa on tehtävä maltilla: ”Ykkösasiana tulee olla se, että voimme tarjota kilpailukykyistä ja vakaata energiaa”
Lulu Ranne toteaa: “Vain Uruguaylla on Suomea kireämpi ilmastopolitiikka”, johon tutkimusjohtaja Juho Rahkonen vastaa: “Suomi on Euroopan Kuuba”
Ilmastovuosikertomus ennustaa kasvavia kustannuksia suomalaisille – perussuomalaiset yrittivät hillitä kustannusten nousua
Koskela: Maaseutu ja pienituloiset joutuvat liian kireän ilmastopolitiikan maksajiksi
Teemu Keskisarja: ”Luonnonsuojelu on Suomessa mahdollista ilman Brysselin byrokratiaa ja metsättömien EU-jäsenmaiden holhousta”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää