

LEHTIKUVA
Purra: Miljardeja lenteli eduskunnassa, kun aiheena oli kehitysapu
Eduskunta keskusteli tänään kehityspolitiikan ylivaalikautisesta selonteosta. Perussuomalaiset tyrmäsi selonteon suunnitelmat suurista kehitysmäärärahojen korottamisista ja irtisanoutui selonteosta kokonaan.
– Halpoja miljoonia, halpoja miljardeja, niitä taas eduskunnassa tänään lenteli, kun aiheena oli kehitysapu ja kehityspolitiikka, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi keskustelun pohjalta.
Muut puolueet nostamassa
Muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta haluavat nostaa kehitysapurahat 0,7:ään prosenttiin bruttokansantulosta. Prosenttiosuus kuulostaa pieneltä, mutta eurot tulisivat olemaan valtavia.
– Puhutaanpa euroista pieneltä kuulostavien prosenttien sijaan. Eli siis yli 1 700 miljoonaa euroa vuodessa, toki riippuen talouskehityksestä. Jo tällä hetkellä kehitysyhteistyömenot ovat suuret, lähes 1,3 miljardia euroa. Ainoastaan maahanmuutossa näin suuret summat ohitetaan samanlaisella olankohautuksella, Purra kommentoi.
Lisää velkaa kehitysapuun
Kehitysyhteistyön määrärahojen nostaminen vaatisi lisää velanottoa.
– Otamme velkaa, jotta hyvät ihmiset saavat eduskunnassa väittää, että Suomi hoitaa maailman naisten ja tyttöjen asioita. Ministerin sanoin, Suomi ei saa eristäytyä, ja meidän pitää pyrkiä tärkeisiin pöytiin. Esitettiinpä sekin monessa puheenvuorossa, että kyseessä on eräänlainen voiteluraha, joka auttaa YK:n turvallisuusneuvostoon pääsemisessä, Purra hämmästelee.
Korruption annetaan rehottaa
Täysistunnossa perussuomalaiset saivat arvostelua kriittisestä kehityspoliittisesta linjastaan. Kukaan perussuomalaisten ulkopuolelta ei sen sijaan arvostellut kehitysmaiden korruptiota, diktaattoreita, huonoa hallintoa ja ihmisoikeusrikoksia.
– Ei tietenkään. Pahikset olivat perussuomalaisissa, jotka osoittavat kansanedustajien moralismin ja sen, että keisarilla on jälleen kovin vähän päällään.
– Painostuksesta ja panettelusta huolimatta perussuomalaiset ei hyväksynyt “kaikkien puolueiden yhteistä” ylivaalikautista kehityspoliittista selontekoa emmekä ole sitoutuneet sen linjauksiin, Purra painottaa.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset kyselytunnilla: Hallitus houkuttelee toimillaan siirtolaisvyöryä – kokonaiskustannukset vuodessa ovat miljardeja

Perussuomalaiset irtisanoutuu kehityspolitiikan selonteosta: ”Lopputuloksen voi heittää suoraan roskakoriin”

Perussuomalaiset: Velanotto jatkuu eikä säästöjä näy – budjettiesitys jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen

Suomi velkaantuu, Marinin hallitus lapioi kehitysapuun 3,4 miljoonaa euroa joka päivä – suomalaiset maksavat jopa Etiopian sääennustukset

Reijonen vaatii Suomea lopettamaan kehitysavun Afganistaniin: “Minkä pysyvän muutoksen suomalaisten veronmaksajien miljardi euroa ovat saaneet aikaan?”

Eversti antoi kasvot Venäjää jäytävälle korruptiolle – kahmi lahjuksilla 22 kiinteistöä, 8 loistoautoa, 2 valtaistuinta sekä kultaisen vessanpöntön
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää