

Jukka Paananen ja Kari Porrassalmi keskustelivat Riikka Purran kanssa Jyväskylässä. / MIKA RINNE
Purra kummastelee Suomeen pesiytynyttä kansallishäpeää: Jopa päättäjien on pyydeltävä anteeksi, jos huomion kohteena ovat suomalaiset – “Ajatelkaa, miten perverssiä”
Perussuomalaisten Suomalainen ensin -kiertue rantautui Keski-Suomen kuntiin viikonloppuna. Puoluejohdon lisäksi vaalitilaisuuksiin osallistui runsaasti perussuomalaisia kunnanvaltuutettuja, ja kahviteltoilla olikin kova pöhinä.
Jyväskylässä lauantaina puhunut puolueen puheenjohtaja Riikka Purra sai ihmisiltä lämpimän vastaanoton. Tilaisuuden juontanut Jyväskylän perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Kaisa Garadew kysyi puheenjohtajan kuulumisia.
– Aamulla lähdin kotoa kuuden maissa. Keski-Suomea on kierretty koko päivä, tämä on neljäs paikka. Täytyy myöntää, että on kylmä, mutta perussuomalaisuus lämmittää. Aamusta iltaan painetaan töitä, että saisimme tästä maasta paremman paikan meille suomalaisille. Tämä tavoite ja sen puolesta taisteleminen tuntuu hyvältä, Purra vastasi.
Kansallisylpeyttä
Puheensa aluksi Purra kummasteli Suomeen pesiytynyttä kansallishäpeää, jonka siivittämänä pitää pyytää anteeksi tapojamme ja kulttuuria. Purran mukaan jopa päättäjien on pyydeltävä anteeksi, jos heidän tärkeimpänä vaikutuksen kohteena on Suomi.
– Minun pitää perustella esimerkiksi toimittajille, minkä takia perussuomalaisten pääasiallinen huomion kohde on suomalaiset. Ajatelkaa, miten perverssiä. Kuvittelisi tietenkin, että suomalaisten puolueiden luonnollinen kohde ja huolenaihe on nimenomaan suomalaiset, Purra päivitteli ja jatkoi:
– Ehdottaisin kansallishäpeän tilalle kansallisylpeyttä. Sitä me tarvitsemme. Se ei tarkoita mitään öykkäröintiä. Kaikilla ihmisillä on ihmisarvonsa, mutta suomalaisista ei ole kaikkien apua tai huolenpitoa tarvitsevien ihmisten tarpeiden kustantajaksi.
Huolehditaan omistamme
Purra arvosteli pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitusta, jolle miljardit ovat pikkurahoja, kun se haluaa tehdä suomalaisten veronmaksajien kustannuksella maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, kehitysapu- sekä maahanmuuttopolitiikkaa.
– Meillä on omia vähäosaisia, joista meidän pitäisi kantaa parempaa huolta. Ei tarvitse tuoda tänne heitä lisää. Huolehditaan ensin meidän omistamme.
– Tästä maasta kyllä pääsee pois, jos ei viihdy, mutta ei tänne kenen tahansa pitäisi voida tulla, Purra sanoi.
Kohti aluevaaleja
Purran lisäksi Keski-Suomea kiersivät puoluesihteeri Arto Luukkanen ja 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas.
Kolmikko kannusti ihmisiä lähtemään ehdolle ja äänestämään ensi tammikuun aluevaaleissa. Niissä valittava aluevaltuusto päättää jokaiselle tärkeiden sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisestä.
– Saimme kuntavaaleissa suuren määrän uusia valtuutettuja ympäri Suomen. Aiomme tehdä aluevaaleissa jatkoa tälle työlle ja saavuttaa hyvän jalansijan aluevaltuustoissa. Perussuomalaisia tarvitaan päättämään soten ja pelastustoimen asioista, Purra linjasi.
Huolta toimeentulosta
Jyväskyläläiset Kari Porrassalmi ja Jukka Paananen ovat tyytyväisiä Purran selkeään ja suoraan puhetyyliin. Miehet kävivät Purran juttusilla kertomassa huolistaan.
– Puhuin vanhustenhoidosta ja siitä, mihin kaikkialle sitä rahaa työnnetään. Sitä ei riitä meille suomalaisille, mutta Afrikkaan tuntuu riittävän, Porrassalmi tuumi.
– Minulla on huoli suomalaisten toimeentulosta kautta linjan. Kuljetusyrittäjänä minua huolestuttaa kuinka kotimaiset kollegat pystyvät pitämään yrityksensä, kun ylikansalliset firmat ja halpatyövoima puskee tänne, Paananen totesi.
Myös pienillä paikkakunnilla väkeä tuli tapaamaan perussuomalaisia. Esimerkiksi noin 2 400 asukkaan Toivakassa Marja-Liisa Paljakka saapui kahviteltalle ilmaisemaan jyrkän mielipiteensä hallituksen linjauksista.
– En ymmärrä vihreää politiikkaa. Se on kuin kirosana. Turvejutut ja monet muut asiat ovat ihan syvältä, Paljakka laukoi.
MIKA RINNE
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oma kulttuuri kansallishäpeä aluevaalit veronmaksajat hyvinvointi kansallisylpeys kustannukset suomalaiset Mauri Peltokangas Riikka Purra Sanna Marin Arto Luukkanen perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kokoomus kepittämässä kansaa ylikunnianhimoisilla ilmastotavoitteilla – Purra: Vähempikin riittäisi – “Näillä toimilla on seurauksia veroihin ja kansalaisten kustannuksiin”

Perussuomalaiset: Hallitus laajentaa taloudellisesti haitallista maahanmuuttoa – välikysymys on välttämätön

Perussuomalainen vaihtoehto priorisoi: Suomalaiselle turvaa, hyviä palveluita ja enemmän ostovoimaa

Aluevaltuustoille siirtyy miljardeja sekä vastuu hengestäsi – Lulu Ranne: “Suomalaisille on kerrottava selkeästi, mistä aluevaaleissa on kyse”

Purra: Seuraava yhteisvastuullinen, tulonsiirtoihin ja velkaan perustuva EU-paketti syötetään ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun teemalla – ”Suomalaisten tehtävä on maksaa”

Immonen: Koulujen juhlia voidaan jatkossakin järjestää kirkossa

Isänmaallisuutta kouluopetukseen – ”Kansallinen yhtenäisyys on elintärkeää”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää