

MATTI MATIKAINEN
Purra kirkasti perussuomalaisten EU-linjaa pääministeriehdokkaiden Eurooppa-tentissä: ”Me emme halua edistää liittovaltiota, taloudellisia yhteisvastuita ja tulonsiirtoja”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vakuuttaa EU-kritiikin säilyvän myös jatkossa olennaisena osana perussuomalaisten politiikkaa. – Unionista tulee jatkuvasti lainsäädäntöä ja hankkeita, jotka eivät ole Suomen edun mukaisia, Purra sanoo.
Perussuomalaisten puoluejohtaja Riikka Purra huomauttaa, että EU pyrkii vähitellen saamaan määräysvaltaa useilla sektoreilla, jotka eivät perussopimusten mukaan edes kuulu unionille. Purran mukaan suunta on täysin väärä.
– EU:n tulisi toimia yhteismarkkina-alueena ja keskittyä niihin asioihin, joita varten se on alun perin perustettu.
Suunta on kuitenkin huolestuttava. Tällä hetkellä EU:ssa suunnitellaan perussopimusten avaamista, määräenemmistöpäätösten lisäämistä, puhumattakaan taloudellisesta taakasta, joka käy Suomen kohdalla koko ajan raskaammaksi.
– EU:ssa halutaan lisätä yhteisvastuuta, yhteisvelkaa ja uusia tulonsiirtoja. Se ei ole Suomen edun mukaista politiikkaa. Tämä olisi hyvä kaikkien ymmärtää paremmin, Purra sanoo.
Purra osallistui tänään Turun Eurooppa-foorumin pääministeritenttiin, jossa nähtiin myös Sanna Marin (sd), Petteri Orpo (kok) ja Annika Saarikko (kesk).
Suomen tappio elvytyspaketista kasvaa koko ajan
Suomen eduskunta hyväksyi viime vuoden kesällä Suomen osallistumisen nettomaksajana 750 miljardin euron EU-elvytyspakettiin, jossa Suomelle lankeaa usean miljardin vastuut. Perussuomalaiset vastusti jyrkästi pakettia, mutta hallitus runttasi sen läpi oppositiopuolue kokoomuksen tuella.
Suomelle elvytyspaketista kertyy useiden miljardien tappiot, ja lisäksi on huomattava, että Suomelle alun perin luvattu osuus avustuksista pienenee koko ajan. Kesäkuussa valtiovarainministeriö tiedotti, että Suomen osuus pienenee jopa 300 miljoonaa euroa. Suomen maksuosuus elpymispaketista on noin 6,6 miljardia euroa. Näillä näkymin Suomi on siten maksamassa jopa 4,2 miljardia euroa enemmän kuin saa takaisin.
Purra muistuttaa, että viime vuonna valtiovarainvaliokunnan mietintöön kirjattiin sitovat lausumat, joiden mukaan jatkossa Suomi vastustaa tulonsiirtounionia, ja että Suomi ei enää hyväksy vastaavia tukipaketteja. Valtiovarainvaliokunta myös muistutti no bailout -säännöstä eli siitä, että EU-jäsenvaltiot huolehtivat talousvastuistaan, kuten veloistaan, itsenäisesti ilman toisten jäsenvaltioiden apua.
– Valtiovarainvaliokunta otti kantaa siihen, että Suomi ei tule hyväksymään ylikansallisia veroja ja että jatkossa huolehditaan myös Suomen kokonaisveroasteen pitämisestä maltillisena, Purra sanoo
Hän linjaa, että perussuomalaiset ei tule osallistumaan hallitukseen, joka rikkoo näitä periaatteita.
– Emme halua edistää liittovaltiota emmekä taloudellisia yhteisvastuita ja tulonsiirtoja
Myös EKP kehittymässä tulonsiirto-organisaatioksi
Elvytyspakettien ohella EU:ssa on haluja lisätä monenlaisia muitakin taloudellisia instrumentteja.
Purra nostaa esille myös, että Euroopan keskuspankista (EKP) on kehittymässä tulonsiirto-organisaatio. EKP käynnisti heinäkuussa uuden velkapaperien osto-ohjelman TPI (transmission protection instrument), jolla voidaan tarvittaessa tasata koronnoston vaikutuksia eri euromaissa.
– Käytännössä sen tarkoitus on ostaa käytännössä rajattomasti kriisimaiden, esimerkiksi Italian, velkapapereita, jolloin muiden maiden velkapapereita ostetaan vähemmän. Se tarkoittaa sitä, että pohjoisissa EU-maissa korkotaso nousee, ja samaan aikaan laskee eteläisissä EU-maissa. Kyseessä on jälleen eräänlainen uusi EU-tulonsiirto, vaikka Suomessa tästäkään asiasta ei keskustella lainkaan, Purra sanoo.
Hän painottaa, että Suomen EU-vastuiden yhteissumma on tällä hetkellä jo yli 50 miljardia, ja yhteisvastuista kansantaloudelle kasautuva taakka käy koko ajan raskaammaksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ylikansallinen verotus miljarditappiot yhteisvelka velkaiset maat määräysvalta EU-tukipaketit yhteisvastuut liittovaltiokehitys veronmaksajat Euroopan unioni tulonsiirrot Annika Saarikko Riikka Purra Sanna Marin Taakanjako Nettomaksaja Petteri Orpo Suomi EKP perussuomalaiset Italia hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ministerit eivät taaskaan vastanneet kysymyksiin EU:n tukipaketeista ja liittovaltiokehityksestä – hallitus ei suoraan suostu estämään edes vallansiirtoa EU:lle

EU haluaa laittaa ihmiset kyttäämään toisiaan verkossa ja tekemään ilmiantoja – perussuomalaisten Leena Meri huolestui: Tähänkö ollaan menossa? – ”Tulee DDR mieleen”

Useat suomalaismepit äänestivät Suomen etua vastaan – ”EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa”

Suomi pelaa veronmaksajien rahoilla jättimäistä energiarulettia ja ottaa jatkuvasti turpiinsa – talousammattilaiselta karu arvio holtittomista pelureista

Petteri Orpo antoi ymmärtää, että Suomen täytyi pohjustaa Nato-hakemusta hyväksymällä miljardien EU-tulonsiirrot – Purra kuittasi takaisin

Kepun Saarikolta outoja takinkääntösyytöksiä – Purra huomautti, että keskustan puheet ja teot hallituksessa ovat kaukana toisistaan

Riikka Purran kolumni: Kiinnostu siitä, mitä et näe

Perussuomalaiset: Elpymispaketin miljardeja ollaan siirtämässä eurooppalaisen energiakriisin hoitamiseen

Italia äänestää sunnuntaina muutoksesta – äänestäjät haluavat pois politiikan umpikujasta
Viikon suosituimmat

SDP jälleen turpo-kuutamolla – kun Lulu Ranne totesi, ettei suomalainen puolustusteollisuus välttämättä hingu työntekijöiksi venäläisiä, demarit menivät välittömästi epäkuntoon
Vaikuttaisi itsestäänselvyydeltä, että suomalainen puolustusteollisuus toivoo työvoimaa, joiden lojaliteeteista voidaan kohtuullisella varmuudella mennä takuuseen. Yhtä lailla vaikuttaa itsestäänselvältä, etteivät Suomeen saapuvat venäläiset sattuneesta syystä ole puolustusvoimien ykkösrekryjä. Asian ääneensanominen aiheutti kuitenkin Hämeenlinnan valtuustossa melkoisen demariäläkän.

Intia juhlii hiilenlouhinnan ennätystä – Suomi murehtii porojen röyhtäyksiä
Suomessa murehditaan lehmien pieruja ja porojen röyhtäyksiä, jotka ilmastoaktivistien mukaan tuhoavat koko maailman ilmaston. Samaan aikaan Intiassa juhlitaan sitä, että maa tuottaa enemmän hiiltä kuin koskaan. Intialaiset iloitsevat, koska edullinen fossiilinen polttoaine tarkoittaa heille halpaa energiaa, talouskasvua ja omavaraisuutta.

Yle-pomo Merja Ylä-Anttila skippasi viime viikolla kysymyksen Yleisradion vasenkallistumasta – ”Mikään tutkimus ei tällaista todista…”
EVA:n juuri julkaistu syksyn 2024 arvo- ja asennetutkimus paljastaa, että jopa 40 prosenttia suomalaisista katsoo Yleisradion uutisoinnin oleva vasemmalle kallellaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Pekka Aittakumpu kysyi viime viikolla samasta asiasta Yleisradion toimitusjohtajalta Merja Ylä-Anttilalta, joka tuolloin katsoi, että kysymykseen vastaaminen on hankalaa.

Päivän pointti: Helsingin Sanomat ilmastosyyllistää ja leimaa suomalaiset tuholaisiksi – vaikka Suomi on hiilinegatiivinen maa

Vihreät syyllistää suomalaisia rasismista – samaan aikaan vihreä kansanedustaja syynää julkisista tapahtumista ihmisten ihonväriä
Vihreät lähtee kunta- ja aluevaaleihin ylimielisessä woke-asennossa, eli puolue solvaa nyt äänestäjiä rasisteiksi. Kaksisuuntaisesta keskustelusta kieltäytyneen puolueen arvioidaan jo olevan kriisitilassa.

Kansalaisaloitteen tekijät: Ylen rahoitusta leikattava Ruotsin tasoon eli 76 euroon per asukas
Yle kuriin nyt! -kansalaisaloitteen laatijoiden mielestä Yleisradio on tietoisesti hakenut säästöjä kaikista näkyvimmistä ja suosituimmista toiminnoista esimerkiksi irtisanomalla työntekijöitä ja vihjaamalla katsojaluvuiltaan suosituimpien ohjelmien lopettamiseen.

Musk-viha roihuaa ja Teslat palavat – erityisesti transseksuaalit vihaavat maailman rikkainta miestä
Elon Muskin omistaman yrityksen valmistamat sähköautot ovat joutuneet vasemmistolaisten vihan kohteeksi. Tesloja on naarmutettu, sotkettu maalilla ja tuhottu polttopulloilla. Erityisesti transseksuaalit tuntuvat vihaavan Elon Muskia. Tuleeko Tesla-mellakoista uusi Black Lives Matter -ilmiö?

Vieläkö muistat? Sanna Marin kiisti kielitaidottomien hoitajien aiheuttavan ongelmia – nyt hoitajaliitto SuPer pelkää vieraskielisten hoitajien vaarantavan jo potilasturvallisuutta
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin julkaisema tuore selvitys viimeistään osoittaa kaikille, että sotealan ongelmia ei ole mahdollista korjata siten, että alalle aktiivisesti haalitaan henkilökuntaa maailman toiselta puolelta. Vielä eduskuntavaalien 2023 alla monet eturivin poliitikot kuitenkin pyrkivät kiistämään kielitaidottomien hoitajien työyhteisölle aiheuttamat ongelmat ja työyhteisölle kasaantuvan lisäkuorman.

Yle painostaa hallitusta likaisilla menetelmillä – Antikainen: Johtajat vaihtoon
Yleisradion toiminnassa on havaittu vakavia epäkohtia muutosneuvotteluiden jälkeen, ja irtisanomisten perusteet ovat herättäneet runsaasti kysymyksiä. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii, että Ylen tulee leikata kustannuksiaan hallinnon ja byrokratian puolelta sen sijaan, että se lakkauttaa suositut ohjelmat ja irtisanoo arvostettuja toimittajia.

EVA:n tutkimuksen tulos on karua luettavaa Ylestä – Vigelius: ’’Puolueellisuus ei kuulu verorahoitteiseen mediaan’’
Tänään julkaistun EVA:n Arvo- ja asennetutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia suomalaisista arvioi Yle Uutisten painottavan tiedonvälityksessään vasemmistolaista näkökulmaa.
Uusimmat

Puola otti käyttöön Suomen mallin mukaisen rajaturvallisuuslain

Antikainen: Elokapina tulee lakkauttaa
Toimitus suosittelee

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää