

MATTI MATIKAINEN
Purra: Kansalaisten enemmistö haluaa huomattavasti tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa
Päivän HS-gallupin mukaan suomalaiset eivät ole kovin luottavaisia siihen, että hallitus kykenee tekemään onnistunutta politiikkaa, varsinkaan talous- tai maahanmuuttopolitiikan osalta.
Vain alle neljännes suomalaisista uskoo hallituksen kykenevän parantamaan maahanmuuttopolitiikkaa.
– Tämä vahvistaa aiempia arveluitani siitä, että sdp:llä ja keskustalla ei oikeasti ole intressejä “inhimillistää turvapaikkapolitiikkaa”, mikä on sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) tavoitteena. Koska persun pelko nimenomaan on niin suuri, maahanmuuttopolitiikka tuskin merkittävästi löystyy. Hallitusohjelmakin on vähemmän liberaali kuin mitä vihervasemmistokombinaatiolta voisi agendansa ja “arvopohjansa” puolesta odottaa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra.
Perussuomalaisten kasvava kannatus hillitsee hallitusta
Hallituksen vaali- ja viimeisin gallupkannatus oli noin 56 %. Merkittävä osa hallituksen kannattajistakin uskoo siis, että maahanmuuttopolitiikka ei ainakaan parane.
– Olemme tilaamissamme gallupeissa panneet merkille, että jopa vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat ovat monissa asioissa varsin lähellä perussuomalaisten maahanmuuttokantoja, esimerkiksi säilöönottoon ja turvapaikkainstituution väärinkäytön estämiseen liittyen. Kansa haluaa paljon tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin hallitus kykenee tai on halukas ajamaan, Purra selittää.
Identiteettipolitikointi lisääntyy
Purra uskoo, että hallitukselta on luvassa varmasti yhä kovempaa identiteettipolitiikkaa, koska paljon muuhun ei ole varaa.
– Demarit ja etenkin kepu pääsevät leikkimään kriittistä, minkä jo nyt täysin tyhjänpäiväisistä jalkapannoista keskustelu on osoittanut. Vastaavasti vihreät, vasemmisto ja rkp keskittyvät korostamaan “ihmisoikeustoimiaan”, Purra ennakoi.
– Saattaa myös olla, että hallitus hajoaa jo siihen, että vihreät ja vasemmisto ”inhimillistävät” enemmän kuin demareille ja keskustalle sopii. Etenkin vihreillä tuntuu keulivan jo, Purra pohtii ja viittaa sisäministeri Ohisalon lausuntoon siitä, että hän ei ”pelkää natseja”.
Tilanne kriisiytyy ennemmin tai myöhemmin
Purra huomauttaa, että mikäli Afrikasta ja/tai Lähi-idästä käynnistyy vyöry, olemme pahemmissa ongelmissa kuin vuonna 2015, koska hallituksessa olevat puolueet ovat sitoneet kätensä jo etukäteen.
– Ne ovat paljon parempia puhumaan kuin tekemään, Purra varoittaa.
– Mikäli vyöryä ei tule, turvapaikanhaku, matalapalkka-alojen työvoiman saapuminen ja erityisesti perheenyhdistäminen takaavat joka tapauksessa, että Suomi kulkee taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti, demografisesti ja sisäisen turvallisuuden kannalta kohti valtavia ongelmia. Sitten on liian myöhäistä itkeä, valitan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Lähi-itä suomalaiset Maria Ohisalo Maahanmuuttopolitiikka Riikka Purra Afrikka vihreät perussuomalaiset SDP hallitus Keskusta HS gallup
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: Afrikka nähdään Suomen naapurimaana ja kehitysapua tahdotaan lisätä 700 miljoonaa euroa vuodessa – mistä rahat?

Purra: Hallitukselle kaikki maahanmuutto on hyvää – ja huono maahanmuutto on erityisen hyvää

Tavio: Miksi hallitus haluaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet töihin?

Tavio: Vihervasemmistohallituksen ohjelma on karua luettavaa – hallitus aikoo elää velaksi, myydä valtion omaisuutta ja lähettää myynnistä saadut rahat Afrikkaan

Halla-aho: Schengen-järjestelmää pitäisi uudistaa niin, että laittoman siirtolaisuuden torjunnasta tulisi laillinen peruste palauttaa sisärajavalvonta

Immonen: Vierastaistelijoiden paluu perheineen Suomeen on estettävä

PS: Ohisalo laittaa turvapaikanhakuoikeuden suomalaisten turvallisuuden edelle – ”Tämä on koko hallituksen linja!”

Rantanen säilöönotettujen vapauttamisesta: ”Ulkomaalaisia vapautetaan samalla kuin suomalaisten vapauksia rajoitetaan”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää