MATTI MATIKAINEN
Purra hauskuutti ja vertasi perussuomalaisia euroviisuedustaja Käärijään: ”Vaikka ammattilaisraadin pisteet eivät riitä mitalisijoille, kansalaisten äänin me nousimme kakkoseksi”
Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa tänään puhunut puoluejohtaja Riikka Purra näkee perussuomalaisten yhteiskunnallisen kasvun merkityksen siinä, että perussuomalaisten vakavasti otettavuus ja puolueen ajamien asioiden hyväksyttävyys ovat voimakkaasti lisääntyneet viime vuosina.
Perussuomalaiset on ollut suuri puolue yli 10 vuotta. Siihen mahtuu monet onnistuneet vaalit, mutta muihin puolueisiin nähden perussuomalaisten historia on kovin lyhyt, perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa tänään puhunut puoluejohtaja Riikka Purra sanoo.
– Huhtikuun eduskuntavaaleissa olemme ottaneet askeleen vielä suuremmaksi puolueeksi. Johdonmukaisen ohjelmatyön, organisaation kehittämisen, vaalivoiton ja hallitusneuvotteluihin osallistumisen myötä perussuomalaiset kasvaa myös henkisesti ja yhteiskunnallisesti.
– Poliittisille kilpailijoillemme ja 10 vuoden takaisiin lähteisiinsä juuttuneille kommentaattoreille henkinen kasvu tarkoittaa – tai siis he haluaisivat sen tarkoittavan – sitä, että laskemme opponointimme voimaa, annamme periksi, alamme puhua politiikan kapulaa ja muutumme kädenlämpöisiksi. Parempi perusta henkiselle kasvulle on kuitenkin tavoitteiden johdonmukaisuus, vastuunkanto, ammattimaisuus, pettymysten sietäminen ja puolueen edun asettaminen oman edun edelle. Henkistä kasvua on myös sen ymmärtäminen, että hallitukseen osallistuminen vaatii osin toisenlaisia toimintatapoja kuin oppositiossa oleminen.
Perussuomalaisten tulevaisuus vankalla pohjalla
Purra näkee perussuomalaisten yhteiskunnallisen kasvun merkityksen erityisesti siinä, että perussuomalaisten vakavasti otettavuus ja puolueen ajamien asioiden hyväksyttävyys ovat voimakkaasti lisääntyneet viime vuosina.
Purra hauskuutti puoluevaltuuston kokousväkeä ja vertasi perussuomalaisia huippusuosittuun Suomen euroviisuedustaja Käärijään.
– Euroviisuvertauksin vaikka ammattilaisraadin pisteet eivät riitä edelleenkään edes mitalisijoille, kansalaisten äänin me nousimme kakkoseksi. Kannattajakuntamme on hyvin monipuolinen iän, ammattiaseman ja asuinpaikan suhteen, mikä on kelpo pohja, jolle rakentaa perussuomalaista tulevaisuutta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Käärijä vastuunkanto tärkeysjärjestys vaalitulos Riikka Purra Puoluekannatus Hallitusneuvottelut Puoluevaltuusto perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hallituksen kasaamisen jatko riippuu nyt RKP:n päätöksestä – tänään selviää hyväksyykö puolue hallitusneuvottelujen linjaukset maahanmuutosta ja ilmastopolitiikasta
Perussuomalaiset haluaa parantaa suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä korjata julkista taloutta – Purra: ”Tavoittelemme paikkaa vain sellaisessa hallituksessa, jossa saamme edistettyä näitä asioita”
Maahanmuuttajatkin äänestävät nyt perussuomalaisia: “Poliittisen eliitin tulisi tiedostaa maahanmuuton ongelmat eikä sortua populistisiin heittoihin äänestäjien valloittamiseksi”
Riikka Purra: Rakas Suomi, mikä on kaikkein tärkeintä
RKP esittää muutoksia maahanmuuttopaperiin, haluaa jatkaa keskusteluja – Purra: ”Maahanmuuttoryhmän neuvottelut eivät missään nimessä enää jatku”
Perussuomalaiset valitsi jäsenet puoluehallitukseen
Yhteisymmärrys löytyi – Purra: ”Tulevaan hallituskauteen vaikuttava maahanmuuttopolitiikan kiristys ei ole muuttunut”
Purra ei usko vuoden 2035 ilmastotavoitteen toteutumiseen: ”Ilmasto- ja energiapolitiikkaa pitää tehdä muista lähtökohdista kuin etukäteen jäädytetyistä vuosiluvuista”
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.