Purra: Hallituksessa joutuu tekemään ikäviä päätöksiä – etenkin punakepuviherhallituksen jäljiltä
Perussuomalaisten ulostulot eivät ole muuttuneet vaalipäivän jälkeen. Kynnyskysymyksemme tai toisaalta kompromissihalukkuutemme eivät ole muuttuneet. Emme vaihtele vastauksiamme kuulijakunnan mukaan. Ei ole sen paremmin tarvetta ylpistellä ja kovistella kuin madella ja peruutellakaan, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.
Riikka Purra kirjoittaa Perussuomalainen-lehden kolumnissaan, että johdonmukaisuus on yksi monista perussuomalaisten vahvuuksista.
– Tavoitteemme ovat selkeitä ja johdonmukaisia. Ne ovat mitattavissa. Ne eivät perustu pelkkiin sanoihin, lupauksiin, toiveisiin tai toiveajatteluun. Ne ovat konkreettisia.
– Totta kai hallituksessa joutuu tekemään ikäviä, kovastikin epämieluisia, päätöksiä etenkin punakepuviherhallituksen jäljiltä. Oppositiossa on helpompi olla puhdas ja aatteellinen, kun taas hallituksessa rooli on enemmänkin ahdas ja puutteellinen. Hyvin usein hallituspuolueen kannatus laskee.
– Me tiedämme kaiken tämän. Kun uskoo asiaansa, kun on näkymä hyvästä Suomesta, kun on isänmaa sydämessä, kaikesta selviää, Purra toteaa.
Kansa antoi mandaatin hallitukseen
Perussuomalaiset tavoittelee paikkaa hallituksessa, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.
– Meillä ei ole mitään muuta syytä tavoitella hallitusvaltaa kuin se, että saamme tavoitteitamme Suomen hyväksi edistettyä. Jos emme saa – jos esimerkiksi muut puolueet eivät niihin lainkaan suostu, kuten muutaman niistä laita on jo nyt – emme lähde hallitukseen pönkäpuolueeksi. Kansa antoi meille vahvan mandaatin päästä vaikuttamaan hallitukseen, ja niin haluamme tehdä.
Vaikka politiikka etenee myös henkilökohtaisten kunnianhimojen kautta, ei perussuomalaisten kansanedustajilla vilku henkilökohtainen ministerinpaikka silmissä.
– Jos siellä jokin vilkkuu, se on kasvava huoli ja vastuu tästä maasta. Palava halu korjata ongelmia ja tuottaa maalle hyvää tulevaisuutta. Niin kovin moni on kanssamme samaa mieltä. Useampi kuin koskaan ennen.
Koko sydämellä ja sinivalkoilla tarmolla
Purra kirjoitti jo Perussuomalainen-lehden vaalinumeron kolumnissaan, että perussuomalaiset ei lupaa kuuta taivaalta, mutta lupaa sen, että puolueella on näkemys, omat arvot ja tärkeysjärjestys, joista pidetään kiinni.
– Sitä ei hallitustunnustelijan kysymyksissä kysytty, mutta meille se on selvää ja kaikkein tärkeintä.
– Vaalit olivat ensimmäinen etappi. Nyt on se toinen. Koko sydämellä ja sinivalkoisella tarmolla. Emme tiedä, mitä tapahtuu. Teemme parhaamme. Niiden asioiden, joihin emme voi itse vaikuttaa, ei kannata antaa kaataa tai edes horjuttaa, Purra painottaa.
Perussuomalaiset käy tänään viralliset kahdenkeskiset neuvottelut hallitustunnustelija Petteri Orpon kanssa. Perussuomalaiset saavutti eduskuntavaaleissa koko historiansa parhaan tuloksen, 46 kansanedustajaa ja 20,1 prosenttia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- tavoitteet tärkeysjärjestys Kynnyskysymykset Riikka Purra Hallitustunnustelut Petteri Orpo perussuomalaiset Kokoomus eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset: Suomi ei saa hyväksyä eikä edistää EU:n uutta yhteisvelkaa tai tulonsiirtopaketteja
Maahanmuuttajien taakanjako etenee EU:ssa – Hakkarainen: ”Kansallisvaltioille ei jää paljoa sanansijaa”
EU-parlamentti piiskaa lisävauhtia päästövähennyksiin – nyt kallistuvat myös lentäminen, laivamatkailu sekä lämmittäminen
Pääkirjoitus: Me emme tienaa tällä
Perussuomalaiset vaatii seuraavalta hallitukselta vahvaa työllisyyspolitiikkaa: Suomessa jo olevaa työvoimareserviä on hyödynnettävä
Antikainen: Onko vasemmisto jo sytyttämässä punaista lyhtyä kapinan merkiksi?
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää