LEHTIKUVA
Purra: EU:n uudet metsien ”ennallistamisvaatimukset” ovat hulluja
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra piti Tuumaustunnin alussa poliittisen tilannekatsauksen, jossa Purra kiinnitti huomioita muun muassa EU:n metsäpolitiikkaan. Erilaisia metsänomistajiin, metsätalouteen ja metsäteollisuuteen kohdistuvia vaatimuksia synnytetään Brysselissä yhä suuremmalla innolla.
– Suomalaisiin metsiin kohdistuva suurin uhka tulee Euroopan unionista. Mitä kauempana Keski-Euroopan maat ovat sen paremmin hiilineutraalisuuden saavuttamisesta kuin vaikkapa polttomoottoriautojen kieltämisestä, sitä tarkkaavaisemmin EU kohdistaa huomionsa sinne, missä on eniten metsää ja kaikkein suurinta kunnianhimoa, Riikka Purra totesi.
EU:lla ei toimivaltaa
– EU:lla ei ole toimivaltaa metsäasioissa, mutta se koukkaa nyt muiden toimivaltojen kautta suoraan metsiemme kimppuun, Purra huomautti.
EU haluaa tällä kertaa tehdä luonnon ennallistamisesta pakollista ja erityisesti Suomelle hyvin vaativaa. Metsiä tulee ennallistaa EU:n suunnitelmien mukaan asentoon, jossa ne ovat olleet esiteolliseen aikaan – tai ainakin sotien jälkeiseen tilaan.
– Missään muussa asiassa ei saa ehdottaa taaksepäin menoa tai haikailla mennyttä ilman, että tulee syytetyksi impivaaralaiseksi, mutta kun kyse on ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, maailman muuttuminen pitää vain sivuuttaa, Purra hämmästeli.
Valtavat kustannukset suomalaisille
Ennallistamistavoite on mittakaavaltaan valtava ja sen seuraukset Purran mukaan turmiollisia. Bruttokansantuotteeseen suhteutettuna kustannukset olisivat Suomelle koko EU:n korkeimmat, miljardiluokkaa vuodessa, joidenkin arvioiden mukaan useita miljardeja.
– Komission väittämät hyödyt on vedetty käytännössä hatusta, Purra syytti.
– Suomi, jossa vallitsevat muutenkin jokamiehenoikeudet, ei saa sellaisia ekosysteemipalveluiden hyötyjä kuin jotkut Keski-Euroopan maat saattavat saada. Kuka täällä maksaa metsään menosta, kun metsiä on kaikkialla ja kaikkien saatavilla?
Vihervasemmisto ei aja Suomen etua Brysselissä
Purra mielestä Brysselissä ei ymmärretä Suomea ja metsiemme merkitystä.
– Miksi? Esimerkiksi siksi, että suomalaisten intressien edistäminen EU:ssa on hyvin heikkoa eikä punavihreäkeskustalainen hallitus kykene muotoilemaan yhtenäisiä kantojaan eikä ainakaan oikea-aikaisesti. EU-vaikuttamisessa kaikkein tärkeintä on olla ajoissa liikkeellä. Suomen joka suuntaan nöyristelevä EU-politiikka tulee alleviivatuksi metsäasioissa, Purra perusteli.
– Suomessa kaikkien kunnollisten tahojen kuuluu kannattaa sekä EU:ta että kunnianhimoisia ilmastotoimia, Purra kuvaili tilannetta.
Tuloksena onkin Purran mukaan se, esimerkiksi Ruotsissa EU-politiikka on huomattavasti kireämpää eikä ruotsalaisiin metsiin ole EU:n ”pampuilla” taisteluitta asiaa.
– Jännittävää kyllä myös ilmastotoimiin suhtaudutaan Ruotsin elinkeinoelämässä selvästi kriittisemmin kuin täällä. Miten Suomi on voinut ajautua näin passiiviseen tilaan?
Vaatimukset ovat hulluja
– EU:lle ei kuulu metsäpolitiikka eikä se saa määrätä, mitä metsissämme tehdään. Vaatimukset, jotka Suomen metsiin kohdistuvat, ovat kertakaikkisen hulluja, Purra latasi.
– Niitä ei saa hyväksyä, ja Suomen tulee vaikka yksin niitä vastustaa. Hallituksen on ryhdistäydyttävä. Julkaisemme perussuomalaisen maa- ja metsäpoliittisen ohjelmamme muutaman viikon kuluttua.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ennallistamisvaatimukset ylikunnianhimoiset ilmastotavoitteet hiilineutraalisuustavoite metsäpolitiikka ilmastotoimet toimivalta Riikka Purra Ruotsi hallitus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ilmastokeskustelussa on vaikea hahmottaa ongelmien suuruusluokkia – arviolta 15 prosenttia maailman hiiliongelmasta liittyy trooppisten metsien hävitykseen, ei Suomen metsiin
Hakkarainen EU:n metsästrategiasta: ”Vihreä siirtymä on myrkky”
EU rankaisee metsätalousmaita puuttumalla metsäbiomassan käyttöön – Hakkarainen: “Johan sen järkikin sanoo, että puu on uusiutuva luonnonvara”
Useat suomalaismepit äänestivät Suomen etua vastaan – ”EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa”
Hallitus sekoilee EU:n maa- ja metsätalouden ennallistamisvaatimusten kanssa – vievätkö punavihreät keskustaa jälleen?
Hiilineutraali Suomi 2035 -ilmastostrategia perustuu vääriin laskelmiin ja on vaarallinen – Ranne: “Kun skenaariot irtoavat todellisuudesta, ne muuttuvat arvottomiksi”
Välikysymys ennallistamisasetuksesta – Purra: Suomen metsiä ei suinkaan ensisijaisesti uhkaa Ponssen moto tai muukaan kato, vaan Euroopan unioni
Mäkelä: EU-linjan on muututtava vaaleissa – Suomi ei saa olla ikuinen maksaja
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää