

LEHTIKUVA
Purra: EU:n uudet metsien ”ennallistamisvaatimukset” ovat hulluja
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra piti Tuumaustunnin alussa poliittisen tilannekatsauksen, jossa Purra kiinnitti huomioita muun muassa EU:n metsäpolitiikkaan. Erilaisia metsänomistajiin, metsätalouteen ja metsäteollisuuteen kohdistuvia vaatimuksia synnytetään Brysselissä yhä suuremmalla innolla.
– Suomalaisiin metsiin kohdistuva suurin uhka tulee Euroopan unionista. Mitä kauempana Keski-Euroopan maat ovat sen paremmin hiilineutraalisuuden saavuttamisesta kuin vaikkapa polttomoottoriautojen kieltämisestä, sitä tarkkaavaisemmin EU kohdistaa huomionsa sinne, missä on eniten metsää ja kaikkein suurinta kunnianhimoa, Riikka Purra totesi.
EU:lla ei toimivaltaa
– EU:lla ei ole toimivaltaa metsäasioissa, mutta se koukkaa nyt muiden toimivaltojen kautta suoraan metsiemme kimppuun, Purra huomautti.
EU haluaa tällä kertaa tehdä luonnon ennallistamisesta pakollista ja erityisesti Suomelle hyvin vaativaa. Metsiä tulee ennallistaa EU:n suunnitelmien mukaan asentoon, jossa ne ovat olleet esiteolliseen aikaan – tai ainakin sotien jälkeiseen tilaan.
– Missään muussa asiassa ei saa ehdottaa taaksepäin menoa tai haikailla mennyttä ilman, että tulee syytetyksi impivaaralaiseksi, mutta kun kyse on ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, maailman muuttuminen pitää vain sivuuttaa, Purra hämmästeli.
Valtavat kustannukset suomalaisille
Ennallistamistavoite on mittakaavaltaan valtava ja sen seuraukset Purran mukaan turmiollisia. Bruttokansantuotteeseen suhteutettuna kustannukset olisivat Suomelle koko EU:n korkeimmat, miljardiluokkaa vuodessa, joidenkin arvioiden mukaan useita miljardeja.
– Komission väittämät hyödyt on vedetty käytännössä hatusta, Purra syytti.
– Suomi, jossa vallitsevat muutenkin jokamiehenoikeudet, ei saa sellaisia ekosysteemipalveluiden hyötyjä kuin jotkut Keski-Euroopan maat saattavat saada. Kuka täällä maksaa metsään menosta, kun metsiä on kaikkialla ja kaikkien saatavilla?
Vihervasemmisto ei aja Suomen etua Brysselissä
Purra mielestä Brysselissä ei ymmärretä Suomea ja metsiemme merkitystä.
– Miksi? Esimerkiksi siksi, että suomalaisten intressien edistäminen EU:ssa on hyvin heikkoa eikä punavihreäkeskustalainen hallitus kykene muotoilemaan yhtenäisiä kantojaan eikä ainakaan oikea-aikaisesti. EU-vaikuttamisessa kaikkein tärkeintä on olla ajoissa liikkeellä. Suomen joka suuntaan nöyristelevä EU-politiikka tulee alleviivatuksi metsäasioissa, Purra perusteli.
– Suomessa kaikkien kunnollisten tahojen kuuluu kannattaa sekä EU:ta että kunnianhimoisia ilmastotoimia, Purra kuvaili tilannetta.
Tuloksena onkin Purran mukaan se, esimerkiksi Ruotsissa EU-politiikka on huomattavasti kireämpää eikä ruotsalaisiin metsiin ole EU:n ”pampuilla” taisteluitta asiaa.
– Jännittävää kyllä myös ilmastotoimiin suhtaudutaan Ruotsin elinkeinoelämässä selvästi kriittisemmin kuin täällä. Miten Suomi on voinut ajautua näin passiiviseen tilaan?
Vaatimukset ovat hulluja
– EU:lle ei kuulu metsäpolitiikka eikä se saa määrätä, mitä metsissämme tehdään. Vaatimukset, jotka Suomen metsiin kohdistuvat, ovat kertakaikkisen hulluja, Purra latasi.
– Niitä ei saa hyväksyä, ja Suomen tulee vaikka yksin niitä vastustaa. Hallituksen on ryhdistäydyttävä. Julkaisemme perussuomalaisen maa- ja metsäpoliittisen ohjelmamme muutaman viikon kuluttua.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ennallistamisvaatimukset ylikunnianhimoiset ilmastotavoitteet hiilineutraalisuustavoite metsäpolitiikka ilmastotoimet toimivalta Riikka Purra Ruotsi hallitus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ilmastokeskustelussa on vaikea hahmottaa ongelmien suuruusluokkia – arviolta 15 prosenttia maailman hiiliongelmasta liittyy trooppisten metsien hävitykseen, ei Suomen metsiin

Hakkarainen EU:n metsästrategiasta: ”Vihreä siirtymä on myrkky”

EU rankaisee metsätalousmaita puuttumalla metsäbiomassan käyttöön – Hakkarainen: “Johan sen järkikin sanoo, että puu on uusiutuva luonnonvara”

Useat suomalaismepit äänestivät Suomen etua vastaan – ”EU-liittovaltiokehitys alkaa näyttää nyt todelliset karvansa”

Hallitus sekoilee EU:n maa- ja metsätalouden ennallistamisvaatimusten kanssa – vievätkö punavihreät keskustaa jälleen?

Hiilineutraali Suomi 2035 -ilmastostrategia perustuu vääriin laskelmiin ja on vaarallinen – Ranne: “Kun skenaariot irtoavat todellisuudesta, ne muuttuvat arvottomiksi”

Välikysymys ennallistamisasetuksesta – Purra: Suomen metsiä ei suinkaan ensisijaisesti uhkaa Ponssen moto tai muukaan kato, vaan Euroopan unioni

Mäkelä: EU-linjan on muututtava vaaleissa – Suomi ei saa olla ikuinen maksaja
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää