Juna ajaa tasoristeyksen läpi Skogbyssä Raaseporissa perjantaina 27. lokakuuta 2017. Tasoristeyksessä kuoli eilen aamulla kolme varusmiestä ja yksi junan matkustaja, kun Puolustusvoimien miehistönkuljetusajoneuvo ja juna törmäsivät. / LEHTIKUVA
Puomijärjestelmien toteuttaminen 2500 risteykseen veisi vuosikymmeniä – Juho Eerola ehdottaa keveämpiä turvaratkaisuja
Kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) mukaan tasoristeysten sulkeminen tai muuttaminen vartioiduksi eivät voi olla ainoita realistisia ratkaisuja turvallisuuden parantamiseksi. Hänen mukaansa niiden toteuttaminen veisi vuosikymmeniä. Tänä aikana ehtisi sattua lisää kohtalokkaita onnettomuuksia.
– Näkyvyyden parantaminen puustoa ja muita esteitä poistamalla sekä hidasteiden rakentaminen tasoristeysten yhteyteen voisi olla nopeampi ja kustannustehokkaampi toimenpide ehdotettujen puomijärjestelmien sijasta, Eerola sanoo tiedotteessaan.
Eerola on jättänyt jättänyt asiaa koskevan kirjallisen kysymyksen eduskunnalle tänään. Kirjallisessa kysymyksessä Eerola kysyy ministeri Anne Berneriltä, onko tasoristeysten turvallisuutta analysoitaessa huomioitu kevyemmät, kustannustehokkaammat ja nopeammin toteutettavissa olevat ratkaisut. Tällaisia olisivat hidasteet ja suojateiden korotukset.
– Kun tilannenopeus saadaan riittävän alhaiselle tasolle, voidaan merkittävästi parantaa havaintokykyä tasoristeyksissä ja laskea onnettomuusriskiä, Eerola toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ronkainen: Turvallisuus kuntoon ennen kuin voidaan edes kuvitella raideliikenteen yhtiöittämistä
Juvonen: Sotilastapaturmalaki ei turvaa korvauksia Raaseporin uhreille ja heidän omaisilleen – “Syvä epäkohta korjattava heti”
Arja Juvonen kommentoi varusmiesten tapaturmalainsäädäntöä (suora lähetys klo 12:45 alkaen)
Juvosen lakialoitteelle viimein nostetta: Raaseporin onnettomuus vauhditti sotilastapaturmalain etenemistä
Ronkainen: Hanko-Hyvinkää-radan sähköistäminen parantaisi liikenneturvallisuutta
Ronkainen ja Slunga-Poutsalo tyytyväisiä Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämiseen
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Donald Trumpin vierailu Joe Roganin ohjelmassa keräsi ennätysyleisön
Kolmen tunnin keskustelu Joe Roganin kanssa onnistui näyttämään inhimillisen puolen Donald Trumpista. Jutellessaan UFC-selostajana tunnetun Roganin kanssa vapaaottelusta Trump ei vaikuttanut poliitikolta vaan kamppailu-urheilufanilta. Keskustelussa käytiin läpi myös poliittisia aiheita, kuten maailmankauppa, energiatalous, sodat ja vaalivilppi.
Ruotsissa vietettiin hiljainen hetki Hamasin terroristi Yahya Sinwarin muistolle – tuhannet huusivat suosionosoituksia Malmössä
Ruotsissa järjestettiin viikko sitten mielenosoituksia, joissa kunnioitettiin Hamasin terroristi Yahya Sinwarin muistoa.
Eurooppaan vyöryi 10 vuodessa 4,5 miljoonaa Syyrian pakolaista – nyt kielteisen turvapaikkapäätökseen saaneet halutaan palauttaa turvalliseen kotimaahansa
Pelkästään Syyriasta on tullut 4,5 miljoonaa ihmistä Eurooppaan hakemaan turvaa ja parempaa elämää vuoden 2015 jälkeen. Suhtautuminen turvapaikanhakijoihin ja luvattomaan siirtolaisuuteen on kuitenkin muuttunut radikaalisti EU:n alueella vajaassa vuosikymmenssä. Nyt ainakin vaille turvapaikkaa jääneet halutaan palauttaa takaisin kotimaihinsa.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää