SUOMEN UUTISET
Puoluesihteeri vakuuttaa, että perussuomalaisissa on tilaa erilaisille ihmisille: ”Meille mahtuvat kaikki mukaan, niin tohtorit kuin myös ne, jotka ovat käyneet elämän kovan koulun”
Perussuomalaisille kaikki äänestäjät ovat yhtä tärkeitä. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan kansan syville riveille on luotava toivoa siitä, että politiikalla pystyy vaikuttamaan asioihin.
Kansalaiset lähettivät puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle myös puolueen profiilia koskevia kysymyksiä, joissa haluttiin tietää, miten perussuomalaisia teemoja voitaisiin viedä entistä laajempien ryhmien tietoisuuteen.
Miten perussuomalaiset voisivat kohottaa profiiliaan muidenkin kuin niin sanottujen ”elämänkoululaisten” silmissä. Puolueen arvoperustalle tuntuisi olevan kansalaisten keskuudessa suurta kysyntää, mutta joskus puoluetta ei oteta vakavasti ja varsinkin sen kannattaminen julkisesti saatetaan kokea riskin ottamisena oman työuran kannalta. Kyse ei ole pelkästään hillotolppalaisten pitkäksi aikaa tuhoamasta uskottavuudesta vaan myös puolueen profiilista. Mitä tälle voidaan tehdä? Pitäisikö kenties ”kasvogalleriaa” laajentaa ja puolueen erilaisia osaavia ihmisiä nostaa enemmän ja monipuolisemmin esille?
– Kysymyksen lopussa taisi olla jo oikea vastaus: osaavia ihmisiä siis olisi tuotava enemmän esille ja heidän tunnettavuuttaan pitää nostaa. Näin täytyy tehdä – ja olemme kyllä jo aika paljon tehneetkin.
Slunga-Poutsalon mukaan ongelma ei ole uusi.
– Tämä kysymys on ollut keskustelunaiheena pitkään, sillä jo aikanaan puhuttiin siitä, kuinka perussuomalaiset on yhden miehen puolue. Sitten kuitenkin se herätti ihmetystä, että eduskuntavaaleissa tämän ”yhden miehen” takana lopulta oli massiivinen joukko ihmisiä, jotka saivat paljon ääniä.
Kansan syviä rivejä ei unohdeta
Slunga-Poutsalo sanoo, että perussuomalaiset eivät koskaan unohda kansan syviä rivejä.
– Meidän täytyy huomioida nekin, joilla ehkä on takana se ”elämän kova koulu”. Heidän äänensä on vaalipäivänä yhtä tärkeä kuin kenen tahansa. Meidän täytyy tuoda heille toivoa siitä, että politiikalla pystyy yhä vaikuttamaan asioihin. Mielestäni on jopa etu, että he kokevat perussuomalaiset omaksi puolueekseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö puolueen henkilökategoriaa voi laajentaa.
Puoluetoimisto kuvastaa kenttää
Puoluesihteeri huomauttaa, kuinka perussuomalaisista löytyy jo nyt kaikenlaisia ihmisiä, jotka ovat tulleet mukaan puolueen toimintaan hyvin erilaisista lähtökohdista.
– Sen huomaa jo puoluetoimistolla: meillä on siellä kaikenlaisia ihmisiä, joilla on myös ihan erilainen koulutustausta. Se on se perussuomalainen kattaus. Meille mahtuvat kaikki mukaan, niin tohtorit kuin myös ne, jotka ovat käyneet elämän kovan koulun.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa: Poliitikkojen oman edun tavoittelu ja takinkäännöt ovat myrkkyä demokratialle
Meri: Perussuomalaisessa Suomessa oma kansa on etusijalla – “Meillä ei ole varaa jakaa olemassa olevaa kakkua muille”
Halla-aho: Suomi on suomalaisten rakentama ja suomalaisille kuuluva maa – haittamaahanmuutto on lopetettava
Vaikuttaako ruotsidemokraattien vahva nousu myös Suomen politiikkaan? – Perussuomalaisten puoluesihteeri: ”Seuraavista eduskuntavaaleista tulee maahanmuuttovaalit”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää