

PS ARKISTO
Puoluesihteeri Grönroos: Turvapaikkamaahanmuuton ja halpatyövoiman tuomisen lopettaminen on välttämätöntä suomalaisen yhteiskunnan toimivuuden turvaamisen kannalta
Valtio päättää maahanmuuttopolitiikan suurista linjoista, mutta kunnat kärsivät suuren osan tämän politiikan seurauksista, puoluesihteeri Simo Grönroos sanoi perussuomalaisten tuumaustunnilla.
Osa maahanmuuton kuluista osuu enemmän kuntiin ja toiset valtiolle, mutta viime kädessä kaikki julkiset menot päätyvät suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi tavalla tai toisella.
– Esimerkiksi toimeentulotuista kasvava määrä johtuu maahanmuutosta ja tukien maksu on jaettu valtion ja kuntien kesken. On myös tärkeää muistaa, että toimeentulotuet ovat vain yksi pieni osa maahanmuuton aiheuttamista julkisen talouden menoista, joita Suomen Perusta -ajatuspaja on useissa tutkimuksissaan selvittänyt, Simo Grönroos sanoo.
– Suomen tämän hetkinen maahanmuuttopolitiikka tarvitsee muuttamista kautta linjan ja perussuomalaiset on ainoa poliittinen voima, joka ajaa tätä muutosta.
Halpatyövoimaa ei tarvita Suomeen
Valtion tasolla perusuomalaiset vaativat koko humanitaarisen maahanmuuton lopettamista ja sitä, että auttamiseen katsotut, Suomen taloudelliseen tilanteeseen nähden järkevässä mittasuhteessa olevat resurssit käytetään mieluummin tehokkaasti ja tasapuolisesti kriisialueiden lähellä.
– Valtion tasolla pyrimme lopettamaan halpatyövoiman maahanmuuton kokonaan. Saatavuusharkinta tulee palauttaa kokonaisuudessaan koko maahan ja alle 3 000 euron palkalla ei pitäisi voida ulkomailta ylipäätään palkata työvoimaa.
– Turvapaikkamaahanmuuton ja halpatyövoiman tuomisen lopettaminen ovat välttämättömiä toimia suomalaisen yhteiskunnan toimivuuden turvaamisen kannalta, Grönroos sanoo.
Myös kuntien poistettava vetovoimatekijöitä
Vaikka maahanmuuton suuret linjat luodaan valtion tasolla, niin kunnissa voidaan myös vaikuttaa maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin, Grönroos muistuttaa.
– Kunnissa voidaan olla ottamatta kiintiöpakolaisia, mikä on tärkeä signaali siitä, että vallitsevaa politiikkaa ei hyväksytä.
– Kunnissa voidaan myös poistaa maahanmuuton vetovoimatekijöitä, joista monet liittyvät vallalla olevaan monikulttuurisuuspolitiikkaan. Näitä ovat muun muassa maahanmuuttajien oman kulttuurin tukeminen ja maahanmuuttajien oman kielen opettaminen, jotka kuntien tulee lopettaa, Grönroos sanoo.
Positiivista erityiskohtelua ei tarvita
Perussuomalaisten mielestä maahanmuuttajien suosiminen työnhaussa suomalaisten kustannuksella, eli niin sanotun positiivisen syrjinnän varjolla, tulee myös lopettaa. Grönroos korostaa, että ei ole hyväksyttävää, että maahanmuuttajan työllisyyttä edistetään erityistoimin – ohi suomalaisten työttömien.
– Maahanmuuttajille suunnatut erityiset työllistämistoimet tulee lopettaa ja integraation kanssa haasteita kohdanneita maahanmuuttajia tulee ennemminkin tukea kartoittamalla ja edistämällä näiden paluumuuton mahdollisuuksia.
– Kunnat ja kaupungit voivat myös lisäksi vedota valtiovaltaan maahanmuuttopolitiikan järkeistämiseksi, koska nykyinen tilanne on kunnille kohtuuton, kuten myös koko suomalaiselle yhteiskunnalle.
Pelleilyn on nyt loputtava
Kunnat myös tarjoavat maahanmuuttajille useita erityispalveluja. Grönroos sanoo, että kuntien tulee lopettaa palveluiden tarjoaminen maahanmuuttajille näiden omalla äidinkielellä, mikä on koko monikulttuurisuuspolitiikkaa hyvin alleviivaavaa päättömyyttä.
– Esimerkiksi Espoossa kaupunki tarjoaa auliisti kasvimaan vuokraajille kaupungin materiaaleja niin venäjäksi kuin arabiaksi – ihan kuin maahanmuuttajien ei oletettaisikaan opettelevan suomea. Helsingissä taas kaupunki jakaa muun muassa brosyyrejä, joissa annetaan arabiaksi ohjeita laittomasti maassa oleville. Kunnanvaltuustojen keskustelunaiheeksi kautta Suomen on noussut se, mitä palveluita laittomasti maassa oleville tulee ylipäätään tarjota.
– Tälle pelleilylle täytyy saada loppu. Ulkomaisilla kielillä ei tule tarjota kuin ainoastaan integraation kanssa haasteita kohdanneiden maahanmuuttajien paluumuuttoa edistävää materiaalia. Laittomasti maassa oleville ei taas tule tarjota muita palveluita kuin niitä palveluita, mitä valtion vankeinhoitolaitos tarjoaa, kunnes oleskelija saadaan karkotettua maasta, Grönroos toteaa.
Mukaan vaikuttamaan
Grönroos kehottaa myös suomalaisia rohkeasti osallistumaan itse päätöksentekoon.
– Nyt kuntavaalien lähestyessä, on tervettä järkeä päätöksentekoon haluavilla suomalaisilla oiva mahdollisuus kantaa kortensa kekoon liittymällä mukaan puoluetoimintaan ja ilmoittamalla kiinnostuksensa kuntavaaliehdokkuudesta sillä ehdokaslistoja kerätään nyt kautta maan.
– Jos poliittinen vaikuttaminen kiinnostaa, niin ota rohkeasti yhteyttä puolueen paikallisyhdistykseen kunnassa. Verkossa löytyy myös tietoa niin puolueeseen liittymisestä kuin vaaliehdokkuudesta. Nyt on aika toimia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- erityiskohtelu vetovoimatekijät valtio työttömät halpatyövoima Kuntavaalit Toimeentulotuki Espoo Maahanmuuton kustannukset Tutkimus Kunnat Suomen Perusta perussuomalaiset Simo Grönroos Helsinki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Puoluesihteeri Grönroos: Mitä hallitus on tehnyt – lisännyt kehitysapua, nostanut puoluetukea ja kasvattanut ministereidensä avustajien määrää

Puoluesihteeri Grönroos: Haaviston suunnitelmissa hakea ensin lapset Suomeen, sen jälkeen Isis-vaimot tulevat perässä

Espoon valtuusto etsi syitä seksuaalirikoksiin vihapuheesta, kaupunkisuunnittelusta ja huumeista – maahanmuuttajien raiskaustilastoja esiin nostanut perussuomalaisten Grönroos: ”Mikä saa teidän silmät aukeamaan?”

Edustajat Rantanen ja Ronkainen: ”Painostaako ministeri Ohisalo virkamiehiä?”

Slunga-Poutsalo: Työvoimapulaa ei ratkaista ulkomaisella halpatyövoimalla – “Ei se filippiiniläinen kokki pärjää meillä palkallaan sen paremmin kuin suomalainenkaan”

Maahanmuutto kasvatti neljäsosaa Ruotsin kunnista – sosiaalimenojen räjähdysmäinen kasvu vie varat investoinneilta

Tommi on turhaan etsinyt töitä jo kuusi vuotta: ”Suomessa ei ole mitään työvoimapulaa, vaan meillä on pulaa oikeista työpaikoista, joihin pitäisi työllistää suomalaisia”

Saksan vasemmisto vaatii laittomasti maassa oleville koronarahaa ja oleskelulupaa

Helsingin piirin tupaantulijaiset: Nuorennusleikkaus, paljon uusia someseuraajia ja listat täyteen kuntavaaliehdokkaita
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää