

MIKA RINNE
Puoluejohdon kiertue veti väkeä – perusuomalaisilta halutaan muutosta punavihreän hallituksen vahingolliseen politiikkaan
Perussuomalaisten vankasta kannatuksesta kertoo osaltaan puolueen johdon kuntavaalikiertueen tapahtumiin saapunut suuri ihmismäärä.
Puoluejohto vieraili viime viikon lopulla Itä- ja Keski-Suomessa yli kymmenellä paikkakunnalla, joissa he tapasivat ihmisiä yhdessä perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa.
Kiertueella olivat mukana perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, varapuheenjohtaja Riikka Purra ja puoluesihteeri Simo Grönroos.
Muiden teltoilla hiljaista
Kolmikko kävi muun muassa Jyväskylän kävelykadulla. Halla-ahon puhetta oli kuuntelemassa sankka joukko ihmisiä, kun samaan aikaan vanhojen puolueiden vaaliteltat näyttivät autioilta.
– Useimmissa paikoissa on ollut erittäin paljon ihmisiä, ehkä enemmän kuin kuntavaalitilaisuuksissa yleensä, Halla-aho sanoo tyytyväisenä.
Puheessaan Halla-aho muistutti kuulijoitaan muun muassa äänestämisen tärkeydestä ja päättäjien vastuullisesta tehtävästä huolehtia julkisesta taloudesta.
Yksi kuulijoista oli eläkkeellä oleva Anja Koivistoinen, joka antoi kirjeen Riikka Purralle.
– Halusin kertoa työeläkkeestä ja siitä, miten vanhukset eivät tule sillä toimeen. Kehuin, että perussuomalaiset ovat ottaneet suosiolla vanhusten asiat hoitaakseen, Koivistoinen sanoi.
Muutosta saa vain äänestämällä
Kiertueella tapaamilla ihmisillä oli selkeä viesti perusuomalaisten puoluejohdolle.
– Se on, että punavihreän hallituksen talouspolitiikka, ilmastopolitiikka ja muukin politiikka on Suomelle vahingollista ja siihen pitää saada muutos, Halla-aho kertoo.
Hänen mukaansa erityisesti maaseudulla ihmisiä kiinnostaa asumisen ja liikkumisen kustannukset, joita hallituksen toiminta lisää.
Yleisiä puheenaiheita ovat myös julkinen talous, hyvinvointi ja minkälaisia tärkeysjärjestyksiä poliitikoilla on eri asioissa. Halla-aholla on viesti äänestäjille:
– Jos haluaa muutosta, niin silloin pitää äänestää muutosta. Jos äänestää niitä puolueita, jotka ovat tällä hetkellä vallassa tai jättää kokonaan äänestämättä, se on ääni nykyisen menon jatkumiselle, Halla-aho summaa.
Demarit ratsastavat Marinin suosiolla
Halla-aho herättelee suomalaisia pohtimaan kuntavaalien yleistä merkitystä.
– Hallituspuolueet ovat pyrkineet mainostamaan kuntavaaleja ainoastaan paikallisina vaaleina ja se on heidän kannalta ymmärrettävää. He eivät halua, että ihmiset ottavat hallituksen toimintaan kantaa. Kyllä näiden vaalien tuloksia tullaan tulkitsemaan nimenomaan yleispoliittisesta näkökulmasta, Halla-aho luonnehtii.
Itä-Suomessa Halla-aho pani merkille mielenkiintoisen yksityiskohdan, kun sosiaalidemokraattien vaalijulisteissa ei ole lainkaan paikallisten ehdokkaiden kuvia vaan pelkästään puheenjohtaja Sanna Marinin.
– Tämä osoittaa, että he yrittävät ratsastaa näissä vaaleissa Marinin henkilökohtaisella suosiolla, ja se on aika jyrkässä ristiriidassa sen viestin kanssa, että nämä olisivat paikalliset vaalit.
Kansalaisia puhutti Jyväskylässäkin 17 000 euroa kuukaudessa ansaitsevan pääministerin aamiaiskohu.
– Kyllä se koettelee ihmisten oikeustajua, että noilla tuloilla ihminen kehtaa lähettää 850 euron ruokalaskun kuukaudessa veronmaksajille. Se on toki oleellista selvittää, onko tässä rikottu verottajan ohjeita tai lakia, mutta kyllä tämä on minusta myös moraalinen kysymys, Halla-aho sanoo.
Äänestysaktiivisuus ratkaisee
Puheenjohtaja Halla-aho toivoo, että kuntavaalien äänestysaktiivisuus olisi vilkkaampaa kuin yleensä.
– Meillä on kannatuksen suhteen oikein luottavainen fiilis. Se suuri kysymys on äänestysaktiivisuus. Perusuomalaiset kuuluu niihin puolueisiin, jotka häviävät kaikkein eniten, jos ihmiset äänestävät hyvin laiskasti. Esimerkiksi kokoomuksella, keskustalla ja demareilla on vanhempi äänestäjäkunta kuin meillä. Iäkkäämmät ihmiset käyvät yleensä ahkerammin äänestämässä myös kuntavaaleissa. Olemme painottaneet ihmisille äänestämisen tärkeyttä, Halla-aho selvittää.
Kuntavaalien ennakkoäänestys päättyi kotimaassa tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on huomenna 13. kesäkuuta.
– Sitten tulos nähdään. Sieltä tulee sitten mikä tulee, niin kuin urheilutermein kuuluu, Halla-aho toteaa.
MIKA RINNE
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestysaktiivisuus punavihreä ilmastopolitiikka asuminen ja liikkuminen äänestäjät hyvinvointi elinkustannukset suomalaiset Kuntavaalit Riikka Purra Sanna Marin Jyväskylä perussuomalaiset SDP Simo Grönroos talous Jussi Halla-aho työllisyys verotus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho vastaa Petteri Orpon ”ehtoihin” hallitusyhteistyöstä: Maahanmuuttoa ja EU-fantsuttelua ei ole mahdollista edistää perussuomalaisten kanssa, mutta järkeviä asioita voidaan yhdessä tehdä

Ikäviä uutisia lyödään pöytään vasta kuntavaalien jälkeen – himoverottava hallitus on jo päättänyt maakuntaverosta, vaikka kaikki eivät suostu myöntämään asiaa suoraan äänestäjille

Ohisalo väittää, ettei uusi maakuntavero nosta verotuksen tasoa – Halla-aholta täystyrmäys: ”Jos tuomme uuden verottajan tähän maahan, kokonaisveroaste nousee, vaikka mitä luvattaisiin”

Purra: Sanna Marin on tulipunainen pääministeri – ehkä vasemmistolaisempi kuin kukaan koskaan ennen
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää