LEHTIKUVA
Puhemies Halla-aho tapasi Euroopan parlamentin puhemiehen – rajaturvallisuus esillä: “EU:n tulee pystyä vastamaan nykyistä tehokkaammin ja määrätietoisemmin muuttoliikkeen välineellistämiseen”
Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola vieraili eduskunnassa maanantaina 4. maaliskuuta. Metsola tapasi eduskunnan puhemiehen Jussi Halla-ahon sekä eduskuntaryhmien edustajia. Puhemies Jussi Halla-aho nosti tapaamisessa esiin itärajan tilanteen ja vaati EU:ta ottamaan Suomen kansalliset erityispiirteet jatkossa paremmin huomioon.
Puhemiehet Jussi Halla-aho ja Roberta Metsola keskustelivat Euroopan parlamentin vaalien merkityksestä Ukrainan tuelle. Puhemiehet pitivät tärkeänä vahvistaa poliittista, taloudellista ja sotilaallista tukea Ukrainalle ja lisätä Venäjään kohdistuvia EU:n vastatoimia.
Puhemies Halla-aho kuvasi tilannetta Suomen ja Venäjän rajalla ja kommentoi muuttoliikkeen välineellistämistä.
– EU:n tulee pystyä vastamaan nykyistä tehokkaammin ja määrätietoisemmin muuttoliikkeen välineellistämiseen tai antaa jäsenvaltioille enemmän kansallista liikkumavaraa valita tehokkaimmaksi katsomansa vastatoimet, puhemies Halla-aho totesi.
Metsäpolitiikan pysyttävä kansallisissa käsissä
Tulevan EU-vaalikauden poliittisista painopisteistä keskusteltaessa puhemies Halla-aho nosti esille sen, että Suomen kansalliset erityispiirteet, kuten pitkät etäisyydet ja ilmasto, on huomioitava EU:ssa nykyistä paremmin. Puhemies otti esille myös metsätalouden merkityksen Suomelle. Metsäpolitiikan tulee jatkossakin olla kansallisessa päätösvallassa.
Puhemies Metsola tapaa vierailullaan myös pääministeri Petteri Orpon, presidentti Alexander Stubbin sekä nuoria ja opiskelijoita erillisessä tilaisuudessa.
Vierailu on osa puhemies Metsolan kiertuetta eri EU-maissa ennen 6.–9. kesäkuuta käytäviä eurovaaleja. Tavoitteena on herättää kiinnostusta EU-vaaleihin ja kannustaa suomalaisia äänestämään.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- välineellistetty maahantulo Ukrainan tukeminen EU:n Venäjän vastaiset pakotteet pitkät etäisyydet Roberta Metsola rajaturvallisuus metsäpolitiikka itäraja EU-vaalit Euroopan unioni Euroopan parlamentti Petteri Orpo Alexander Stubb Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Sisäministeriöstä hanke itärajan tilanteen korjaamiseksi
Kansalaiset huolissaan rajaturvallisuudesta – Immonen: Suomen tulee olla valmiina arvaamattomaan peliin
Mira Nieminen tyytyväinen sisäministeriön budjettiin – turvallisuus saa vihdoin sille kuuluvan huomion myös budjetissa
Puhemies Halla-aho nuorison pahoinvoinnista: Ongelmat ovat ratkaistavissa, kun ne ensin myönnetään ja niiden juurisyyt tunnistetaan
PS:n europarlamenttiryhmä koolla Suomessa, Purra ja Ruohonen-Lerner pitävät puheen (suora lähetys)
Purra: Edessä sukupolven tärkeimmät EU-vaalit – ”Todellinen mahdollisuus murtaa EU-parlamentin vasemmistoliberaali ylivalta”
Valtioneuvosto laatii kansallisen turvallisuuden strategian
Poikkeuslaki lausuntokierrokselle: ”Tahdomme huolehtia rajaturvallisuudesta ja Suomen turvallisuudesta kaikissa olosuhteissa”
Venäjä poistamassa viisumipakon Afrikan ja Lähi-idän maiden kansalaisilta – suora tie Euroopan rajoille aukeaa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää