

LEHTIKUVA
PS:n naiskansanedustajat: Suojelevatko hyvät veljet paremmin toisiaan kuin siskot? – “Samasta rikoksesta sama rangaistus”
Perussuomalaiset naiskansanedustajat ovat ottaneet kantaa pääministeri Juha Sipilän asemaan. Keskustelu asemasta alkoi, kun toimittaja Lauri Nurmi kertoi kirjassaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisen taustoista.
Kirjassa kerrotaan, että pääministerillä olisi ollut suunnitelma jo valmiina yhdessä nykyisten sinisten kanssa siitä, miten toimitaan, jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi. Jopa Timo Soinin lähipiiriin kuuluva valtiosihteeri Samuli Virtanen on myöntänyt olleensa yhteydessä Sipilään valintojen tiimoilta puoluekokousviikonloppuna.
“Terho ollut mukana suunnitelmissa”
Sipilä on kuitenkin kesäkuun puoluekokouksen jälkeen kiistänyt jyrkästi väitteet suunnitelmallisuudesta eduskunnan edessä.
– Erityisesti ministereiden pitää puhua totta ja suoraan. Kansalta odotetaan, ettei saa valittaa, olla vihainen saati epärehellinen. En enää ihmettele, että kansalta on usko poliitikkoihin mennyt, ja äänestysaktiivisuuden alhaisuus Suomessa kertoo siitä karua kieltään, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri miettii.
– Näyttää myös selvältä, että Sampo Terho on ollut mukana suunnitelmissa. Hänen kirjassa antamansa lausunnot entisestä perussuomalaisten ryhmästä ovat hyvin korkealentoisia ja täysin muunneltuja, hän lisää.
Perustuslaki sanoo, että ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja Suomen kansalaisia.
– Täyttyykö perustuslain ehto? kansanedustaja Laura Huhtasaari kysyy.
Naisille potkut ministerin tehtävistä
Perussuomalaiset naiskansanedustajat huomauttavat, että naisministerit tuntuvat saavan potkut ministerin tehtävistä miehiä herkemmin. He mainitsevat esimerkkeinä Anneli Jäätteenmäen sekä Heidi Hautalan.
– Jäätteenmäki sai lähteä niin sanotun Irak-vuodon takia, jossa hän lausui kuuluisat sanansa: “puhun niin totta kuin osaan”. Hän väitti, ettei olisi saanut salaisia ulkoasiainministeriön asiakirjoja. Heidi Hautala sai lähteä estettyään Arctia Shippingiä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacen toimista. Suojelevatko hyvät veljet paremmin toisiaan kuin siskot? Kansanedustaja Arja Juvonen kysyy.
– Toisaalta Ville Niinistö jätti maksamatta tuhansien eurojen autoverot Ruotsin kilvissä olevasta autosta, jota hän käytti Suomessa. Petostutkinta lopetettiin vain siksi, että hän oli jo saanut 4 800 euron verot maksettavaksi. Tästä ei tullut seuraamuksia, kansanedustaja Ritva Elomaa jatkaa.
Sallitaanko miesten töppäillä enemmän?
Naiset kysyvätkin, sallitaanko miehiltä enemmän töppäyksiä kuin naisilta. He vaativat, että kohtelu on tasapuolista.
– Yllättävän vähän tällaisissa asioissa sitten tasa-arvon perään huudellaan, kun sitä normaalisti vaaditaan mitä ihmeellisimmissä asioissa. Vaadimme, että samasta rikoksesta tuomitaan sama rangaistus. Pääministerin valehtelusta naiselle on tuomittu potkut, joten tehkää siitä johtopäätökset, naiskansanedustavat sanovat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Huopaiselta: Keveämmillä veroilla saadaan tukevampaa talouskasvua

PS-Nuorisolta toive puoliväliriiheen: Ylestä leikattava lisää
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää