

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (vas), sisäministeri Maria Ohisalo ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ministeriaitiossa eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 5. maaliskuuta 2020. / LEHTIKUVA
PS:ltä kyselytunnilla pitkä lista toimenpiteitä laittoman siirtolaisuuden ehkäisemiseksi – hallitukselta ei vastakaikua
Perussuomalaiset vaati suullisella kyselytunnilla toimia laittoman siirtolaisvyöryn ehkäisemiseksi Suomessa ja EU:n alueella. Perussuomalaiset esitti muun muassa, että laiton siirtolaisuus estetään määrittämällä Turkki turvalliseksi maaksi, jolloin kaikki mahdolliset turvapaikkahakemukset tulee hylätä EU-maissa pikakäsittelyssä. Vastakaikua ei hallitukselta tullut.
– Eurooppaan laittomasti pyrkivät henkilöt eivät ole pakolaisia, eivät edes turvapaikanhakijoita vaan laittomia siirtolaisia, jotka pyrkivät kohdentamaan hakemuksensa maihin, joissa on paras sosiaaliturva – kuten tapahtui myös vuonna 2015.
– Vyöry tulee estää tiukasti EU:n ulkorajoilla, eikä minkäänlaiseen taakanjakoon tule lähteä mukaan. Kaikilla sisärajoilla on otettava käyttöön rajatarkastukset, perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen totesi.
Uusi siirtolaiskriisi uhkaa
Tynkkynen huomautti, että uusi siirtolaiskriisi uhkaa koko Eurooppaa ja että EU:n ja Suomen on reagoitava nopeasti, jotta vuoden 2015 kriisi ei toistu.
– Silloin pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kutsui Lähi-idän Suomeen ja kokoomuksen sisäministeri Petteri Orpo viimeisteli, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia, Tynkkynen huomautti.
– Koska pääministeri on poissa tästä keskustelusta, kysyn varapääministeri Katri Kulmunilta (kesk.), ottaako hallitus edellä mainitut linjaukset käyttöön?
Suomi Kreikan tukena, mutta miten?
Ministeri Kulmuni vastasi, että EU seisoo yhtenäisenä Kreikan tukena ja että EU:n ulkorajojen täytyy pitää. Hän kuitenkin lisäsi, että kaikki tehdään kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia noudattaen.
Myöhemmistä sisäministeri Maria Ohisalon vastauksista päätellen Kulmuni todennäköisesti viittasi siihen, että kaikilla tulijoilla tulisi olla oikeus turvapaikkaprosessiin. Ohisalo antoi ymmärtää, ettei Suomi ei hyväksy Kreikan päätöstä olla kuukauden ajan ottamatta turvapaikkahakemuksia vastaan.
Kysymykset kierrettiin kaukaa
Tynkkynen lateli perussuomalaisten vaihtoehtoja lisää ja vaati hallitukselta täsmällisempää vastausta siihen, miten Suomi aikoo toimia.
– Suomen on tehostettava rajavalvontaa Ruotsin rajalla, pysäytettävä kaikki siirtolaiset ja hylätä heidän hakemuksensa pikavauhtia ilmeisen perusteettomina. Kaikki, joita ei voida jostain syystä palauttaa, tulee ottaa säilöön. Kaikki vetovoimatekijät tulee poistaa lainsäädännöllisin keinoin, Tynkkynen luetteli.
– Arvoisa sisäministeri, otatteko käyttöön edellä mainitut toimenpiteet. Jos ette, miksi ette?
Ohisalo totesi, että Rajavartiolaitos ei ole suositellut rajatarkastusten käyttöönottoa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Peltokangas: Ei ole missään nimessä hyväksyttävää, että ministeri jättää vastaamatta itselleen epämieluisaan kysymykseen – “Vetää kyselytunnin idean ja periaatteet vessanpöntöstä alas”

Saksan vasemmisto vaatii laittomasti maassa oleville koronarahaa ja oleskelulupaa

Farage: Ranskan laivasto saattaa laittomien tulijoiden veneitä Britanniaan

Tutkimus: Lähes puolet arabinuorista haaveilee siirtolaisuudesta – Eurooppaan kohdistuva paine on valtava

Tunteet kuumenevat Kanarialla siirtolaisvyöryn vuoksi – sosialistihallitus ei halua luoda vetovoimatekijää

Ohisaloa hiillostettiin Kreikka-lausunnosta – pyöritteli päätään ja viittasi kansainvälisiin sopimuksiin, mutta ei vastannut kysymykseen
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää