

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
PS: Vetovoimatekijät alas – laittomasti maassa olevat rekisteröitävä ja saatava pois maasta
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyytyväinen siihen, että paperittomien sosiaalipalvelut herättävät huolta myös vihreiden ja kristillisdemokraattien kansanedustajien joukossa. Perussuomalaiset laativat neljä lausumaa paperittomien sosiaalipalvelujen kustannuksien maksamiseen liittyvään lakimuutokseen ja lausumat saivat kannatusta myös vihreiltä ja KD:ltä.
Lausumassa esitetään mm. paperittomien rekisteröintiä, kustannusten seurantaa, vetovoimatekijöiden sijaan kannustusta maasta poistumiseen ja kansainvälistä selvitystä siitä, miten muissa maissa paperittomille annetaan ja kustannetaan palveluja yhteiskunnan piikkiin.
“Ei voi olla palveluja, joiden saajaa ei tiedetä”
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen esitti lausumat sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, mutta ne raukesivat siellä kannattamattomana. Lausumat uusittiin eduskunnan täysistunnossa, joissa niistä myös äänestettiin. Lausumat saivat taakseen paitsi perussuomalaisten eduskuntaryhmän myös 14 vihreiden ja 4 kristillisdemokraattien kansanedustajaa.
– Huoli sosiaalihuoltolain muuttamisesta on vihreissä ja kristillisdemokraateista perussuomalaisten huolen kaltainen. Haluamme välittömästi muun muassa rekisterin, johon paperittomat sosiaalipalveluiden piiriin tulevat rekisteröidään. Meillä ei voi olla palveluja, joiden saajaa ei tiedetä. Tämä on erittäin tärkeää muistaa, kun paperittomien oikeutta erilaisiin palveluihin valtion kustannuksella halutaan pikkuhiljaa laajentaa koko Suomeen, Juvonen sanoo.
Luvaton oleskelu ei ole kenenkään etu
Perussuomalaiset esittivät myös sosiaalihuoltolain muutosta, jossa valtio laitetaan paperittomien palvelujen maksumieheksi, hylkäämistä.
– Perussuomalaisten mielestä ei ole kenenkään etu, että maassamme oleskelee luvattomasti ihmisiä. Laittomasti maassa oleskelevat on saatava pois maasta, perussuomalaiset toteavat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Presidentti Sauli Niinistö hyväksyy laittomasti maassa oleskelevien piilottelun – “Ihmisten suojelu ei ole lain vastaista”

Mari Rantanen: Helsingin puolueista on tullut yhden asian puolueita – ne keskittyvät vain maahanmuuton edistämiseen

Eduskunta hyväksyi sosiaalihuollon laittomasti maassa oleville – PS: Vaarallinen päätös taloudellisesti ja turvallisuuden kannalta

Laittomasti maassa olevien määrä uhkaa paisua keväällä – Halla-aho: Kehitys sama kuin Ruotsissa, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet otettava säilöön

PS: Suomen otettava käyttöön rajatarkastukset – “Jos sanoo “asylum” rajalla, rajamies kertoo, että Ruotsista voi hakea suojelua”

PS esitti eduskunnassa paperittomien rekisteröintiä – Kela myöntää, ettei paperittomia tilastoida

PS laittomasti maassa olevien sote-palveluista: Kansa on oikeassa, mutta päättäjät eivät suostu kuuntelemaan

Perussuomalaiset: Vetovoimatekijät ovat edelleen olemassa, vaikka epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seuraukset on nähty
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää