

Ville Tavio haastaa hallitusta välikysymyskeskustelussa 20.10.2021. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vastaa. / LEHTIKUVA
PS välikysymyskeskustelussa: Työttömien ulkomaalaisten tuominen on pois suomalaisten hyvinvoinnista
Eduskuntaryhmän johtaja Ville Tavio moitti voimakkaasti hallituksen aikeita kiihdyttää ei-työperäistä maahanmuuttoa.
Tavio nosti välikysymyskeskustelussa esiin ankkurilapsi-ilmiön, ikähuijaukset ja raskaat kustannukset:
“Hallituksessa suunnitellaan ei-työperäisen maahanmuuton lisäämistä perheenyhdistämisiä helpottamalla. Suomessa on jo entisestään hyvin löysä perheenyhdistämismalli ja niinpä perheenyhdistäminen on merkittävä maahanmuuton väylä. Tämä johtuu kansallisista päätöksistä, joihin voimme itse vaikuttaa ja näistä hallitus päättää. Ennen koronaepidemian käynnistymistä vuonna 2019 Suomi myönsi yli 10 000 perheperusteista oleskelulupaa vuodessa. Taso on yhä korkea, mutta tiedämme, että se tästä kyllä nousee.
Hallituksen arvio siitä, paljonko heidän kaavailemansa perheenyhdistämisen helpottaminen tuo lisää ei-työperäisiä maahanmuuttajia Suomeen, on väärä. Hallitus sanoo määrän olevan parisataa tulijaa lisää vuosittain, mutta maahanmuuttovirasto on todennut arvion olevan selvästi alakanttiin. Maahanmuuttovirasto arvioi päätösten määrän kasvavan huomattavasti enemmän.
Lisää ankkurilapsia, lisää ikänsä huijaavia
Alaikäisen perheenyhdistämisen osalta on erittäin huono suunta, että hallitus alkaa suosia ns. ankkurilapsi-ilmiötä. Siinä alaikäinen perheenkokoaja lähetetään matkaan edeltä, koska tuolloin muut sukulaiset pääsevät maahan perässä vapaasti. Tämä on myös omiaan ruokkimaan lasten ihmissalakuljetusta.
Suojelupoliisi on varoittanut, että muutos helpottaa kansallista turvallisuutta uhkaavien yksilöiden Suomeen pääsyä. Terroristitkin pääsevät maahan, jos vain lähettävät alaikäisen lapsen edeltä. Lisäksi alaikäisten suosiminen saa monet täysi-ikäiset turvapaikanhakijat väittämään olevansa alaikäisiä, vaikkapa 17-vuotiaita. Tämä on jo nykyään suuri ongelma. Vuonna 2016 ikätesteissä paljastui, että lähes 70 prosenttia testatuista alaikäisinä esiintyneistä turvapaikanhakijoista oli oikeasti aikuisia!
Maahanmuuttokysymys on talouskysymys
Perussuomalaiset ovat suomalaisten puolella ja hallitun maahanmuuttopolitiikan kannalla. Perussuomalaisten välikysymys maahanmuuttopolitiikasta peilaa taloutta, koska ei-työperäinen maahanmuutto on talouden näkökulmasta kerta kaikkiaan kestämätöntä. Ei ole kestävää vastaanottaa uusia siirtolaisia varsinkaan, kun aiemminkaan saapuneet eivät ole työllistyneet.
Maahanmuuton järjestelmä on Suomen edun kannalta jo nyt rikki. Ihme, että demarit tuossa puolistuvat sen olevan jotenkin ehjä. Hallitus on heikentämässä sitä entisestään. Ei-työperäisestä maahanmuutosta seuraa paljon lisää työttömyyttä, joka on hyvinvointipalvelut verovaroin tuottavan yhteiskunnan taloudelle erittäin raskasta. Marinin hallitus näyttää haluavan, että Suomi toimii koko maailman sosiaalitoimistona.
Nousukautena seitsemän miljardia euroa lisää velkaantuva valtio ei voi avokätisesti ottaa jokaista maahan haluavaa vastaan. Jatkuva verovaroilla elätettävien ulkomaalaisten virta maahamme on taloudellinen ongelma. Se on epäoikeudenmukaista suomalaisia kohtaan. Se on yhä enemmän myös turvallisuusriski.
Varat suomalaisten auttamiseen
Perussuomalaiset kysyvät, miksi sellaisen ulkomaalaisen, joka ei ole kyennyt aikaansaamaan omaa toimeentuloaan, vaan elää veronmaksajien tarjoaman sosiaaliturvan varassa, tulisi saada tuoda sukulaisiaan maahan vapaasti elämään sosiaaliturvalla?
Työttömien ulkomaalaisten kustannus koituu raskaana kaikkialle valtion määrärahoihin, kuten sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä koulutukseen ja oikeuslaitokseen. Vähäiset resurssimme pitäisi käyttää ensin suomalaisten työttömien ja pienituloisten auttamiseen.
Tulppa on irti
Perussuomalaiset tahtovat nostaa keskusteluun myös pakolaispolitiikan yleisen linjattomuuden.
On varsin erikoista, että pakolaiskiintiötä nostettaisiin aina sen mukaan, kun jossakin päin maailmaa on käsillä näkyvästi uutisoitu kriisi, kuten viime aikoina Afganistanissa.
Koko pakolaiskiintiön ajatuksena oli alun alkaen, että sillä hallitus voi päättää, paljonko ulkomaalaisia otetaan maahan valtion kustannuksella. Nykyisinhän tämä järjestelmä on rikki, tulppa on irti ja hallitus ohjaa virtoja sillä, mitkä ovat maahantulon kannustimet ja maahantulon esteet. Nyt hallitus on lisäämässä noita virtoja entisestään ja nämä uudistukset kantavat mahdollisesti jopa kymmenien vuosien päähän kustannuksissa.
Suomi on valinnan edessä, ruokkiiko se tätä tuhoisaa suuntaa entisestään vai pyrkiikö se tekemään maahanmuutosta kontrolloitua sekä Suomen edun mukaista.”
Tavio kannatti edustaja Purran tekemää, hallitukselle suunnattua epäluottamuslausetta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Maahanmuutto ei ole rikkaus ja voimavara vaan valtava taloudellinen rasite – ”Suomella käsillä viimeiset hetket kääntää suunta”

Ohisalo luetteli ministeriaitiosta ihmisoikeussopimuksia – Leena Meri napautti takaisin: ”Kansainväliset sopimukset eivät edellytä näitä löysennyksiä, joita te haluatte tehdä”

Halpatyövoiman maahanmuutto maksaa maltaita ja laskee duunarien palkkoja, silti kokoomuksen mielestä Suomi ei pärjää ilman ”työperäisiä”

Jos todellinen huippuosaaja päättää tulla maksamaan veroja Suomeen, kansanedustaja Sheikki Laakso kantaa laukut – perussuomalaiset ei vastusta oikeiden osaajien saapumista

Halla-aho: Normaali valtio pyrkii suojelemaan itseään ja kansalaisiaan huonolta maahanmuutolta, ei mahdollistamaan ja lisäämään sitä

Jengien ja klaanien yritystoimintaan kätkemä rikollisuus on suurin uhka Ruotsin yhteiskunnalle – kymmeniä miljardeja valuu taparikollisten taskuihin

Purra: Perussuomalaiset haluaa tehdä sellaista politiikkaa, joka hyödyttää ja auttaa suomalaisia – ennen kuin rahaa lykätään mihinkään muualle

Hallitus aikoo nostaa pakolaiskiintiötä – Tavio: “Heikko esitys keskustalta”

Kanadan kokemuksia maahanmuuton suopeudesta: Talous kasvaa, mutta kansalaisten ostovoima laskee
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää