Artikkeli kuva

Ville Tavio haastaa hallitusta välikysymyskeskustelussa 20.10.2021. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vastaa. / LEHTIKUVA

PS välikysymyskeskustelussa: Työttömien ulkomaalaisten tuominen on pois suomalaisten hyvinvoinnista

20.10.2021 |15:36

Eduskuntaryhmän johtaja Ville Tavio moitti voimakkaasti hallituksen aikeita kiihdyttää ei-työperäistä maahanmuuttoa.

Tavio nosti välikysymyskeskustelussa esiin ankkurilapsi-ilmiön, ikähuijaukset ja raskaat kustannukset:

“Hallituksessa suunnitellaan ei-työperäisen maahanmuuton lisäämistä perheenyhdistämisiä helpottamalla. Suomessa on jo entisestään hyvin löysä perheenyhdistämismalli ja niinpä perheenyhdistäminen on merkittävä maahanmuuton väylä. Tämä johtuu kansallisista päätöksistä, joihin voimme itse vaikuttaa ja näistä hallitus päättää. Ennen koronaepidemian käynnistymistä vuonna 2019 Suomi myönsi yli 10 000 perheperusteista oleskelulupaa vuodessa. Taso on yhä korkea, mutta tiedämme, että se tästä kyllä nousee.

Hallituksen arvio siitä, paljonko heidän kaavailemansa perheenyhdistämisen helpottaminen tuo lisää ei-työperäisiä maahanmuuttajia Suomeen, on väärä. Hallitus sanoo määrän olevan parisataa tulijaa lisää vuosittain, mutta maahanmuuttovirasto on todennut arvion olevan selvästi alakanttiin. Maahanmuuttovirasto arvioi päätösten määrän kasvavan huomattavasti enemmän.

Lisää ankkurilapsia, lisää ikänsä huijaavia

Alaikäisen perheenyhdistämisen osalta on erittäin huono suunta, että hallitus alkaa suosia ns. ankkurilapsi-ilmiötä. Siinä alaikäinen perheenkokoaja lähetetään matkaan edeltä, koska tuolloin muut sukulaiset pääsevät maahan perässä vapaasti. Tämä on myös omiaan ruokkimaan lasten ihmissalakuljetusta.

Suojelupoliisi on varoittanut, että muutos helpottaa kansallista turvallisuutta uhkaavien yksilöiden Suomeen pääsyä. Terroristitkin pääsevät maahan, jos vain lähettävät alaikäisen lapsen edeltä. Lisäksi alaikäisten suosiminen saa monet täysi-ikäiset turvapaikanhakijat väittämään olevansa alaikäisiä, vaikkapa 17-vuotiaita. Tämä on jo nykyään suuri ongelma. Vuonna 2016 ikätesteissä paljastui, että lähes 70 prosenttia testatuista alaikäisinä esiintyneistä turvapaikanhakijoista oli oikeasti aikuisia!

Maahanmuuttokysymys on talouskysymys

Perussuomalaiset ovat suomalaisten puolella ja hallitun maahanmuuttopolitiikan kannalla. Perussuomalaisten välikysymys maahanmuuttopolitiikasta peilaa taloutta, koska ei-työperäinen maahanmuutto on talouden näkökulmasta kerta kaikkiaan kestämätöntä. Ei ole kestävää vastaanottaa uusia siirtolaisia varsinkaan, kun aiemminkaan saapuneet eivät ole työllistyneet.

Maahanmuuton järjestelmä on Suomen edun kannalta jo nyt rikki. Ihme, että demarit tuossa puolistuvat sen olevan jotenkin ehjä. Hallitus on heikentämässä sitä entisestään. Ei-työperäisestä maahanmuutosta seuraa paljon lisää työttömyyttä, joka on hyvinvointipalvelut verovaroin tuottavan yhteiskunnan taloudelle erittäin raskasta. Marinin hallitus näyttää haluavan, että Suomi toimii koko maailman sosiaalitoimistona.

Nousukautena seitsemän miljardia euroa lisää velkaantuva valtio ei voi avokätisesti ottaa jokaista maahan haluavaa vastaan. Jatkuva verovaroilla elätettävien ulkomaalaisten virta maahamme on taloudellinen ongelma. Se on epäoikeudenmukaista suomalaisia kohtaan. Se on yhä enemmän myös turvallisuusriski.

Varat suomalaisten auttamiseen

Perussuomalaiset kysyvät, miksi sellaisen ulkomaalaisen, joka ei ole kyennyt aikaansaamaan omaa toimeentuloaan, vaan elää veronmaksajien tarjoaman sosiaaliturvan varassa, tulisi saada tuoda sukulaisiaan maahan vapaasti elämään sosiaaliturvalla?

Työttömien ulkomaalaisten kustannus koituu raskaana kaikkialle valtion määrärahoihin, kuten sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä koulutukseen ja oikeuslaitokseen. Vähäiset resurssimme pitäisi käyttää ensin suomalaisten työttömien ja pienituloisten auttamiseen.

Tulppa on irti

Perussuomalaiset tahtovat nostaa keskusteluun myös pakolaispolitiikan yleisen linjattomuuden.

On varsin erikoista, että pakolaiskiintiötä nostettaisiin aina sen mukaan, kun jossakin päin maailmaa on käsillä näkyvästi uutisoitu kriisi, kuten viime aikoina Afganistanissa.

Koko pakolaiskiintiön ajatuksena oli alun alkaen, että sillä hallitus voi päättää, paljonko ulkomaalaisia otetaan maahan valtion kustannuksella. Nykyisinhän tämä järjestelmä on rikki, tulppa on irti ja hallitus ohjaa virtoja sillä, mitkä ovat maahantulon kannustimet ja maahantulon esteet. Nyt hallitus on lisäämässä noita virtoja entisestään ja nämä uudistukset kantavat mahdollisesti jopa kymmenien vuosien päähän kustannuksissa.

Suomi on valinnan edessä, ruokkiiko se tätä tuhoisaa suuntaa entisestään vai pyrkiikö se tekemään maahanmuutosta kontrolloitua sekä Suomen edun mukaista.”

Tavio kannatti edustaja Purran tekemää, hallitukselle suunnattua epäluottamuslausetta.

SUOMEN UUTISET


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

Uusimmat

PS Naiset 3/2024

Mainos kuva

Lue lisää

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää