PS: Teknologia- ja koulutuspanostukset on tehtävä oikeisiin kohteisiin
Eduskunnassa käsiteltiin tänään valtioneuvoston tulevaisuusselonteon ensimmäistä osaa otsikolla Jaettu ymmärrys työn muutoksesta.
Tulevaisuusvaliokunnan mietinnön pääviesti on se, että tulevaisuus on omissa käsissämme ja tulevaisuuteen voi vaikuttaa poliittisella päätöksenteolla.
– Ensimmäiseksi meidän on kuviteltava kaunein mahdollinen tulevaisuuden Suomi. Millaisen työn ja Suomen haluamme? Tämän jälkeen täytyy alkaa tekemään oikeita päätöksiä, jotta pääsemme tavoitteeseen, painotti perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt Ville Vähämäki.
Ennakoidaan teknologioiden kehitystä
Viime vaalikaudella käynnistettiin hanke, jossa etsitään Suomelle sataa uutta tulevaisuuden teknologiaa.
– Tällöin julkaisimme ensimmäisen tutkimuksen ja nyt huhtikuussa julkaisemme laajan päivityksen. Tavoitteemme oli etsiä paitsi 100 uutta teknologiaa, myös 100 uutta ammattia ja 100 säädöstavoitetta, jotta teknologiat voidaan ottaa sujuvasti käyttöön. Löysimme uusia ammatteja 200.
– Teknologioiden omaksuminen lisää kansakunnan kilpailukykyä ja kilpailukyky puolestaan lisää työpaikkoja sekä mahdollistaa uusien ammattien syntymisen. Teknologia tuo ja luo työpaikkoja, Vähämäki muistutti.
Perussuomalaiset mallit käyttöön
Vähämäki painotti, että lainsäädäntöpohja täytyy saada kuntoon, jotta itsensä työllistäminen sekä muut epätyypilliset työsuhteet helpottuvat ja mahdollistuvat.
– Vaihtoehtobudjettimme työtilimalli on yksi keskeinen vastaus tähän ongelmaan. Työtilimallia voitaisiin pilotoida luovilla aloilla tai osatyökykyisten osalta, joilla usein työn ja yhteiskunnan tukien sovittaminen on ongelmallista.
“Olemme astumassa uuteen aikaan”
Perussuomalaiset näkevät tärkeänä elinikäisen oppimisen mahdollistamisen. Koulutusasteiden yhteistyön tulee olla saumatonta ja joustavaa, opintopolkujen sujuvia yli koulutusasteiden ja oppilaitosten. Tiedot, taidot ja osaaminen tulee saada ylläpidettyä läpi elämän.
– Teknologinen edelläkävijyys ei tule itsestään. Oikeat t&k-panostukset on tehtävä oikeisiin kohteisiin. Tähän vastaa osaltaan teknologiatutkimuksemme.
– Kaiken kaikkiaan olemme astumassa uuteen aikaan. Muutokset ovat nopeita ja kehitys on yhä kiihtyvää. Monet teknologiat lisäävät hyvinvointia, mutta vaikutus ei näy mitenkään BKT:ssa. BKT ei kuitenkaan itsessään ole hyvä hyvinvoinnin mitta. Täten täytyisi kehittää uusi tapa mitata kansakunnan hyvinvointia, Vähämäki muistutti.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää