PS ARKISTO
PS-piirijohtaja Ahti Moilanen: Tukisäätiö avustakoon vain perussuomalaisia – “Ei perusteita tukea loikanneita kansanedustajia”
Perussuomalaisten tukisäätiön asema puolueen lähiyhteisönä on toistaiseksi epäselvä. Säätiö omistaa perussuomalaisten puoluetoimistona toimivan huoneiston Helsingissä, josta säätiö on edelleen velkaa puolueelle.
Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka lausui tänään Ilta-Sanomille, kuinka säätiön omat säännöt ovat mahdollisesti muutettavissa säätiön hallituksen enemmistöpäätöksellä. Tällöin saattaisi jopa olla mahdollista kanavoida säätiön varoja perussuomalaisista loikanneiden kansanedustajien ryhmälle.
Perussuomalaisten tukisäätiö omistaa perussuomalaisten puoluetoimistona toimivan huoneiston Helsingin Yrjönkadulla. Säätiö sai puolueelta lainaa 1,7 miljoonaa euroa huoneiston hankintaan. Puolue taas maksaa säätiölle vuokraa, joilla tuloilla säätiö lyhentää kuukausittain lainaa puolueelle.
Säätiö on perussuomalaisista erillinen ja itsenäinen toimija, joten perussuomalaiset eivät voi vaikuttaa säätiön päätöksiin.
Tuki tarkoitettu perussuomalaisille
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho näkee mahdottomana, että säätiö avustaisi perussuomalaisten kanssa kilpailevia ryhmittymiä. Tukisäätiön nykyisten sääntöjen mukaan säätiön tarkoitus on tukea perussuomalaisten toimintaa.
Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Ahti Moilanen katsoo myös, että säätiön hallinnoima varallisuus kuuluu perussuomalaisille.
– Tukisäätiö avustakoon perussuomalaisia. Ei ole mitään perusteita, että säätiö lähtisi missään muodossa tukemaan muita ryhmiä, kuten vaikka loikanneita kansanedustajia, Moilanen sanoo.
Säätiö hiertänyt monia
Puolueen kautta säätiön itselleen veivaama varallisuus on ärsyttänyt monia puolueen jäseniä. Moilasen mielestä säätiö on kuitenkin lähtökohtaisesti hyvä järjestely.
– Ymmärrän sen, että taloushuoliin kannattaa varautua etukäteen. Jytkyn (2011) jälkeen puolueeseen on tullut paljon rahaa. Jos tulevaisuudessa kansanedustajien määrä muuttuisi, taloudellinen taustatuki on hyvä olla olemassa.
“Soini ei arvosta tavallisia puoluetyöntekijöitä”
Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksessa on mukana myös perussuomalaisista loikannut entinen puheenjohtaja Timo Soini. Moilasen kunnioitus Soinia kohtaan on romahtanut.
– Soini ei arvosta tavallisia puoluetyöntekijöitä. Nyt se tuli selväksi. Soini heitti perustamansa puolueen menemään kuin märän rukkasen. En olisi koskaan uskonut tällaista näkeväni, Moilanen sanoo.
Yhteisessä linjassa pysytään
Hän arvelee, että puolueesta loikanneiden kansanedustajien poliittinen ura päättyy tämän eduskuntavaalikauden jälkeen.
– Äänestäjien tuomio tulee vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, oli tämä loikkareilta sellainen temppu.
Perussuomalaisten tulevaisuuden Moilanen näkee hyvänä.
– Ei meillä ole isompaa hätää. Puolueella on valtakunnallinen organisaatio, johon kuuluu tuhansia puolueen jäseniä. Ainakin pohjoisessa kaikki paikallisosastot myös pysyvät mukana puolueen toiminnassa.
Vistbackan lausunnot pehmenivät
Suomen Uutiset tavoitti myös perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen puheenjohtajan Raimo Vistbackan, jonka lausunnot olivat pehmenneet aikaisemmasta ja jonka mukaan tukisäätiöllä ei ainakaan toistaiseksi ole tarkoitusta jakaa säätiön varoja muille kuin perussuomalaisille.
– Mitään päätöksiä ei ole tehty. Edes jaettavaa varallisuutta ei tällä hetkellä ole. Säätiöllä on lainaa hieman yli miljoona euroa. Sääntöjen mukaan tässä mennään. Sääntöjen mukaan tarkoitus on tukea perussuomalaista puoluetta.
ILKKA JANHUNEN
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Kaikki puoluetoimistossa asettuivat jäsenten valitseman johdon taakse – Auli Kangasmäki: “Ilman muuta jatkan”
Perussuomalaisten jäsenistö on tyrmistynyt eduskuntaryhmän hajoamisesta – loikkareille ei heru ymmärrystä
Halla-aho perussuomalaisten jäsenille: “Puolue ei ole muuttunut, uusi puheenjohtajisto ottaa viestinne entistä vakavammin”
Veteraanikansanedustaja Pentti Kettunen: Nyt tuli lopullinen pettymys – “En voi hyväksy Soinin ja kumppaneiden petosta”
Ronkainen: “Nyt meillä vahva ja suoraselkäinen ryhmä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää