PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen kannustaa nuoria äänestämään eurovaaleissa: Kyse on siitä, mihin suuntaan haluamme EU:ta kehittää
Ylen mukaan suomalaisten äänestysinnokkuuden ennustetaan kasvavan tämän vuoden eurovaaleissa, mutta äänestysprosentti tulee silti jäämään alle 50:n. Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Lauri Laitinen (kuvassa) kertoo, miksi juuri nuorten kannattaa äänestää kesäkuun eurovaaleissa.
– Viime kuukausina Euroopan parlamentti on päättänyt muun muassa metsiemme ennallistamisesta ja turvapaikanhakijoiden taakanjaosta, mikä vähentää kansallista liikkumavaraamme ja vaikuttaa suoraan siihen, miten kykenemme ylläpitämään omaa taloutta ja turvallisuutta tulevaisuudessa, terävöittää PS-Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.
Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja avaa videolla ajatuksiaan EU:n ennallistamisesta:
Youtube, 1 min 21 sek.
Laitinen muistuttaa, että Suomen lainsäädännöstä noin 11,8-17,8 % arvioidaan olevan peräisin EU:sta, joten sillä on Suomen kannalta hyvinkin keskeinen merkitys, ketkä istuvat päättävissä pöydissä. EU-tasolla päätetään muun muassa ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, maahanmuuttopolitiikasta ja maiden välisistä tuista, joilla on suoria taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia suomalaisiin.
Liittovaltiokehitys on pysäytettävä
Kyse on myös siitä, mihin suuntaan haluamme kehittää Euroopan unionia – kohti ylikansallista liittovaltiota, jossa Suomelta viedään mahdollisuus harjoittaa itsenäistä ulkopolitiikkaa ja se pakotetaan maksamaan entistä suurempia summia muiden hyväksi vai kohti kansallismielistä kauppaliittoa, jossa itsenäiset eurooppalaiset kansallisvaltiot tekevät taloudellista yhteistyötä painamatta ketään alas.
– Tulevalle istuntokaudelle on väläytetty EU:n perussopimusten avaamista uusien laajentumisten mahdollistamiseksi. Todellisuudessa kyse on jäsenmaiden päätäntävallan keskittämisestä EU:lle eri kriisien varjolla. Tämän kehityksen pysäyttämiseksi on elintärkeää saada Euroopan parlamenttiin ja sitä myötä Euroopan komissioon valtasuhteet, jotka suosivat kansalliskonservatiiveja.
– Oma sukupolveni on elänyt koko elämänsä EU-Suomessa, mutta voimme vaikuttaa siihen, kehittyykö EU epädemokraattisempaan ja suomalaisvihamielisempään suuntaan vai saako Suomi viimein osansa EU-jäsenyydestä, päättää Lauri Laitinen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestysa Eurovaalit 2024 Ennallistaminen äänestysprosentti Lauri Laitinen Perussuomalainen Nuoriso kansallisvaltiot liittovaltiokehitys lainsäädäntö ympäristöpolitiikka Maahanmuuttopolitiikka Taakanjako Turvapaikanhakijat ilmastopolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ruotsidemokraatit kesäkuun eurovaaleista: ”Jos pienet maat eivät laita kovaa kovaa vasten, EU jyrää meidät”
Saksassa eurovaaleihin aikoo osallistua ulkomaalais- ja muslimivihasta voimaansa ammentava liitto
Koponen: EU tekee mitä parhaiten osaa – rikkoo Suomessa toimivia järjestelmiä
PS-Nuorison eurovaaliehdokkaat: Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka uhkaa Euroopan omavaraisuutta
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää