

LEHTIKUVA
PS-Nuoret: Suomi on Pohjolan heikoin lenkki – miksi, ministeri Orpo?
Hallituksen 80-kohtaisessa turvapaikkapoliittisessa ohjelmassa linjattiin, että perheenyhdistämisdirektiiviä sovelletaan täysimääräisesti. Nyt lausuntokierroksella olevasta lakiluonnoksesta puuttuvat kokonaan asumisaika- ja asuntovaatimus, avio- ja avopuolisoiden ikävaatimus sekä vaatimus alkeellisesta kielitaidosta.
– Me voisimme vaatia perheenyhdistämisen ehtona 21 vuoden ikää, kahden vuoden maassaoloa, riittävän kokoista asuntoa sekä suomen kielen alkeita, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen listaa ja kysyy sisäministeri Petteri Orpolta:
– Kokoomusministeri Orpo, miksi heitit roskiin nämä työkalut maahanmuuton hillitsemiseksi, vaikka yhdessä sovittiin, että kaikki keinot käytetään? Kirjoitatte suomalaisille veronmaksajille tahallaan isomman laskun.
Vaarana massiiviset perheenyhdistämiset
Tynkkysen mielestä löysässä lakiluonnoksessa on hyvää esimerkiksi toimeentuloedellytyksen käytön laajentaminen kaikkiin Suomen kansalaisiin, sillä kansainvaelluksen mukana tulleista maahanmuuttajista voi jo muutaman vuoden päästä tulla Suomen kansalaisia. Kokoomusleiristä kuitenkin ehdotettiin jo tämänkin työkalun hylkäämistä.
– Koko ajan kasvava määrä Suomen kansalaisten tekemistä perheenyhdistämisistä koskee kansalaisuuden saaneiden ja Suomessa syntyneiden ulkomaalaistaustaisten henkilöiden perheenyhdistämisiä. Kasvaneiden turvapaikanhakijamäärien takia kansalaistamiset lisääntyvät lähivuosina, jolloin kokoomuskansanedustaja Arto Satosen ehdotuksen mukaisesti tälle joukolle tulisi mahdolliseksi ilman kriteerejä tapahtuva massiivinen perheenyhdistämisten toteuttaminen. Nyt järki käteen, vetoaa 1. varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi.
Toimeentuloedellytykset myös omille kansalaisille
Norja, Ruotsi ja Tanska ovat menneet tuoreissa perheenyhdistämiskiristyksissään huomattavasti Suomea pidemmälle. Toimeentuloedellytysten ohella heillä myös asumisaika- ja puolisoiden ikärajavaatimukset ovat käytössä – myös omille kansalaisille.
– Ihmissalakuljettajat markkinoivat Suomea maana, jossa pääministeri tarjoaa asuntonsa käyttöön. Sen lisäksikö pitäisi olla vielä Pohjoismaiden löysimmät perheenyhdistämiskriteerit? Tynkkynen ihmettelee.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


54 324 suomalaista vaatii ulkomaalaisrikollisia ulos – Puuhamies: “Oli pakko tehdä jotain”

Yle: Perussuomalaiset ei hyväksy lisäleikkauksia turvapaikkakriisin takia

Ruoho: Vastaanottokeskusten perustaminen pois yrityksiltä – kriisistä tulossa jo nyt miljardilasku

EU:n sisäiset siirrot eivät toimi – suuri osa jäsenmaista ei halua ottaa turvapaikanhakijoita

Suomi somalialaisten ja irakilaisten ykköskohde – todennäköisintä saada oleskelulupa

Halla-ahon arvio: 70 prosenttia hakijoista saa turvapaikan Suomesta – “Ei pystytä palauttamaan, jos eivät halua lähteä”

Halla-aho: Vetovoimatekijät pois – rajavalvonta palautettava EU:n sisärajoille

Halla-aho: “Kiristykset pikaisesti käyttöön – ennen kuin perheenyhdistämisruletti lähtee pyörimään”

Eerola ja Immonen: Suomen perheenyhdistämiskäytännöt jäämässä ylivoimaisesti löyhimmiksi – direktiiviä sovellettava täysimääräisesti
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää