MATTI MATIKAINEN
PS-johdon tavoitteena vaalivoitto: Hallitusyhteistyössä on kuuluttava perussuomalaisten äänestäjien tahto
Eduskuntavaalit ratkeavat huomenna. Perussuomalaisten kannatus on ollut jo pitkään kasvussa ja jäsenistön vaali-into kovempaa kuin lähes vuosikymmeneen. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertovat, miksi nyt kannattaa äänestää perussuomalaista vaihtoehtoa.
Perussuomalaisten keskeisiä teemoja ovat suomalaisen työn ja yrittämisen puolustaminen, haitallisen maahanmuuton torjuminen ja vastuullinen taloudenpito. Kaiken politiikan ytimessä on perussuomalaisilla suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus nyt ja tulevaisuudessa.
Puolue vastustaa suomalaisen teollisuuden alasajoa suuruudenhullulla ilmastopolitiikalla, pk-yrittäjien kyykyttämistä verotuksella ja byrokratialla sekä palkkojen polkemista halpatyövoiman maahantuonnilla.
– Mielestämme julkista rahaa tulee käyttää kouluihin, terveydenhoitoon ja vanhuspalveluihin eikä joutilaan maahanmuuttajaväestön ylläpitämiseen, toteaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
Kannatus kasvanut tasaisesti
Perussuomalaisten kannatus on noussut hurjasti viimeisissä kyselyissä. Kansalaisille alkaa pikkuhiljaa valjeta, että lasku muiden puolueiden ilmastohysteriasta lankeaa heidän maksettavakseen. Myös hallituspuolueiden kyvyttömyys suojella suomalaisia ulkomaalaisten rikollisuudelta on vaikuttanut mielialoihin.
– Uskon, että olemme johdonmukaisella linjallamme pystyneet myös herättelemään uudelleen niitä ihmisiä, jotka ovat pettyneet politiikkaan ja jotka eivät aiemmin ole ilmaisseet lainkaan kantaansa kannatuskyselyissä, Halla-aho sanoo.
Perussuomalaisille tärkeitä ovat asiat, eivät puolueiden tai ihmisten nimet. Puolue on valmis yhteistyöhön kaikkien kanssa, mutta ei kenenkään kanssa millä hinnalla hyvänsä. Hallitusyhteistyön ehtona on, että perussuomalaiset pystyvät hallituksesta käsin edistämään kannattajilleen ja äänestäjilleen tärkeitä kysymyksiä.
Tavoitteena ykköspaikka
Perussuomalaisten tavoitteena on olla eduskuntavaalien suurin puolue. Mitä suurempi kannatus, sitä enemmän puolue pystyy vaikuttamaan.
Monissa kysymyksissä, etenkin haitalliseen maahanmuuttoon liittyvissä, perussuomalaiset on ainoa suomalaisten enemmistön näkemyksiä ajava puolue.
– Olemme myös ainoa puolue, joka korostaa kansallista kokonaisetua sen sijaan, että olisi jonkin yksittäisen intressiryhmän asialla. Pyrimme vastaamaan sellaisiin haasteisiin, jotka koskettavat yhtä lailla duunaria ja yrittäjää, maalaista ja kaupunkilaista, nuorta ja vanhaa, työikäistä ja eläkeläistä, kertoo Halla-aho.
Talous ja työ edellä
Perussuomalaiset lähtivät eduskuntavaaleihin puolueelle perinteisesti tärkeällä teemalla, eli ensin suomalainen työ ja yrittäminen. Puolueen vaaliohjelmaan saatiin terävästi koottua kolme puolueelle tärkeintä teemaa, jotka edustavat perussuomalaisten arvoja pidemmältäkin ajanjaksolta: vain sitä jaetaan mitä on, sitä jaetaan vain tärkeisiin kohteisiin ja yritetään samalla myös kasvattaa jaettavan määrää.
– Perussuomalaisilla on jälleen kerran edessä todella herkullinen tilanne, kun puolueen kannalta kaikkein tärkeimmät vaalit lähestyvät. Varsinkin ehdokaslistasta olen vaikuttunut. Nyt meillä on todella sitoutuneita ehdokkaita, jotka uskaltavat pitää puolueen ohjelmasta kiinni vaalien jälkeenkin, sanoo puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.
Hallitukseen ei mennä hinnalla millä hyvänsä
Hallitusyhteistyöstä perussuomalaiset eivät sulkisi yksiselitteisesti pois yhtäkään puoluetta, mutta tärkeistä arvokysymyksistä tullaan hallitusneuvotteluissa pitämään kiinni. Jos hallitukseen mennään, pitää perussuomalaisen kädenjäljen näkyä hallitusohjelmassa paljon vahvemmin kuin aikaisemmin.
Nyt puolueella myös on sellaiset ehdokkaat, jotka uskaltavat pitää puolueen arvoista kiinni, eikä hallitukseen mennä hinnalla millä hyvänsä.
– Muun muassa maahanmuuttopolitiikan selkeä kiristäminen on sellainen asia, jota kannattajamme ja äänestäjämme meiltä odottavat. Myös yrittämisen ja työn osalta meillä on tarjota selkeä vaihtoehto muille puolueille. Kokonaisuus loppujen lopuksi ratkaisee, Slunga-Poutsalo kertoo.
Vaaleissa muhii jälleen kerran yllätys
Perussuomalaisilla on eduskuntavaaleissa edessä siitä mielenkiintoinen tilanne, että jos puolue rökittää gallupit samalla lailla kuin vuoden 2015 vaaleissa mutta ei silti yllä samaan äänestysprosenttiin, tullaan perussuomalaisia pitämään valtakunnanmedian taholta vaalien suurimpana häviäjänä. Siinä ei kuitenkaan oteta huomioon sitä tilannetta, josta näihin vaaleihin on lähdetty.
– Tulemme saamaan enemmän kansanedustajia kuin mitä meillä tällä hetkellä on – ehdottomasti.
– Meillä on tarjota äänestäjille perusteellisesti tutkittu poliittinen vaihtoehto kysymykseen kuin kysymykseen. Pystymme puolueena todellakin tarjoamaan sellaisia vaihtoehtoja, mihin muut eivät pysty. Tällaista vaali-intoa en jäsenistössä muista aiemmin nähneeni sitten vuoden 2011 eduskuntavaalien alusajan, Slunga-Poutsalo kiittelee.
Artikkeli on julkaistu Perussuomalainen-lehden numerossa 3/19.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suomalainen työ ja yrittäminen hyvinvointi suomalaiset Hallitusneuvottelut ilmastopolitiikka Turvallisuus Riikka Slunga-Poutsalo kannatus perussuomalaiset talous Jussi Halla-aho verotus Teollisuus maahanmuutto eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Donald Trumpin vierailu Joe Roganin ohjelmassa keräsi ennätysyleisön
Kolmen tunnin keskustelu Joe Roganin kanssa onnistui näyttämään inhimillisen puolen Donald Trumpista. Jutellessaan UFC-selostajana tunnetun Roganin kanssa vapaaottelusta Trump ei vaikuttanut poliitikolta vaan kamppailu-urheilufanilta. Keskustelussa käytiin läpi myös poliittisia aiheita, kuten maailmankauppa, energiatalous, sodat ja vaalivilppi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää