

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari: Suomen kansa ei äänestänyt federalistiseen EU:hun liittymisestä
Mikäli tulen valituksi Perussuomalaisen puolueen presidenttiehdokkaaksi, teen kaikkeni Suomen ulkopoliittisen aseman vahvistamiseksi ja kansallisen suvereniteetin palauttamiseksi, kansanedustaja Laura Huhtasaari totesi Työmiehen tuumaustunnilla.
Huhtasaari korosti puheessaan ulkopoliittista realismia ja hyviä suhteita niin Ruotsiin ja Viroon kuin myös Venäjään ja Yhdysvaltoihin.
– Presidentin tulee tukea Suomen vientikauppaa, Huhtasaari linjaa.
Suomi tarvitsee Huhtasaaren mielestä pitkäjänteistä talous- ja teollisuuspolitiikkaa, jossa maan infrastruktuuri ja investointikulttuuri voidaan virittää uudenlaiseen nousupositioon.
– Tarkoituksena on, että niin omat kuin ulkomaisetkin osaajat kokisivat vahvasti sen, että tähän maahan kannattaa investoida ja tässä maassa on tulevaisuutta.
Yhteisvaluuttaan lakimiesten tempuilla
Huhtasaari ei säästellyt sanoissaan kritisoidessaan Euroopan Unionia.
– Näinkö Suomi taas päätti? Että Suomen metsiä ei EU:ssa lasketa hiilinieluksi. Suomi ei näin päättänyt, mutta EU päätti Suomen puolesta. Pitää muistaa, että metsäteollisuus on Suomelle hyvin tärkeä ja tulee aina olemaan.
– Suomen kansa ei vuonna 1994 äänestänyt tällaiseen federalistiseen EU:hun liittymisestä.
Parhaana esimerkkinä tästä Huhtasaari pitää siirtymistä markasta euroon.
– Se tapahtui lakimiesten tempuilla ilman kansan ääntä. Ihmisille ilmoitettiin silloisen ministerin Sauli Niinistön suulla, että euroon liityttiin jo äänestyksessä EU-liittymislaista.
Kyse ei Huhtasaaren mielestä ole vain lakipykälistä ja kansainvälisistä sopimuksesta, vaan arvoista.
– Pahinta on henkinen miehitys. Sanat koti, uskonto ja isänmaa arvopohjana on häivytetty pois ja tilalle on tuotu asioita, joita meille kaupitellaan eurooppalaisten arvojen nimissä.
Norja, Sveitsi ja Islanti Huhtasaaren esikuvia
Suomelle sopivana viiteryhmänä Huhtasaari piti Euroopan talousalueen maita.
– En halua Eurooppaan yhtä valtiota, joka johtaa harvainvaltaan. Haluan itsenäisten kansallisvaltioiden yhteistyötä. Norja, Sveitsi ja Islanti toimivat viisaasti, kun eivät liittyneet EU:hun. Koska, jos ne olisivat aiemmin liittyneet ja nyt haluaisivat erota, EU yrittäisi kostaa keinolla, jos toisellakin.
Puoluehallitus esitti puoluevaltuustolle Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puoluevaltuusto tekee päätöksen myöhemmin.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Erikoishaastattelussa Laura Huhtasaari: Presidentin täytyy huolehtia kansallisvaltion edusta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.