
Perussuomalaiset valitsi Wille Rydmanin pormestariehdokkaakseen Helsinkiin
Elinkeinoministeri Wille Rydman on valittu Helsingin pormestariehdokkaaksi, kertoo perussuomalaisten Helsingin piiriyhdistys.
MATTI MATIKAINEN
Viime vuosikymmenellä Helsingin tavoitteena oli olla ”maailman toimivin kaupunki”. Ainakaan enää se ei sitä ole, kirjoittaa perussuomalaisten pormestariehdokas Helsingissä, elinkeinoministeri ja kaupunginvaltuutettu Wille Rydman Helsingin Uutisten kolumnissaan.
Pormestariehdokas ja elinkeinoministeri Wille Rydman kirjoittaa, ettei Helsinki ole suoriutunut edes sellaisesta perusasiasta kuin työntekijöidensä palkanmaksusta. Tietoturvapuutteiden vuoksi koululaisten ja heidän vanhempiensa arkaluontoisia tietoja on päätynyt hakkereiden käsiin. Kaupungin liikennejärjestelyt on saatu solmuun poliittisilla valinnoilla.
– Juhana Vartiainen (kok.) päätti suosiolla jättää hakematta jatkokautta pormestarina. Tunnettua onkin, että Vartiaisen kaudella kaupungin johtaminen on jäänyt lähinnä apulaispormestari Daniel Sazonovin (kok.) harteille. Tämä seikka ei tosin Sazonovia varsinaisesti mairittele – myös vastuu kaupungin nykytodellisuudesta on pitkälti Sazonovin. Nyt kokoomus on valinnut Sazonovin myös pormestariehdokkaakseen, Rydman kirjoittaa.
Rydmanin mielestä äänestäjän kuluttajansuoja Helsingissä on ollut heikko. Moni äänestäjä on äänestänyt kunnallisvaaleissa kokoomusta välttääkseen pormestarin paikan päätymisen vihreille. Lopputuloksena äänestäjä on kuitenkin saanut juuri sitä politiikkaa, jonka hän vaaliuurnalla halusi välttää.
– Vaikka vihreät ei ole yltänyt pormestaripuolueeksi, kaupunkisuunnittelusta vastaavan apulaispormestarin tehtävän myötä vihreiden vaikutus Helsingin politiikkaan on ollut jopa suurempi. Isoilta osin kokoomus on myös tukenut vihreiden politiikkaa Helsingissä. Pormestari Vartiainen palkkasi vihreitä edustavan Mikko Kiesiläisen jopa avustajakseen, Rydman huomauttaa.
Yhä ahtaamman kaupungin rakentaminen tuntuu sitä paitsi sopivan kaikille nykyisille pormestaristopuolueille, Rydman pohtii. Vihreiden mielestä tiivis rakentaminen on ekologista. Vasemmistopuolueet puolestaan laskevat saavansa maahanmuuttajilla täyttyvistä lähiöistä itselleen uusia äänestäjiä. Kokoomus taas järjestää mielellään vaalirahoittajinaan toimiville rakennusliikkeille uusia urakoita.
– Tavallisen helsinkiläisen arki ei ole ollut kaupungin päätöksenteon johtotähti enää aikoihin. Autoiluvastaisuus on heikentänyt keskustan saavutettavuutta niin, että monet liikkeet ovat panneet lapun luukulle. Lähiöiden viihtyisyyttä on heikennetty yhä tiiviimmällä rakentamisella. Turvattomuuden lisääntymiseltä ja katujengien voimistumiselta on ummistettu silmät.
– Ensi kevään vaaleissa helsinkiläisillä on mahdollisuus valita, jatkuuko nykymeno vai kääntyykö kurssi, Rydman kannustaa helsinkiläisiä äänestäjiä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Elinkeinoministeri Wille Rydman on valittu Helsingin pormestariehdokkaaksi, kertoo perussuomalaisten Helsingin piiriyhdistys.
Elinkeinoministeri Wille Rydman kertoo olevansa käytettävissä, jos perussuomalaisten Helsingin piiri valitsee hänet pormestariehdokkaaksi.
Paljon on tullut kyselyä siitä, olisinko käytettävissä perussuomalaisten pormestariehdokkaaksi Helsingissä. Harkitsen asiaa vakavasti. Näin kirjoittaa elinkeinoministeri Wille Rydman.
Ajatuspaja Suomen Perustan tänään julkaisema vaestokello.fi-palvelu kuvaa maahanmuuttajataustaisten ihmisten osuutta Suomessa. Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten ihmisten osuus kasvaa kiihtyvää tahtia.
Helsingin keskustasta Töölön ja Munkkiniemen kautta Espoon rajalle kulkevaa pyöräliikenteen runkoyhteyttä käsiteltiin 27.8. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunnassa. Siltahankkeen vastustajien mielestä hanke tuhoaisi Helsingin kantakaupungin arvokkaan kulttuuri- ja luonnonympäristön sekä rantakalliomaiseman.
Viikon suosituimmat
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Lue lisää
Lue lisää