
Tampereen Perussuomalaiset nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat
Tampereen Perussuomalaiset on nimennyt ensimmäiset 30 ehdokastaan kevään kuntavaaleihin.
PS ARKISTO
Tampereen Perussuomalaiset on valinnut perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Joakim Vigeliuksen pormestariehdokkaakseen. Vigelius kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että kokoomus on tehnyt Tampereella virheitä ja muodostanut epäpyhän allianssin SDP:n, vihreiden ja jopa vasemmistoliiton kanssa. Vigelius lupaa olla vastavoima nykyiselle kaupunkipolitiikalle.
Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Joakim Vigelius kertoo IS:n haastattelussa Tampereen Perussuomalaisten valinneen hänet pormestariehdokkaaksi Tampereella.
– Talouden, työllisyyden ja kestävän kasvun politiikka jää kokoomuksessa puolitiehen, kun yhteistyö perustetaan voimakkaasti vasemmistopuolueiden varaan. Perussuomalaiset on valmis kantamaan vastuuta talous ja turvallisuus edellä, Vigelius sanoo.
Kärkitavoitteikseen Vigelius luettelee talouden, turvallisuuden, työllisyyden ja kustannustehokkuuden.
– Tampereen kasvuluvut ovat todella suuret, mutta kasvu myös sokeuttaa. Kasvu pitäisi saada nimenomaan kohdistettua ihmisiin, jotka tulevat Tampereelle työllistymään, opiskelemaan ja perustamaan perhettä, Vigelius pohtii.
– Kun tarjotaan ihmisille vastikkeettomia palveluita, niin valitettavasti myös kaupunkikehitys menee siihen suuntaan. Se näkyy ennen pitkää asuinalueiden eriytymisenä: yhdelle alueelle pakkautuu ihmisiä, jotka eivät työllisty, elävät sosiaaliturvan varassa ja joiden työllistymisen mahdollisuudet ovat heikot pidemmällä aikavälillä.
Vigeliuksen mukaan kaupunki voi sekä vaikuttaa eduskuntaan että viestiä suomalaisille tahtomastaan suunnasta eli käytännössä siitä, mikä on Tampereen pakolaiskiintiö, kuinka paljon Tampere tarjoaa ylimääräisiä tulkkauspalveluita tai erilaisia vastikkeettomia palveluita ihmisille ja tarjotaanko Pirkanmaan alueella paperittomille terveydenhuoltopalveluita.
– Maahanmuutto ja segregaatio eivät ole Tampereen kohtalonkysymyksiä vain seuraavan valtuustokauden, vaan myös tulevien vuosikymmenten osalta. Tampereen ei saa antaa kehittyä Ruotsin Malmöksi eikä Helsingin Itäkeskukseksi, Vigelius varoittaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Tampereen Perussuomalaiset on nimennyt ensimmäiset 30 ehdokastaan kevään kuntavaaleihin.
Viime vuosikymmenellä Helsingin tavoitteena oli olla ”maailman toimivin kaupunki”. Ainakaan enää se ei sitä ole, kirjoittaa perussuomalaisten pormestariehdokas Helsingissä, elinkeinoministeri ja kaupunginvaltuutettu Wille Rydman Helsingin Uutisten kolumnissaan.
Viikon suosituimmat
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.
Tiedotusvälineissä pohdittiin alkuvuodesta, miksi Luonnonvarakeskuksen (Luke) susien kanta-arvioiden määrän mukaan niiden lukumäärä ei ole Suomessa juurikaan kasvanut viime vuosina. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen lähetti Lukelle 24.3. virallisen tietopyynnön, jossa hän pyysi selvennystä susien määräarvioiden perusteista ja DNA-näytteiden käytöstä kanta-arvioissa. Luke toimitti vastauksensa tämän artikkelin julkaisemisen jälkeen.
Aikuisopiskelija Aino pitää hyvin kyseenalaisena, että Suomeen tuotetaan kansainvälisiä opiskelijoita, joilla ei ole edes perustaitoja tai mahdollisuuksia työllistyä Suomessa. Samaan aikaan hänelle tarjotaan syventävien opintojen sijaan lähiopetusta, johon kuluu mm. leikkimistä legoilla.
Ukraina neuvottelee jälleen Yhdysvaltain kanssa mineraalivarantojensa hyödyntämisestä. Samaan aikaan Venäjä kiihdyttää valtaamiensa alueiden liittämistä itseensä ja ryöstää Ukrainan luonnonrikkauksia täyttä päätä. Apuna häärii monikasvoinen Kiina.
Julkisten terveyspalveluiden saatavuus huolestuttaa kansalaisia eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Keski-Suomen hyvinvointialueella palveluita karsitaan SDP:n ja keskustan johdolla rajusti.
Valtionvarainministeri Riikka Purra oudoksuu ajattelua, jossa puolueet kilpailevat rahan tuhlaamisesta eivätkä sen ansaitsemisesta.
Ilta-Sanomissa, MTV Uutisissa ja Helsingin Sanomissa on tänään innolla uutisoitu, että puolueista vain perussuomalaiset vastustaa terveyskeskusmaksujen poistamista heikoimmin toimeentulevilta. Perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra huomauttaa viestipalvelu X:ssä, että hyvinvointialueilla on tälläkin siunatulla hetkellä kaikki mahdollisuudet poistaa terveydenhuollon asiakasmaksut eläkeläisiltä, pienituloisilta ja työttömiltä, mutta ne eivät juuri tee sitä - ja oppositiolla on enemmistöasema useimmilla hyvinvointialueilla.