Poliisikansanedustaja Mika Raatikainen teki naistenlehtipäätöksen – mutta miksi ihmiset jäivät tuijottamaan?
“Kuulemma jotkut kansanedustajat pitävät päiväkirjaa naistenlehdissä. Koska naamani ei ehkä ole aivan naistenlehtikamaa niin pidän tämän viikon omaa päiväkirjaa FB:ssä päivä kerrallaan.” Näin aprikoi helsinkiläinen kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.), ja ryhtyi tuumasta toimeen ilman ylenmääräistä vakavuutta. Suorapuheisen poliisimiehen nettipäiväkirja on hauskaa luettavaa.
Maanantai 12.11.2018
07.00 heräsin ja huomasin olevani edelleen elossa. Rapsuttelin..m… päätäni ja keitin kahvit.
08.00 Suihkun jälkeen avasin tietokoneeni ja vastailin muutamaan sähköpostiin.
09.00 muistin, että olin luvannut kirjoittaa Helsinki Timesille kolumnin jostain. Kirjoitin sen.
12.00 metrolla Eduskuntaan, missä ei ole maanantaisin istuntoja eikä valiokuntakokouksia. Kävin läpi sähköposteja ja huomasin, että Siviilikriinhallinnan poliiseilta on pyydetty lausunto Hallintovaliokuntaan erääseen lakiin liittyen. No, laitoin viestin edelleen r.y:n hallitukselle. Söin banaanin ja kolme salmiakkilakua.
14.00 tapaaminen eläkeläisten edustajien kanssa Pikkuparlamentissa. Eläkeläisten asiat eivät ole oikein millään puolueella ns. hanskassa, mitä ihmettelimme yhdessä – eläkeläisiä on reilusti yli miljoona!
15.00 valmistautumista Kaupunginhallituksen kokoukseen.
15.30 siirtyminen kaupungintalolle.
16.00 Kaupunginhallituksen kokous, ei ihmeitä. Malmin lentokentän kansanäänestys pöydälle viikoksi.
17.30 Konsernijaoston kokous samassa paikassa. Saimme UMOn eli uuden Musiikin Orkesterin asian kuntoon, eli musiikki jatkuu! Hyvä!
19.30 kotona, tietokone heti auki ja pari sähköpostia edelleen.
20.00 Tietokone kiinni, vaimon tekemää ruokaa.
Normimaanantai ja ketä kiinnostaa. Näkisittepä poliisin päivästä päiväkirjan – hiukan erilaisia “kokouksia” mutta se onkin toinen juttu…
+++
Tiistai 13.11.2018
06.45 herätys ja normaalit aamuhärdellit, teksti tv:n ja sähköpostin tarkistus
08.00 lähdin ajamaan puku päällä vanhalla pakullani kohti Espoon Hanasaarta. Ihmiset katsoivat liikennevaloissa outoina… eikö pakua saa aja puvussa? Onko uusi Liikennekaari jo voimassa?
09.00 Pyöreän pöydän neuvottelut Ruotsin uuden puolustusvaliokunnan kanssa. Joitakin uusia naamoja ruotsalaisilla mukana. Kahvia ja sämpylä.
10.15 ajoin Eduskuntaan, sähköpostien selvittelyä. Oikeusministeri oli vastannut kirjalliseen kysymykseeni koskien korruptiontorjunnan kehittämistä kouluarvosanalla 5+ mitäänsanomattoman vastauksen. En ollut yllättynyt. Palaveri mainion avustajani Pia Kopran kanssa.
11.30 selvittelin hiukan Armenian tulevia vaaleja (9.12.2018) ja tilannetta siellä. Lupauduin vaalitarkkailijaksi eli siinä menee taas yksi viikonloppu – taitaa olla jo kymmenes kerta tämän vaalikauden aikana. Mielenkiintoista hommaa sinänsä. Vaimolle rispektiä kun ei ole asiasta marmattanut…
12.45 kipitän Lasipalatsiin, missä Wider Security (WISE)-konklaavin kokous. Mukana kansanedustajia, NGO-väkeä, Rauhanturvaajien edustaja jne. Matkalla hölmö pyöräilijä alkoi aukoa päätään. Kehotin tutustumaan tíeliikennelakiin ja pyöräilemään iltaruskoon.
13.45 takaisin Eduskuntaan kesken kokouksen…
14.00 Täysistunto. En ehdi pitää valmistelemaani (Pia Kopran valmistelemaa…) lyhyttä puhetta koskien kehitysyhteistyötä. Puheessani olisin kehunut Finnfundia, jonka toiminta varsin järkevää, mitataan millä tavalla hyvänsä.
15.45 menen Kiasmaan, missä Suomen Kansallisgallerian valtuuskunnan kokous,mihin osallistun ensimmäistä kertaa. Paikalla taidepuolen edustajia ja puheenjohtaja Tarja Halonen…
17.50 takaisin Eduskuntaan, viimeiset sähköpostit.
18.30 ajelen Wotkinin tehtaan lihakaupan kautta kotiin. Kukaan ei mulkoile kun jalassa vanhat farkut.
19.00 kotona, puolen tunnin nokkaunet.
20.00 tsekkaan Helsinki Timesin julkaiseman kolumnini. Yksi kirjoitusvirhe but no problem.
Sellainen päivä tällä kertaa. Uni maistui illalla.
+++
Siinäpä Raatikaisen kaksi ensimmäistä päivää.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää