Poliisikansanedustaja Mika Raatikainen teki naistenlehtipäätöksen – mutta miksi ihmiset jäivät tuijottamaan?
“Kuulemma jotkut kansanedustajat pitävät päiväkirjaa naistenlehdissä. Koska naamani ei ehkä ole aivan naistenlehtikamaa niin pidän tämän viikon omaa päiväkirjaa FB:ssä päivä kerrallaan.” Näin aprikoi helsinkiläinen kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.), ja ryhtyi tuumasta toimeen ilman ylenmääräistä vakavuutta. Suorapuheisen poliisimiehen nettipäiväkirja on hauskaa luettavaa.
Maanantai 12.11.2018
07.00 heräsin ja huomasin olevani edelleen elossa. Rapsuttelin..m… päätäni ja keitin kahvit.
08.00 Suihkun jälkeen avasin tietokoneeni ja vastailin muutamaan sähköpostiin.
09.00 muistin, että olin luvannut kirjoittaa Helsinki Timesille kolumnin jostain. Kirjoitin sen.
12.00 metrolla Eduskuntaan, missä ei ole maanantaisin istuntoja eikä valiokuntakokouksia. Kävin läpi sähköposteja ja huomasin, että Siviilikriinhallinnan poliiseilta on pyydetty lausunto Hallintovaliokuntaan erääseen lakiin liittyen. No, laitoin viestin edelleen r.y:n hallitukselle. Söin banaanin ja kolme salmiakkilakua.
14.00 tapaaminen eläkeläisten edustajien kanssa Pikkuparlamentissa. Eläkeläisten asiat eivät ole oikein millään puolueella ns. hanskassa, mitä ihmettelimme yhdessä – eläkeläisiä on reilusti yli miljoona!
15.00 valmistautumista Kaupunginhallituksen kokoukseen.
15.30 siirtyminen kaupungintalolle.
16.00 Kaupunginhallituksen kokous, ei ihmeitä. Malmin lentokentän kansanäänestys pöydälle viikoksi.
17.30 Konsernijaoston kokous samassa paikassa. Saimme UMOn eli uuden Musiikin Orkesterin asian kuntoon, eli musiikki jatkuu! Hyvä!
19.30 kotona, tietokone heti auki ja pari sähköpostia edelleen.
20.00 Tietokone kiinni, vaimon tekemää ruokaa.
Normimaanantai ja ketä kiinnostaa. Näkisittepä poliisin päivästä päiväkirjan – hiukan erilaisia “kokouksia” mutta se onkin toinen juttu…
+++
Tiistai 13.11.2018
06.45 herätys ja normaalit aamuhärdellit, teksti tv:n ja sähköpostin tarkistus
08.00 lähdin ajamaan puku päällä vanhalla pakullani kohti Espoon Hanasaarta. Ihmiset katsoivat liikennevaloissa outoina… eikö pakua saa aja puvussa? Onko uusi Liikennekaari jo voimassa?
09.00 Pyöreän pöydän neuvottelut Ruotsin uuden puolustusvaliokunnan kanssa. Joitakin uusia naamoja ruotsalaisilla mukana. Kahvia ja sämpylä.
10.15 ajoin Eduskuntaan, sähköpostien selvittelyä. Oikeusministeri oli vastannut kirjalliseen kysymykseeni koskien korruptiontorjunnan kehittämistä kouluarvosanalla 5+ mitäänsanomattoman vastauksen. En ollut yllättynyt. Palaveri mainion avustajani Pia Kopran kanssa.
11.30 selvittelin hiukan Armenian tulevia vaaleja (9.12.2018) ja tilannetta siellä. Lupauduin vaalitarkkailijaksi eli siinä menee taas yksi viikonloppu – taitaa olla jo kymmenes kerta tämän vaalikauden aikana. Mielenkiintoista hommaa sinänsä. Vaimolle rispektiä kun ei ole asiasta marmattanut…
12.45 kipitän Lasipalatsiin, missä Wider Security (WISE)-konklaavin kokous. Mukana kansanedustajia, NGO-väkeä, Rauhanturvaajien edustaja jne. Matkalla hölmö pyöräilijä alkoi aukoa päätään. Kehotin tutustumaan tíeliikennelakiin ja pyöräilemään iltaruskoon.
13.45 takaisin Eduskuntaan kesken kokouksen…
14.00 Täysistunto. En ehdi pitää valmistelemaani (Pia Kopran valmistelemaa…) lyhyttä puhetta koskien kehitysyhteistyötä. Puheessani olisin kehunut Finnfundia, jonka toiminta varsin järkevää, mitataan millä tavalla hyvänsä.
15.45 menen Kiasmaan, missä Suomen Kansallisgallerian valtuuskunnan kokous,mihin osallistun ensimmäistä kertaa. Paikalla taidepuolen edustajia ja puheenjohtaja Tarja Halonen…
17.50 takaisin Eduskuntaan, viimeiset sähköpostit.
18.30 ajelen Wotkinin tehtaan lihakaupan kautta kotiin. Kukaan ei mulkoile kun jalassa vanhat farkut.
19.00 kotona, puolen tunnin nokkaunet.
20.00 tsekkaan Helsinki Timesin julkaiseman kolumnini. Yksi kirjoitusvirhe but no problem.
Sellainen päivä tällä kertaa. Uni maistui illalla.
+++
Siinäpä Raatikaisen kaksi ensimmäistä päivää.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää