

LEHTIKUVA
Pokeriammattilainen: Veikkaus haluaa pitää ongelmapelaajien rahat – vaatii maksuestoa ulkomaisille pelisivustoille
Veikkaus vaatii hallitusta säätämään lain, joka estäisi rahansiirrot suomalaisten pankkien ja ulkomaisten rahapelisivustojen välillä. Tavoitteena on pitää pelaajien rahat Suomessa. Samalla hallitus sitoutuu korvaamaan ahvenanmaalaiselle rahapeliyhtiölle koituvat menetykset, jotta RKP saadaan lakiesityksen taakse. Pokeriammattilainen ei kuitenkaan usko maksuestojen tehoon.
Marin, Ohisalo, Saarikko ja Andersson ostivat veronmaksajien rahoilla Henrikssonilta maksublokit, kirjoittaa pokeriammattilainen Aki Pyysing kolumnissaan Sijoitustieto-sivustolla.
– Jos Marinin hallitus olisi tv-sarja, sen juonenkäänteet olisivat liian epäuskottavia, Pyysing kirjoittaa.
– Kuka uskoisi, että tosielämässä jonkun puolueen tukialueelle korvataan verorahoista rikoksella ansaittujen rahojen tuleva menetys?
“Rikoksella ansaituilla rahoilla” Pyysing viittaa Ahvenanmaan rahapeliyhtiön PAF:n mannersuomalaisilta voittamiin rahoihin.
– Nämä rahathan ovat veikkauskielessä rikoksella hankittuja. Eli kun PAF ottaa asiakkaakseen muita suomalaisia kuin saarelaisia, se toimii “laittomana pelintarjoajana”, Pyysing kirjoittaa.
“RKP kertoi hintalapun”
Se, paljonko mannersuomalaiset häviävät PAF:lle vuodessa ei ole julkista tietoa, mutta Pyysing arvelee, että summa on kymmeniä miljoonia.
– Summa selviää sitten, kun paljastuu paljonko lisärahaa Marinin hallitus työntää Ahvenanmaan maakuntahallitukselle pohjattomasta runsaudensarvestaan.
– PAF on varmasti kertonut Henrikssonille, paljonko sen tappiot tulevat olemaan. Ja Anna-Maja on Säätytalolla kertonut RKP:n hintalapun. Häveliäisyyssyistä tätä summaa ei ole pöytäkirjaan kirjattu, vaan siihen viitataan “hallitusneuvotteluissa sovitun mukaisena”, Pyysing kirjoittaa.
Veikkaus haluaa eston ulkomaisten peliyhtiöiden maksuille
Taustalla on se, että suomalaiset käyttävät vuosittain yli 300 miljoonaa pelaamiseen ulkomaisilla sivustoilla. Veikkauksen johto haluaa nyt maksueston, jotta suomalaiset pelaajat eivät voisi siirtää rahaa ulkomaisille pelisivustoille ja ulkomaiset peliyhtiöt eivät pystyisi maksamaan suomalaisten asiakkaidensa pelivoittoja suomalaisiin pankkeihin. Monopoliasemassa oleva Veikkaus tietenkin toivoo, että kaikki pelirahat kulutettaisiin Suomessa.
– Ymmärrän hyvin, että ulkomaille pelattavat 300+ miljoonaa houkuttelevat veikkaushäviövaroista nauttivia, Pyysing kirjoittaa.
– He vaikuttavat olevan vakuuttuneita, että blokeilla on saatavissa paljon rahaa puolueiden ja ay-liikkeen lomajärjestöjen ja veijobalzareiden tukemiseen.
Maksuestoa on ajanut erityisen ahkerasti Veikkauksen kokoomuslainen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski. Myös veikkausvoittovaroja saavat järjestöt ovat vaatineet ulkomaisen pelitarjonnan estämistä. Suomen Uutiset on aiemmin kertonut, miten veikkausvaroista jaetaan muhkeita potteja muun muassa seksuaalijärjestöille sekä maahanmuutto- ja monikulttuurijärjestöille.
Pokeriammattilainen: Estot eivät tule toimimaan
Pyysing ei kuitenkaan usko, että maksuestot toisivat suomalaiseen yhteiskuntaan nettorahaa. Hänen mukaansa PAF on ainoa ulkomaalainen pelintarjoaja, jonne rahansiirrot Suomesta pystytään oikeasti estämään. Siksi siitä koituvat tappiot on korvattava PAF:lle verovaroista.
Pyysingin mukaan suurin osa aktiivisista pelaajista tuntee jo nyt väylät lailliseen rahaliikenteeseen kansainvälisten nettilompakoiden, kuten PayPal ja Skrill, tai ulkomaisten maksukorttien kautta. Harrastepelaajatkin oppisivat pian kiertämään estot.
– Ongelmapelaajille ulkomaiset rahapelisivustot tekevät kyllä rahan siirtämisen hyvin helpoksi jo kauan ennen kuin palkattavat kymmenet uudet virkamiehet ovat saaneet ensimmäisiäkään maksublokkeja viriteltyä, Pyysing kirjoittaa.
Suurin haitta aiheutuisi todennäköisesti Suomesta pelaaville pokeriammattilaisille, jos suurin pokerisivusto sulkisi suomalaiset kokonaan pois peleistään. Pyysingin mukaan rahapeliyhtiöt eivät varsinaisesti tykkää voittavista pelureista.
– Ammattilaiset nimittäin vievät rahapelin ekosysteemistä rahaa pois, Pyysing toteaa.
– Jokainen rahapeliyhtiö haluaisi itse pitää asiakkaidensa kaikki rahat. Myös Veikkaus, vaikkei se tätä tietenkään ääneen ymmärrettävistä syistä myönnäkään.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Velipekka Nummikoski PAF pokeri Aki Pyysing Anneli Saarikko veikkausvoittovarat rahapelit Anna-Maja Henriksson Veikkaus Maria Ohisalo Ahvenanmaa Sanna Marin Li Andersson RKP
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huumeidenkäytön vapauttamista lobbaaville järjestöille jaettiin yli kymmenen miljoonaa veikkausvoittovaroja

STEA-avustuksia nauttiville järjestöille iski ahdistus – ministeri Saarikko riensi apuun: Järjestöjen kassavajetta paikataan vaikka velkarahalla

STEA-avustuksia vastaanottava järjestö opastaa Facebookissa nuoria huumeiden käyttöön: ”Hyvä mielentila ja rauhallinen ympäristö edesauttaa sitä, että sä et lähde pahalle tripille”

Veikkaus – maaseudun köyhä rahoittaa upporikkaan oopperan ystävän harrastustoimintaa

Helppoa rahaa: Maahanmuutto- ja monikulttuuriyhdistyksille jaettiin veikkausvoittovaroista 5,5 miljoonaa euroa

Koponen: Hallitus puolustaa vahvasti Veikkauksen aseman turvaamista – “Rahapelaamisesta aiheutuvien haittojen vähentäminen on jäänyt korulauseiden tasolle”

Koponen huolissaan väliaikaisen pikavippiä säätelevän lain raukeamisesta: “Velkaongelmat tulevat räjähtämään käsiin”

Wihonen: Miksi peliriippuvaisilla rahastusta jatketaan?
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää