

Burger King tarjoilee "vihaisia" hampurilaisia, mutta tarjoileeko se myös vihaisia twiittejä?
Pirtelöt ja kivet lentelevät brittien eurovaalikampanjassa – Burger King tempautui tapaukseen mukaan, nyt yhtiötä syytetään väkivaltaan yllyttämisestä
Pirtelöt ovat nousseet suosituiksi poliittisen mielenilmaisun välineiksi Britannian eurovaaleissa. Pirtelön, jäätelön tai muun ruuan heittäminen kampanjoivan poliitikon päälle on muodostunut lähes kansanhuviksi, mutta se kohdistuu vain tiettyihin ehdokkaisiin: niihin, jotka kannattavat brexitiä ja vastustavat massamaahanmuuttoa.
Pirtelösota alkoi muutamia viikkoja sitten, kun itsenäisenä ehdokkaana kampanjoiva Tommy Robinson sai pirtelöt naamalleen useissa vaalitilaisuuksissaan. Aiheesta kirjoitti eilen HS. Sen jälkeen tilanne on vain mennyt väkivaltaisemmaksi: pirtelöiden jälkeen ilmassa lensi kananmunia, sitten kiviä ja tiiliä.
Tommy Robinson kertoo videolla Manchesterin lähellä Oldhamissa järjestämästään vaalitilaisuudesta, jonka oli tarkoitus olla rauhallinen perhetapahtuma. Kampanjatilaisuus oli tarkoituksella järjestetty kaukana muslimialueilta, jotta kukaan ei pääsisi syyttämään Robinsonia muslimien provosoinnista.
Vaalitapahtuma muuttuu kuitenkin mellakaksi, kun naamioituneet ja “Allahu akbaria” huutelevat Muslim Defence League -järjestön jäsenet marssivat kilometrien päästä muslimilähiöistä poliisin saattamina kohti Tommy Robinsonin vaalitilaisuutta. Joukkojen kohdatessa ilmassa alkaa lentää kiviä, tiiliä ja jopa saksia muslimien heittäminä.
Burger King vitsailee pirtelöistä
Pirtelöhyökkäyksistä on tullut niin muodikas ilmiö, että kun Brexit-puolueen johtaja ja eurovaaliehdokas Nigel Farage järjesti perjantaina vaalitilaisuuden Edinburghissa Skotlannissa, poliisi pyysi läheistä McDonalds-ravintolaa keskeyttämään pirtelöjen ja jäätelön myynnin vaalitilaisuuden ajaksi, kertoo Guardian-lehti. Skotlannin sosialistipuolueen nettikoordinaattori Scott Macdonald twiittasi kuvan pikaruokapaikan pirtelönmyyntikieltokyltistä saatetekstillä “McDonald’s Faragen vaalitilaisuuden lähellä. Joku on selvästikin saanut vihiä.”
The McDonald's next to the Farage demo. Someone clearly got wind. pic.twitter.com/kHETQ66TOq
— Scott Macdonald 🏳️⚧️🏳️🌈🇵🇸🇨🇺 (@scott_eff) May 17, 2019
Burger King lähti mukaan pirtelökahinaan twiittaamalla skotlantilaisille, että he kyllä myyvät pirtelöitä koko viikonlopun ajan. Burger King kehotti ihmisiä “pitämään hauskaa”. Twiitti aiheutti melkoisen kommenttien vyöryn. Monet syyttivät yritystä poliittisen väkivallan lietsomisesta.
https://twitter.com/BurgerKingUK/status/1129748114129215491
Kiukkuisen palauteryöpyn jälkeen yhtiö yritti paikkailla töppäystään ja ilmoitti, ettei se koskaan kannusta väkivaltaan.
Konservatiivisen Human Events -verkkolehden päätoimittaja Raheem Kassam on huolissaan siitä, että ylikansalliset suuryritykset lähtevät “yhteiskuntavastuun” ja “sosiaalisen oikeudenmukaisuuden” varjolla aktiivisesti kannustamaan ihmisiä poliittiseen väkivaltaan konservatiiveja kohtaan. Itsekin poliittisen väkivallan kohteeksi joutunut Kasseem pelkää pirtelöistä vitsailun johtavan vain väkivallan kierteen pahentumiseen: seuraavaksi ilmassa lentävät tiiliskivet. Siksi poliittista väkivaltaa ei tulisi normalisoida.
Sama huoli voidaan esittää Suomessakin. Kun valtiovarainministeri Alexander Stubb sai Tampereella vuonna 2015 lasillisen kolaa päälleen “poliittisena kannanottona”, kaikki paheksuivat tapahtunutta ja heittäjä sai sakkoja kunnianloukkauksesta ja lievästä vahingonteosta. Mutta äskettäisissä eduskuntavaaleissa oli nähtävillä ikävä ilmiö, kun kananmunien ja tyhjien pullojen heittelemisestä tiettyjen ehdokkaiden päälle kehittyi suosittu “leikki” Narinkkatorin nuorisolle. Jos poliisi hyväksyy kananmunien ja tyhjien pullojen heittelyn vaaliehdokkaiden päälle, seuraavana lentelevät täydet pullot, sitten kivet.
Robinson Arto Luukkasen vieraana
Tommy Robinson vieraili äskettäin Suomessa. Dosentti Arto Luukkanen (ps.) haastatteli häntä muun muassa grooming-ilmiöstä.
Youtube, 23 min 45 sek. Video on tekstitetty suomeksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mitä nyt? Iltalehden toimittaja suuttui konservatiivipoliitikolle ja avautui Twitterissä: “Intuitio oli vetää henkistä kusipääkääpiötä turpaan”

Kansallisvaltion kaipuuta saarivaltakunnassa – enemmistö skotlantilaisista äänestäisi nyt itsenäisyyden puolesta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.
Uusimmat

Kasvuriihen tiedotustilaisuus – suora lähetys

Tutkimus: Veroprogression alentaminen kannattaa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää