
PS-Nuoriso: Pelastustoimi ei saa jäädä sotepalvelujen jalkoihin
Perussuomalainen Nuoriso esittää, että pelastustoimi siirretään hyvinvointialueilta sisäministeriön alaisuuteen.
PS ARKISTO
Perussuomalaisten kansanedustaja Pia Sillanpää on valittu vaikuttavien palvelujen ja menetelmien kansallisen valinnan periaatteista säätämistä tukevan parlamentaarisen seurantaryhmän puheenjohtajaksi. Ryhmän tavoitteena on varmistaa, että suomalaiset saavat parhaat mahdolliset palvelut, jotka pohjautuvat tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin.
Pia Sillanpään yli 20 vuoden ura kätilönä, jäsenyys sosiaali- ja terveysvaliokunnassa sekä puheenjohtajuus eduskunnan diabetesverkostossa luovat monipuolisen ja vankan pohjan seurantatyöryhmän puheenjohtajan tehtäviin. Hänen valintansa puheenjohtajaksi tuo ryhmälle asiantuntemusta ja sitoutumista kansalaisten hyvinvointia edistävään työhön.
– On suuri kunnia toimia puheenjohtajana tässä tärkeässä seurantaryhmässä. Työmme tavoitteena on varmistaa, että suomalaiset saavat parhaat mahdolliset palvelut, jotka pohjautuvat tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin. Tavoitteena on, että palvelut ovat helposti saatavilla ja ne vaikuttavat aidosti ja positiivisesti kansalaisten elämänlaatuun, Sillanpää iloitsee.
Seurantaryhmä aloittaa työnsä maaliskuussa ja se jatkuu vuoden 2027 kevääseen asti. Ryhmä toimii tärkeänä yhdyspintana eduskuntaryhmien, eri asiantuntijatahojen, viranomaisten ja kansalaisten kanssa. Tavoitteena on se, että lainsäädäntötyössä tullaan huomioimaan parhaalla mahdollisella tavalla tavoite siitä, että ihmiset saavat laadukkaita ja vaikuttavia palveluita.
Valtioneuvosto on asettanut parlamentaarisen seurantaryhmän tukemaan sosiaali- ja terveysministeriössä käynnissä olevaa säädöshanketta, jossa määritellään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluvalikoiman periaatteet. Valmisteltavana olevilla periaatteilla ja palveluvalikoiman kehittämisellä tavoitellaan palvelujen yhdenvertaista toteutumista ja kustannusvaikuttavuutta. Tavoitteena on, että käytettävissä olevilla resursseilla saataisiin aikaan mahdollisimman paljon terveyttä ja hyvinvointia ja kavennettaisiin terveyseroja.
Seurantaryhmä tulee tukemaan kansallisten valinnan periaatteiden kehittämistä, joiden tavoitteena on edistää kansalaisten pääsyä vaikuttaviin ja hyvin toimiviin palveluihin. Parlamentaarisen seurantaryhmän tuella säädösvalmistelussa on mahdollista osaltaan varmistaa sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palveluvalikoiman pitkäjänteisten kehittämistarpeiden edistäminen ylivaalikautisesti. Parlamentaarinen seurantaryhmä mahdollistaa vuorovaikutuksen virkavalmistelun, sidosryhmäkeskustelun sekä sosiaali- ja terveydenhuollon pitkän aikavälin politiikkatavoitteiden välillä ja lisää valmistelun läpinäkyvyyttä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalainen Nuoriso esittää, että pelastustoimi siirretään hyvinvointialueilta sisäministeriön alaisuuteen.
Keskusta teki välikysymyksen arvokkaasta ikääntymisestä ja vanhushoivan tilanteesta. Välikysymys ei suinkaan ole keskustan ensimmäinen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin liittyvä. Niin tämä kuin aiemmatkin välikysymykset ovat aiheuttaneet perussuomalaisissa suurta kummastusta, onhan sote-uudistus kuitenkin keskustan kauan himoitsema luomus, jota hallitus on tähän mennessä toteuttanut keskustan ja edellisen hallituksen asettamien lakien mukaisesti.
Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman vaatii, että erityisesti itäisen Suomen kuntien panostukset omiin sosiaali- ja terveyspalveluihinsa ennen sote-uudistusta on otettava huomioon peruspalvelujen valtionosuusjärjestelmän uudistuksessa.
Länsi-Uudenmaan aluehallitus päätti perussuomalaisen jäsenen Arja Juvosen esityksestä kokouksessaan 3.2.2025 puoltaa sosiaali- ja terveysministeriön lakiesitystä, jossa lakia muutettaisiin siten, että hyvinvointialueilla, Helsingin kaupungilla ja HUS-yhtymällä ei jatkossa enää olisi lakisääteistä velvoitetta järjestää kiireellisen hoidon lisäksi välttämättömiksi arvioituja kiireettömiä terveydenhuollon palveluja laittomasti maassa oleskeleville ihmisille.
Yhdistykset ja järjestöt voivat nyt hakea valtionavustusta matalan kynnyksen mielenterveysavun järjestämiseen.
Viikon suosituimmat
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.
Lue lisää
Lue lisää