

MATTI MATIKAINEN
Petteri Orpo antoi ymmärtää, että Suomen täytyi pohjustaa Nato-hakemusta hyväksymällä miljardien EU-tulonsiirrot – Purra kuittasi takaisin
Suomen EU-jäsenyyttä on usein perusteltu sillä, että EU vahvistaa Suomen vakautta ja turvallisuutta arvaamatonta Venäjää vastaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuitenkin toteaa, että tulevan Nato-jäsenyyden myötä Suomen olisi jo aika kehittää uudenlainen EU-politiikan linja, jossa jatkossa edistetään paremmin Suomen omaa etua ja intressejä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vakuuttaa perussuomalaisten EU-kritiikin säilyvän myös jatkossa olennaisena osana perussuomalaisten politiikkaa.
– Toki unioni on viime aikoina näyttänyt kykenevänsä toimimaan yhtenäisesti Venäjää vastaan ja samalla auttamaan Ukrainaa. Samalla on kuitenkin muistettava, että jatkuvasti unionista tulee lainsäädäntöä ja hankkeita, jotka eivät ole Suomen edun mukaisia.
Purra huomauttaa, että myös Suomen asema EU-nettomaksajana käy koko ajan raskaammaksi vastuiden yhteissumman ollessa tällä hetkellä jo yli 50 miljardia euroa.
Suomen tulisi EU:ssa edistää paremmin omaa etua
EU:hun liittymistä aikanaan ja jäsenyyttä myös nykypäivänä on usein perusteltu sillä, että EU vahvistaa Suomen vakautta ja turvallisuutta arvaamatonta Venäjää vastaan.
Purra kuitenkin esittää, että tulevan Nato-jäsenyyden myötä Suomen olisi jo aika kehittää uudenlainen EU-politiikan linja, jossa jatkossa edistetään paremmin Suomen omaa etua ja intressejä.
– Sisäpoliittisista syistä usein edelleenkin käytetään hyväksi EU:n turvallisuuspoliittista ulottuvuutta. Kun perussuomalaiset esimerkiksi vastusti elvytyspakettia, niin meille heiluteltiin Putin-korttia. Nyt, kun Suomesta on tulossa Naton jäsen ja me saamme oikeat turvatakuut, silloin Putin-kortin heiluttelemiselta putoaa pohja pois, Purra sanoo.
Hän osallistui tänään Turun Eurooppa-foorumin pääministeritenttiin, jossa nähtiin myös Sanna Marin (sd), Petteri Orpo (kok) ja Annika Saarikko (kesk).
Elvytyspaketti Suomelle raskaasti tappiollinen
Eduskunta hyväksyi viime vuoden kesällä Suomen osallistumisen nettomaksajana 750 miljardin euron EU-elvytyspakettiin, josta Suomelle lankeaa usean miljardin vastuut. Elvytyspaketti on Suomelle raskaasti tappiollinen, ja Suomelle kanavoituva rahallinen osuus pienenee koko ajan.
Perussuomalaiset vastusti pakettia jyrkästi, mutta lopulta paketti runtattiin läpi äänin 134–57.
EU-elvytyspaketti vaati eduskunnassa määräenemmistön, eli käytännössä paketti ei olisi mennyt läpi ilman kokoomuksen tukea. Kokoomuksen äänet kuitenkin jakautuivat, sillä osa kokoomuksen eduskuntaryhmästä äänesti perussuomalaisten tavoin elvytyspakettia vastaan.
Orpo kaunisteli eurooppalaiseksi sovuksi
EU-tulonsiirtojen kannattajana tunnettu kokoomuspomo Orpo kytki ovelalla tavalla yhteen EU-elvytyspaketin ja Suomen Nato-jäsenyyden ja vihjaili Purralle, että uusi miljardien velkapaketti oli tarpeellinen pohjustus Suomen Nato-jäsenyydelle. Orpo jopa kaunisteli ratkaisua ja kutsui elvytyspakettia ”eurooppalaiseksi sovuksi”.
– Purralta haluaisin kysyä, luuletko, että Nato-jäsenyyshakemuksemme olisi mennyt sujuvasti, jos olisimme kaataneet eurooppalaisen sovun? Orpo sanoi.
– Ehkä kannattaisi kysyä niiltä kokoomuslaisilta, jotka äänestivät vastaan, Purra heitti takaisin.
Kokoomuksesta elvytyspakettia vastaan äänesti esimerkiksi entinen puhemies ja ministeri Paula Risikko. Muutama kokoomuslainen myös äänesti tyhjää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Nato-jäsenyys velkapaketti äänestys EU-elvytyspaketti yhteisvastuut tulonsiirrot Annika Saarikko Paula Risikko Riikka Purra Sanna Marin Nettomaksaja Petteri Orpo Turvallisuuspolitiikka Venäjä perussuomalaiset Kokoomus eduskunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra: Hallituskauden saldoksi jää valtava alijäämä ja velka – ”Rahaa viskottu ympäriinsä, tärkeysjärjestystä ei ole”

EU:ssa suunnitellaan jo seuraavaa elvytyspakettia – Purra: ”Yhteisvelka ja tulonsiirrot etenevät riippumatta siitä, mikä kriisi milloinkin on käsillä”

Perussuomalaiset vaatii hallitusta torjumaan miljardien tulonsiirrot Saksalle

Ranne: Suomen ei pidä joutua Saksan energiapoliittisten töppäysten maksajaksi

Kepun Saarikolta outoja takinkääntösyytöksiä – Purra huomautti, että keskustan puheet ja teot hallituksessa ovat kaukana toisistaan

Halla-aho: Jos Venäjä saavuttaa tuloksen, jonka se voi tulkita voitoksi, se johtaa uuteen sotaan muutaman vuoden viiveellä

Riikka Purran kolumni: Kiinnostu siitä, mitä et näe

Koskela: Satakunnasta Nato-maakunta

Suomi saa EU:sta eteensä nieltävää ennallistamisasetuksessa, ilmastopaketin osissa ja uusissa tulonsiirto- ja velkainstrumenteissa: ”Näistä kokoomus ja sosiaalidemokraatit eivät mielellään puhu”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää