Mika Raatikainen. Kuva Matti Matikainen
Perusuomalaisten Mika Raatikaiselta sivallus Ylen toimittajalle: Olisi asiallista joskus tehdä vanhan ajan kunnon journalismia ilman foliohattua, ennakkoluuloja tai -asenteita
Yle julkaisi itsenäisyyspäivänä jutun, joka vihjaili perussuomalaisten ja natsien yhteyksistä sillä perusteella, että perussuomalaisia kansanedustajia on joko liittynyt tai liitetty samaan Facebook-ryhmään, jossa mukana on myös uusnatseja. Perussuomalaisten helsinkiläinen kansanedustaja Mika Raatikainen kuittaili tämän johdosta Ylen toimittajalle Facebookissa.
Raatikainen vastaus oli osoitettu “Ylen ‘tutkivalle’ toimittaja Riku Roslundille, joka Itsenäisyyspäivän nurkilla alkoi taas nähdä natseja ja maalitti varsin luovasti minutkin epäilyttäväksi”.
– Tervehdys ja onnittelut taitavalle, puolueettomalle ja tasapuoliselle “tutkivalle” toimittajalle. Tavoitteenne on saavutettu ja fasistinatsirasistileima lyöty perussuomalaisten kansanedustajien päähän YLEn leimakirveellä. Saitte vihjailevan tarinanne läpi. Sananvapaus toimii, ainakin jos on Ylellä töissä. Muuten ei ehkä niinkään, Raatikainen irvaili.
Raatikainen epäilee, että vaalien lähestyminen on saanut YLEn aloittamaan “normaalin vihapuhekampanjansa perussuomalaisia vastaan”.
– Onko toimittaja tosiaan sitä mieltä, että on uutinen jos joku ihminen on laitettu johonkin ryhmään Facebookissa vai onko arvoisa toimittaja niin lapsenuskoinen että luulee minun kuuluvan johonkin outoihin natsi-, fasisti-, rasisti tms. sekoporukoihin, Raatikainen hämmästelee.
– Veikkaanpa että ette ole, vaan teitte “uutisenne” lähinnä siksi, että on aika keksiä näitä “uutisia” kun vaalitkin lähestyvät ja kaverit Ylessä ja kuplassanne painavat päälle.
Facebookissa on mahdollista liittää profiileja ryhmiin liitettävältä lupaa kysymättä.
Raatikaisella on laaja kokemus Lähi-idästä ja sen konflikteista
Raatikainen listasi pitkän listan todistettavia faktoja alkaen omasta CV:stään osoittaakseen, kuinka naurettava oli toimittajan assosioida hänet natseihin tai muihin ääriliikkeisiin.
Raatikainen muistutti muun muassa YK-palveluksestaan muun muassa poliisiaseman päällikkönä Beirutissa kesällä 1987.
– Beirut on kaupunki Libanonissa. Libanon on maa Lähi-idässä. Siellä oli täysi kaupunkisota menossa tuolloin. Googlaa huviksesi, Raatikainen vinoili.
Vuosina 2004-2007 Raatikainen oli kouluttamassa irakilaisia poliiseja, joten Irakin asiat eivät ole hänelle vieraita.
Vuonna 2013 Raatikainen oli Helsingin poliisin ulkomaalaistoimisto, missä hän teki muun muassa ns. maalausuntoja lähinnä Lähi-idästä.
Erilaisia kunniamerkkejään Raatikainen ei halunnut luetteloida, “koska oikeat kunniamerkit jaettiin toisessa maailmansodassa”.
– Kuriositeetin vuoksi mainitsen kuitenkin Jordanian kuninkaalta saamani, koska niitä ei ole Suomessa kuin 16 eikä niitä fasistinatsirasisteille jaettu. Voit olla varma siitä…
Myös Kosovo on tuttu Raatikaiselle.
– Kirjoitin Kosovon ajoista tieteellisen tutkielmankin, mikä jostain syystä julkaistiin kirjana. Sen nimi on muistaakseni Poliisin silmin – Missio Kosovo 2000-2001 ja ainakin joskus löytyi ainakin Helsingin kirjastosta. Sen lukee noheva toimittaja noin tunnissa, muistaakseni jotain 90- sivua. Sekään ei liene kovin natsistinen, rasistinen tms. Vaan päätelkää itse.
Raatikainen on naimisissa libanonilaisen maahanmuuttajan kanssa
Raatikainen muistuttaa olevansa naimisissa libanonilaisen kielenkääntäjä/tulkin (arabia/ranska/englanti) kanssa, joka viime vuonna sai Suomenkin kansalaisuuden.
– Vaimoni tapasin kun olin kutsuttuna puhujana toista kertaa International Institute of Humanitarian Law (IIHL) – merkkisessä opinahjossa. … Luentojeni aihe? Aivan oikein, ihmisoikeudet ja erityisesti sotatilanteissa.
– Vaimoni mielestä en ole rasisti, fasisti tai natsi. Vaimoani ei muuten ole koskaan haastateltu YLE:n maailmoja syleilevissä monikulttuuriohjelmissa, missä aina samat ja samoja kantoja edustavat YLE:n vakioulkomaalaiset kertovat tarinoitaan. Syynä voi olla se, että vaimoni voisi kertoa monikulttuurisesta menosta ja meiningistä YLE:n propagandasta poikkeavia näkemyksiä – Libanonissa kun sattumalta taitaa olla Lähi-idän monikulttuurisin väestö ja tilanteet sen mukaisia, Raatikainen toteaa.
Raatikainen toivoo, että toimittajakin ymmärtäisi, että “tällä historialla alkaa hiukan vituttaa jos alat lyömään jotain fasistileimoja otsaani vihjailevilla tarinoillasi”.
– Olen tasan varmasti puolustanut enemmän esimerkiksi muslimeja ihan oikeissa vaaratilanteissa kuin koko muu eduskunta yhteensä. Koulutukseni ja elämänkokemukseni kun sattuu olemaan sellainen, että en aseta eroja rodun, ihonvärin, uskonnon tms. perusteella. Joka hölmöilee, vastaa teoistaan – yhdet säännöt kaikille.
Raatikaisen mielestä se, että hän on sitä mieltä, että jokainen valtio vastaa kansalaistensa turvallisuudesta ja päättää siitä itse, ei tee hänestä epäilyttävää natsia tai muuta sekopäätä.
– Toimittaja voi vapaasti yrittää liittää perussuomalaiset natseihin ja vaikkapa kommunisteihin, Pol Potiin, Myllypuron muuleihin tai ihan mihin huvittaa ja sen mukaan mistä tuulee ja kuka toimittajaa kulloinkin käskee. Olisi kuitenkin asiallista joskus, siis edes joskus, tehdä aivan puolueetonta vanhan ajan kunnon journalismia ilman foliohattua, ennakkoluuloja tai -asenteita. Kannattaa kokeilla, se tekee hyvää!
Onko likasankojournalismilta puolustautuminen vihapuhetta
Raatikaisen mielestä tutkivan toimittajan ja ihan oikean rikostutkijan välillä on melkoinen ero.
– Se johtunee siitä, että toiseen vaaditaan kohtuullisen kova koulutus ja ensimmäiseen se, että osaa kirjoittaa lauseen (ainakin suunnilleen oikein). Rikostutkijan työ perustuu faktoihin, tutkivan toimittajan näköjään mielikuvien luomiseen. Kummallista.
Raatikainen arvelee, että lienee orwellilaisin nykytermein “vihapuhetta”, kun puolustaa itseään likasankojournalismilta.
– Korruptiontorjunnan maailmassa (mm.) on muuten käytössä mielenkiintoinen termi “character assassination”. Kannattaa tutustua. Alkaa olla aika Suomessakin säätää sitä koskeva laki, Raatikainen ehdottaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Raatikainen: Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan parlamentaarisen seurantaryhmän toimenpideohjelman kokonaistilanne on erittäin hyvä
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää