Jussi Halla-aho, Matti Putkonen, Sakari Puisto ja Riikka Purra.
Perussuomalaisten talousohjelma julki : “Keskeistä on asumisen, energian ja liikenteen verotuksen leikkaaminen – nämä verot kohdistuvat pahimmin pieni- ja keskituloisiin”
Työmiehen tuumaustunnilla torstaina esiteltiin perussuomalaisten uusi talouspoliittinen ohjelma, jolla on myös vahva yhteys perussuomalaiseen sosiaalipolitiikkaan. Ohjelman lähtökohta on suomalaisten etu kaikessa toiminnassa. Talouspoliittisen ohjelman esitteli poliittinen suunnittelija Sakari Puisto. Ohjelman lähtökohta on suomalaisten etu kaikessa toiminnassa.
-Keskeinen tavoite on se, että palkasta pitää jäädä työntekijälle jotain käteen ja ihmisten pitää tulla palkallaan toimeen ilman, että välttämättömät elinkustannukset vievät siitä kohtuuttoman suurta osaa. Samalla vaurastumisen on oltava mahdollista normaalilla työnteolla, koska ahkeruudesta pitää palkita.
-Tarvitsemme tavallisen suomalaisen ostovoiman ja omistajuuden vahvistamista, koska ilman ostovoimaisia kotitalouksia ja yrityksiä ei ole myöskään elinvoimaista taloutta ja hyvinvointia, Puisto sanoi.
Julkisen sektorin tehtävät tärkeysjärjestykseen
Perussuomalaisten mielestä julkisen sektorin tehtävät on laitettava tärkeysjärjestykseen. Velkaantuminen on lopetettava ja menot tulee tasapainottaa, eikä tulevia sukupolvia pidä kuormittaa nykyisellä vastuuttomalla politiikalla.
Valtiovarainministeriön virkamiehet esittivät maanantaina, että seuraavan hallituksen tulisi tehdä leikkauksia kahden miljardin edestä jotta julkinen talouden saataisiin kestävälle pohjalle.
Perussuomalaiset haluaa nostaa leikkauslistalle suomalaisen yhteiskunnan kannalta toissijaisia kuluja kuten maahanmuuton ja EU-tulonsiirtojen kustannuksia.
-Esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriö käyttää 220 miljoonaa pelkästään valtion korvauksiin kunnille. Erilaisiin kotouttamiskoulutuksiin menee 61 miljoonaa. Sisäministeriön puolella taas vastaanottokuluja on 130 miljoonaa sekä vastaanottotoiminnan asiakastukia 32 miljoonaa, Puisto sanoi.
-Lisäksi mukaan on laskettava saman väestön erilaiset tuet, kuten toimeentulo- ja työttömyystuki. Jos ajattelemme pelkästään pääkaupunkiseutua, niin siellä jo noin kolmannes toimeentulotuen saajista on maahanmuuttajataustaisia. Kuormitusta syntyy myös poliisille ja oikeuslaitokselle ja niin edelleen. Tästä on saatavissa miljardiluokan säästöt, Puisto sanoi.
Myös EU-nettomaksut ja yritystuet leikkuriin
Perussuomalaisten mukaan leikkausten kohteeksi on otettava myös esimerkiksi EU:n nettomaksut ja yritystuet. Perussuomalaiset haluaa uusia yritystukijärjestelmää vastikkeellisempaan ja tehokkaampaan suuntaan. Uusiutuvan energian ja tuulivoiman tukia voidaan leikata.
-Tiedetään myös että eri politiikkasektoreilla on ylimääräisiä kuluja. Esimerkiksi koulutussektorilla voi olla samalla paikkakunnalla päällekkäisiä toimijoita, joilla ei ole mitään tekemistä koulutuksen saatavuuden tai laadun kanssa.
Perussuomalaisten mielestä ilmastotoimia pitää järkeistää. Perussuomalaiset on myös julkaissut erikseen ilmastopolitiikasta kattavan ohjelman jo viime vuoden lopussa.
-Esimerkiksi biopolttoaineiden jakeluvelvoitetta ei pidä ottaa ennenaikaisesti ja muita EU-maita kovemmin. Tällä olisi 600-800 miljoonan euron hintalappu. Kannattavia tuotantolaitoksia ei pidä sulkea ennenaikaisesti. Investoinnit on kohdistettava suomalaisten kannalta järkeviin kohteisiin, kuten liikenneväyliin, kohtuuhintaiseen asumiseen ja koulutukseen, Puisto sanoi.
Perussuomalaiset suhtautuu myönteisesti vapaakauppaan
Puisto korosti, että vapaakauppa on Suomen kaltaiselle pienelle maalle lähes elintärkeää.
-Linjauksemme on kuitenkin se, että vapaakauppaa on tehtävä rehdein säännöin, eikä erilaisilla vapaakauppasopimuksilla saa heikentää kansallista itsemääräämisoikeutta.
Perussuomalaisten mukaan EU:n ja euron yhteisvastuista on kieltäydyttävä. Jäsenmailta on edellytettävä markkinakuria ja talousvastuuta.
-Yritystukien lisäksi erilaiset poliittiset palkkiovirat ja kaverikapitalismi täytyy laittaa syyniin. Vahvat kotimarkkinat ja pk-sektorin edellytykset ovat parasta elvytystä. Tavallisen kansan omistuskulttuuria on vahvistettava, Puisto kertoi.
Palkansaajan tulovero asteittain lievemmäksi
Perussuomalaiset haluaa laittaa verotuksen remonttiin.
-Keskeistä on asumisen, energian ja liikenteen verotuksen leikkaaminen. Nämä verot kohdistuvat pahimmin pieni- ja keskituloisiin koska kaikki joutuvat osallistumaan näihin kustannuksiin.
-Jotta saamme ihmisiä työllistettyä ja parannettua heidän ostovoimaansa, on tärkeää lieventää keskituloisten työnteon ja myös työeläkkeiden verotusta. Myös esimerkiksi perintöverotusta on korjattava, Puisto sanoi.
Hän nosti esille palkansaajan tuloverotuksen vertailun Suomen ja Ruotsin välillä. Tällä hetkellä keskituloisen henkilön palkkaverotus on Ruotsissa lievempi kuin Suomessa.
-Tästä syntyy kannustinloukku suomalaiseen järjestelmään. Tätä eroa me haluamme asteittain kuroa umpeen.
Yrittäjyyttä edistettävä seuraavalla hallituskaudella
Talouspolitiikassa perussuomalaisille ensisijaista on suomalainen työ ja yrittäminen.
-Suomalaisten työllisyysastetta on nostettava edelleen. On tietysti hienoa, että työllisyysaste on jo tällä hallituskaudella noussut, mutta tavoitteeksi on otettava pohjoismainen taso.
-Perussuomalaisille tärkeää on työvoiman saatavuusharkinnan säilyttäminen, ja mielellään jopa sen tiukentaminen. Duunit on varattava suomalaisille nuorille.
Käsillä on tällä hetkellä työn murros, eli työnteon luonteen muuttuminen.
-Elinkeinoelämän rakenne muuttuu ja tähän meidän on vastattava. Haluamme muun muassa edistää työvoiman liikkuvuutta kotimaassa, ja samalla asumistukien vääristymät on korjattava. Esimerkiksi siinä ei ole järkeä, että pakolaiset muuttavat vastaanottokeskuksista kasvukeskuksiin, niin sanotusti lähelle työpaikkoja mutta ei kuitenkaan töihin.
Myös yrittäjyyden edistämisen on perussuomalaisten mielestä oltava seuraavan vaalikauden pääteemoja.
-Keskeisiä asioita ovat muun muassa yrittäjän konkurssiturva ja yrittäjän sosiaaliturva koko perheen osalta. Tarjoamme myös Viron tapaan kannustinjärjestelmää työllistäville kasvuyrityksille.
Suomen kilpailukyky kuntoon
Perussuomalaiset haluaa saada Suomen kilpailukyvyn kuntoon
-Vientiteollisuus on taloutemme veturi. Siinä isoilla yrityksillä on tärkeä asema. Lisäksi myös pk-yritysten vienti on saatava vetämään. Tältä osin suomalaiset pk-yritykset tulevat vielä perässä, eivätkä ne ole päässet mukaan vientiin, jos verrataan tilannetta esimerkiksi virolaisiin tai muihin pohjoismaisiin yrityksiin.
-Maa- ja rautateiden rapautuminen on estettävä. Perusliikenneverkostosta on pidettävä huolta ja keskeiset infrahankkeet on toteutettava
Perussuomalaiset vaatii järkevää energia- ja ilmastopolitiikkaa.
-Äskettäin irtaannuimme muiden eduskuntapuolueiden päästösopimuksesta. Konkreettisina teemoina ajamme muun muassa ilmastotullia EU:n ulkopuolelta tulevalle tuonnille.
-Me haluamme vauhdittaa uusia teknologioita ja innovaatioita. Tietopääoma on otettava käyttöön. Olemme esimerkiksi Sitran linjausten takana, eli ihmisläheinen datatalous on saatava käyttöön.
Perussuomalaiset haluaa pitää kansallisvarallisuuden, kuten puhtaat vedet, metsä ja maa-alueet omissa käsissä. Luonnollisia monopoleja ei pidä myydä.
Tuumaustunnin taltiointi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Mäkelä: Punavihreän opposition avaukset närkästyttävät äänestäjiä – “Ihmisillä huoli välttämättömien elinkustannusten noususta”
Huhtasaari: Velaksi eläminen on lopetettava – turvapaikkaturismista, EU-maksuista ja tuulivoimatuista voidaan leikata
Halla-aho: Yrityksille on luotava olosuhteet menestyä, jolloin niillä on mahdollisuus ja kyky palkata ihmisiä ja maksaa palkkaa, jolla pystyy elämään
Puisto: Väestörakenne on muuttumassa kiihtyvällä tahdilla – ”Uhkana on se, että Suomi kehitysmaalaistuu”
Koponen huolissaan väliaikaisen pikavippiä säätelevän lain raukeamisesta: “Velkaongelmat tulevat räjähtämään käsiin”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää