

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaisten kansanedustajat: TKI-panostuksissa on huomioitava määrän lisäksi laatu
Hallitus tavoittelee Suomen TKI-rahoituksen nostoa neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Perussuomalaisten kansanedustajat Sakari Puisto, Minna Reijonen, Kaisa Garedew ja Jaana Strandman pitävät TKI-rahoituksen nostoa välttämättömänä talouskasvun ja hyvinvointivaltion turvaamiseksi mutta muistuttavat, että määrän lisäksi on pidettävä huoli myös tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden laadusta.
Eduskunnassa keskusteltiin keskiviikkona valtion tutkimus- ja kehittämisrahoituksen käytön monivuotisesta suunnitelmasta. Suunnitelmalla linjataan TKI-investointeihin ohjattua rahoitusta. Hallitus tavoittelee parlamentaarisen sovun mukaisesti Suomen TKI-rahoituksen nostoa neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.
‒ Eurooppa on jäänyt jälkeen Yhdysvalloista ja Kiinasta tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa monilla sektoreilla. Siinä missä Yhdysvallat ja Kiina ovat innovoineet nopeasti uutta ja isolla skaalalla, on EU:ssa keskitytty liialti sääntelykysymyksiin. Suomella on kuitenkin huomattavaa kärkiosaamista juurikin kriittisillä aloilla, mitä on pystyttävä saamaan käyttöön, talousvaliokunnan puheenjohtaja Sakari Puisto muistuttaa.
‒ Suomalainen tutkimus on maailman huippua, ja nyt tarvitaan näitä hallituksen toimia, jotta saadaan innovatiivisuus, potentiaali ja osaaminen realisoitua talouskasvuksi, toteaa kansanedustaja Kaisa Garedew.
TKI-rahoituksella lisää vientiä
‒ Yritysinnovaatioihin tähtäävällä TKI-rahoituksella tulee saada lisää vientiä. Hallituksen satsaaman tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden tulee olla näkyvää ja tuottavaa, Jaana Strandman painottaa.
Edustaja Strandman tulee Suomen metsäisimmästä maakunnasta Etelä-Savosta, jossa pitää kehittää erityisesti puun jatkojalostamista ja sitä kautta lisätä vientiä.
‒ TKI-panostukset auttavat osaltaan myös sote-järjestelmämme ongelmien ratkomisessa. Hallituksen budjettiriihessä päättämä Suomen Akatemian tutkimushankevaltuuteen sisältyvä 18 miljoonan euron lisäpanostus sosiaali- ja terveydenhuollon tuottavuuden parantamiseen on enemmän kuin tervetullut, kansanedustaja Minna Reijonen sanoo.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- tutkimus- ja kehittämisrahoitus tutkimus ja kehitys Jaana Strandman sosiaali- ja terveydenhuolto osaaminen Kaisa Garedew hyvinvointivaltio Minna Reijonen Talouskasvu Sakari Puisto Vienti Innovaatiot
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kiina hankkii tiedustelupomojen mukaan laittomasti ja järjestelmällisesti huipputeknologiaa länsimaista – uhkaa koko demokraattisen järjestelmän tulevaisuutta

Perussuomalaisten Koskela: Hallituksen politiikka vie Suomea oikeaan suuntaan

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Sakari Puisto: Lisäsopeutukset vielä mahdollisia mutta lähtökohta on, että näillä mennään

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta uskoo huomiseen: Suomella hyvät edellytykset maailmanluokan menestykseen neljännen teollisen vallankumouksen myötä
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää