Heikki Saukkomaa
Perussuomalaisten ja keskustan välikysymys: Hallitus on epäonnistunut ja toimintakyvytön
Hallitus on epäonnistunut talouspolitiikassaan täydellisesti ja sen toimintakyky on halvaantunut täysin. Tähän voi tiivistää perussuomalaisten ja keskustan yhteisen välikysymyksen sanoman.
– Hallitus on itse asettanut itselleen tavoitteita, jolloin pääministerinä toimi Jyrki Katainen (kok.). Työllisyysasteen nosto, työttömyyden alentaminen, valtion velkaantumisen taittaminen ja luottoluokitusten säilyttäminen. Yhtään näistä ei ole kyetty säilyttämään, perussuomalaisten ryhmäjohtaja Jari Lindström perusteli yhteistä välikysymystä.
“Kun Katainen lähti, hallituksen olisi pitänyt erota.”
Välikysymyksen tekijät eivät sievistele tavoitteitaan: he pyrkivät kaatamaan hallituksen.
– Perussuomalaiset ovat valmiit vaaleihin vaikka huomenna. Olemme tietoisia tulevalle hallitukselle tulevasta raskaasta taakasta – mutta jokainen päivä vie Suomea syvemmälle suohon, Lindström sanoi.
Keskustan ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikainen painotti myös isänmaan etua: keskusta haluaa keskittyä Suomen suunnan kääntöön ja kasvun luomiseen, kun kokoomus on ilmoittanut jo suuntautuvansa vaaleja kohti.
Ulkoinen luottamus hallitukseen on mennyt
Lindström perustelee välikysymystä myös sillä, että hallituksen ulkoinen luottamus on mennyt.
– Kun Standard&Poors otti yhden A:n pois, se on merkki siitä, että ulkoinen luottamus hallituksen kykyyn nostaa maa suosta rakoilee. Kilpailukykymme ei ole vahvassa eurossa vahvalla pohjalla. Olemme todella suurissa ongelmissa.
Hallitus on toimintakyvytön, eikä se pysty nostamaan meitä tästä suosta, Lindström moittii. Standard&Poorsin esimerkki huolettaa sikäli, että muut luokittajat voivat seurata sen esimerkkiä ja se haittaisi jo tavallisten ihmisten elämää nostamalla korkoja merkittävästi.
Kataisen olisi pitänyt järjestää uudet vaalit
– Olemme isänmaan asialla. Kun Katainen lähti, hallituksen olisi pitänyt erota. Nyt se on toimintakyvytön rampa ankka, joka yrittää kompastella maalilin saakka – ja kun se ei yksin siihen pysty, pyytää se oppositiota tukemaan. Me emme keskustan kanssa sitä halua, vaan Isänmaan etu on mahdollisimman pikaiset vaalit, joiden jälkeen saamme toimintakykyisen hallituksen, joka pystyy tarttumaan toimeen ja tekemään päätöksiä, Lindström sanoi.
Tiilikainen ei pidä luottoluokituksen laskua yllätyksenä. Hallituksen pitäisi olla vastuullinen toimija, joka tekee päätöksiä.
– Nyt aika menee keskinäiseen nokitteluun milloin mistäkin asiasta, Tiilikainen muistutti.
Luottoluokituksen laskua perusteltiin hallituksen kyvyttömyydellä tehdä päätöksiä ja synkillä tulevaisuuden näkymillä. Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) sanoi, ettei tämä johdu Suomen talouspolitiikasta ja pääministeri Alexander Stubb oli sanonut, ettei tämä hallitus enää mitään päätä, kunhan toimeenpanee.
– Mutta pääministeri päätti kuitenkin tilata selvityksen. Tässä täytyy huomata, että luottoluokittaja ei moittinut Suomea selvitysten puutteesta, vaan päätösten puutteesta, Tiilikainen kiteytti.
Tiilikaisen mukaan hallituksella ei olisi varaa takellella rakenneuudistuksissaan. Eläkepäätöksistä hän kehuu työmarkkinajärjestöjä, sote-väännön edistyminen huolettaa.
Soten on jatkuttava
Lindström toivoo, ettei sote-vääntö hyydy huolestuttavista uutisista huolimatta.
– Siinä on ollut ideologista vääntöä koko ajan, yksityistäminen on kivenä kengässä. Toivon, ettei tämä älyttömän tärkeä hanke siihen kompastuisi, koska se on kestävyysvajeen kannalta olennaisen tärkeä asia saada maaliin. Eikä työ ole valmis vielä esityksen tuloon – silloinhan työ vasta alkaa ja kestää vuosia, Lindström sanoi.
– Laaja parlamentaarinen sitoutuminen osoittaa vastuullisuutta, jota vaikeassa asiassa pitää löytyä. Meidän mielestä myös pääministeripuolueen pitäisi osoittaa vastuullisuutta tässä kysymyksessä, Tiilikainen kehotti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Slunga-Poutsalo: “Olemme varoittaneet taloustilanteesta jo pitkän aikaa”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää