LEHTIKUVA
Perussuomalaisten Immonen ja Lehto: Hallitus kurittamassa jälleen liikennettä – ”Kansallinen etu ei toteudu”
Perussuomalaisten kansanedustajat Olli Immonen ja Rami Lehto ovat jättäneet tänään eduskunnan ympäristövaliokunnassa eriävän mielipiteen hallituksen esitykseen biopolttoöljyn käytön edistämisestä liikenteessä.
Kyse on hallituksen esityksestä, jolla velvoitetaan osa lämmitykseen, työkoneisiin ja kiinteästi asennettuihin moottoreihin tarkoitetusta kevyestä polttoöljystä korvattavaksi biopolttoöljyllä vuodesta 2021 alkaen. Jakeluvelvoitteen laiminlyömisestä koituisi seuraamusmaksu.
Liikenneyrittäjille satojen miljoonien lasku
Immosen ja Lehdon mukaan keskustan ja kokoomuksen johtaman hallituksen ajamasta uudistuksesta tulee koitumaan satojen miljoonien kustannus eri yrityssektorin toimijoille.
– Eniten uudistuksesta kärsisivät liikenneyrittäjät. Logistiikkakustannusten nousun vaikutus on lakiesityksen myötä Suomen kaltaisessa pitkien logistisien yhteyksien maassa huomattava. Toinen häviäjäryhmä ovat tavalliset henkilöautoilijat, koska liikennepolttoaineiden hinnat nousisivat esityksen myötä merkittävästi. Perussuomalaiset eivät voi kannattaa tällaista kansalaisten kurituslinjaa, Immonen sanoo.
– Esitys on ristiriidassa perussuomalaisten energiapolitiikan keskeisten tavoitteiden kanssa. Hallituksen linjasta poiketen perussuomalaiset haluavat edistää päätöksiä, joilla edistetään suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja kansallista etua, Lehto toteaa.
Maatalous ja omakotitaloasujat ahtaalla
Kansanedustajat näkevät uudistuksesta aiheutuvan haittaa myös maataloudelle ja omakotitaloasujille.
– Maataloudessa kustannusten nousu aiheutuu jakeluvelvoitteen työkoneita koskevista muutoksista ja kohdistuu etenkin viljanviljelyyn. Tämä on viljelijöitä kohtaan kohtuutonta, kun otetaan huomioon viljelijöiden haasteet viime vuosina, Immonen huomauttaa.
– Samoin lämmityshinnan nousu lisää kustannuksia öljylämmitystaloissa. Tämä on kohtuutonta, etenkin eläkeläisiä, mutta myös kaikkia muita omakotitaloasujia kohtaan, Lehto sanoo.
Ulkomainen rekkaliikenne tarkastelun alle
Immosen ja Lehdon mukaan on tärkeä varmistaa, että uudistuksen myötä Tullille säädetään oikeus tarkistaa kabotaasiliikenteen ja muista EU-maista tulevat autot.
– Jos hallitus runnoo esityksensä läpi, Tullille on annettava jatkossa oikeus pysäyttää rajalle ne ajoneuvot, jotka eivät täytä Suomessa voimassa olevia sekoitevaatimuksia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
PS-kaupunginvaltuutettu tyrmää liikenneministerin puheet dieselautojen myyntikiellosta: “Dieselvero pois, polttoaineiden hintaa laskettava”
Perussuomalaisilta paketti asumiskustannusten alentamiseen – sähkön siirtohinnat kuriin, kiinteistöveron alarajoja alas, lämmityspolttoaineiden veronkorotukselle stoppi
Dieselveron poistolle ennätystuki kansalta – perussuomalaiset vaativat nopeaa eduskuntakäsittelyä
Immonen: Liikkumisen kustannuksia alennettava – ”Emme tarvitse unelmahöttöä, vaan realismia”
Perussuomalaisten Ronkainen ja vasemmistoliiton Myllykoski: Kevytauto turvallisempi vaihtoehto mopoille ja mopoautoille
Reijonen: Hallitus ajaa päätöksillään raskaan kaluston kuljettajat ja yrittäjät ahdinkoon
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää